Terug

Deel deze pagina:

Column: Had Yoëll van Nieff lekker het seizoen laten afmaken bij FC Dordrecht!

Door Thijs Faber 4 reacties

Op het moment van schrijven van deze column is het donderdagavond 30 januari. Tot vanmiddag 17:00 uur leek het erop dat het een rustige transferperiode ging worden in het noorden zonder komende en gaande spelers. Toen berichtte FC Groningen over het vertrek van Timo Letschert en dat was het startschot voor vele geruchten. Uiteindelijk werd bekend dat Yoëll van Nieff weer terug zou keren bij de club waar hij op de loonlijst staat, FC Groningen dus.

Yoëll van Nieff werd aan het begin van dit seizoen verhuurd aan FC Dordrecht. Ik had zelf niet verwacht dat hij het daar zo goed ging doen. Yoëll speelde 21 wedstrijden in het shirt van 'De Schapenkoppen' en scoorde daarin negen keer. Ik -en waarschijnlijk vele anderen- was erg enthousiast over deze ontwikkeling. Maar dat Yoëll wordt teruggehaald en dat had ik niet verwacht. Ik ben natuurlijk geen scout, dus misschien kan ik het niet zo goed beoordelen, maar ik vind niet dat Yoëll al klaar is voor de eredivisie. Ik denk dat dit een slechte zet van FC Groningen is, aangezien Yoëll zich net zo goed ontwikkelde en hij nu waarschijnlijk alleen speelminuten gaat maken bij de beloften.

Misschien zit ik wel compleet mis. Ik volg de Jupiler League niet heel fanatiek, maar ik heb Van Nieff wel een aantal keren voorbij zien komen met een prachtige vrije trap of een heerlijke steekpass. Allemaal leuk en aardig, maar het is en blijft de Jupiler League. Daarom ben ik van mening dat FC Groningen Yoëll van Nieff lekker had moeten laten blijven waar hij was, misschien wel kampioen laten worden in de Jupiler League en dan een ervaring rijker terug laten keren in het Groninger basiselftal. De tijd zal het leren en ik zal de ontwikkelingen van Yoëll aandachtig blijven volgen, want hij was in ieder geval voor Dordrecht een leuke speler!

Thijs Faber

@Thijs_Faber

Reacties:
31-01-2014 om 16:31

Ik snap de insteek. En was zeker goed geweest voor zijn ontwikkeling. We hebben nu uiteraard geen garanties dat hij zich stormachtig blijft ontwikkelen. Toch denk ik dat hij zijn kans wel gaat krijgen.. kom maar met de vrije ballen bij de zestien! :fc::fc:

roytjuh81031-01-2014 om 17:48

Hmmm ik vind dat hij beter is op moment als Hiariej en dan kan hij zich beter ontwikkelen in niveau van Eredivisie.. ik denk niet dat het lang duurt voordat hij in de basis staat!

FCGmijnclub31-01-2014 om 20:08

Van Nieff is klaar voor de volgende stap! Ben heel benieuwd wat zijn vaste positie gaat worden. Zou inderdaad een interessante optie kunnen zijn dat hij zich gaat richten op de plek van Hiariej. Hij schijnt trouwens ook op tien uit de voeten te kunnen:thumbsup:

jvantilt01-02-2014 om 10:00

Ben het volledig eens met Thijs.

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!