Terug

Deel deze pagina:

FC Groningen geeft 1e helft niet thuis: terecht 2-0 verlies in Alkmaar

Door Lukas van der Wal 20 reacties

FC Groningen heeft vandaag terecht verloren van een fel AZ. In het eerste half uur werden de Groningers volledig weggeblazen in Alkmaar. De trots van het noorden liet zich de kaas van het brood eten. De thuisploeg speelde goed en speelde met FC Groningen. Vooral dankzij doelman Marco Bizot werd de schade enigszins beperkt gehouden. Nemanja Gudelj wist zijn productie op te schroeven naar drie doelpunten dit seizoen. De middenvelder scoorde tweemaal.

Het begin was alleszeggend. AZ stond binnen drie minuten al op een 1-0 voorsprong. FC Groningen was nog niet wakker en Gudelj kon gelijk scoren. Een afvallende bal, was een prooi voor de middenvelder. Gudelj pegelde het leer via het achterwerk van Eric Botteghin achter Marco Bizot. In de 17e minuut stond het al 2-0 en kon Groningen zich opmaken voor een pak slaag. Steven Berghuis was Giliano Wijnaldum te slim af. De voorzet van de buitenspeler kwam goed voor. Gudelj volleerde de bal kiezelhard tegen de touwen. AZ ging op zoek naar meer, maar kreeg dit niet. Bizot stond meerdere keren in de weg. Michael de Leeuw kreeg nog wel een goede kans op de aansluitingstreffer. Na een goede actie van Tjaronn Chery, hij passeerde drie man, wist De Leeuw niet te scoren. Het schot van de aanvaller spatte uiteen op de paal. Kostiç stond te wachten bij de tweede paal, maar werd over het hoofd gezien.

Na de theepauze tapten de groenwitten uit een ander vaatje. Erwin van de Looi had twee wissels toegepast. Lorenzo Burnet kwam in het veld voor Mangasco. Van Nieff verving Adorjan op het middenveld. Eerst was het Filip Kostiç die een schot produceerde. Keeper Esteban kon goed redden. Burnet kreeg ook een mogelijkheid, maar zijn schot ging over. Invaller Yoëll van Nieff schoot van afstand, maar had geen succes. Na de kansen van Groningen vond AZ het welletjes. De thuisploeg bepaalde het tempo weer en suste FC Groningen weer in slaap. Een verdekt schot zorgde bijna voor de 3-0. Marco Bizot kon de inzet van Berghuis keren. Groningen snakte naar het einde van de wedstrijd. Zeefuik kwam er nog in voor Hiariej voor een slotoffensief. Dit kwam echter helaas niet. Groningen verloor verdiend van een fris AZ. Onze trots gaf in de eerste helft niet thuis. In de tweede helft werd de rug enigszins gerecht, maar dit was veel te laat.

Een klein lichtpuntje hebben we vanavond nog wel gezien. Tjaronn Chery speelde eindelijk weer een goede wedstrijd. Hij sleurde en probeerde voetballend het voorbeeld te geven. Yoëll van Nieff viel goed in, met veel body posteerde hij zich op het middenveld. We hopen dat hij de lijn die hij bij FC Dordrecht heeft ingezet, kan voortzetten bij FC Groningen. Marco Bizot, was weer een zekere factor als doelman. Hij hield veel tegen, maar kon het niet alleen. Lorenzo Burnet viel ook goed in, maar dit maakt zijn eerder vertoonde gedrag nog niet goed. We verwachten voor komende donderdag een andere opstelling.

Aanstaande donderdag mag FC Groningen weer afreizen naar Noord-Holland. In Amsterdam wacht dan Ajax. Wil FC Groningen een resultaat gaan halen tegen de ploeg van Frank de Boer, dan zal er een andere speelwijze gehanteerd moeten gaan worden. De laffe vertoning van de eerste helft kan echt niet. In Amsterdam zal er gevochten moeten worden voor elke meter. Mocht FC Groningen niet vanaf minuut één thuisgeven, dan wacht er een pak rammel. Door de nederlaag tegen AZ zijn de kaaskoppen de Groningers gepasseerd op de ranglijst. Grunn staat nu 8e met 28 punten uit twintig wedstrijden. Wel heeft Groningen een wedstrijd minder gespeeld dan de thuisploeg. Ook heeft de trots van het noorden een verliespunt minder dan de Alkmaarders.

reactie Erwin van de Looi - Fox Sport Eredivisie

reactie2 Erwin van de Looi - RTV Noord

Opstelling FC Groningen (met dank aan de clubsite)

Bizot; Magnasco (46' Burnet), Botteghin, Kappelhof, Wijnaldum; Hiariej (76' Zeefuik), Kieftenbeld, Adorjan (46' Van Nieff); Chery, De Leeuw, Kostic.

Reserves: Van der Lei, Lindgren, Kirm, Zivkovic.

Opstelling AZ

Esteban, Viergever, Reijnen, Gudelj, Elm, Johannsson, Berghuis (76' Gudmundsson), Beerens, Gouweleeuw, Ortiz, Wuytens.

Reserves: De Winter, Johansson, Gorter, Henriksen, Lewis, Avdic.

Toeschouwers: 15.311

Scores: 3' Gudelj (Wuytens) 1-0, 17' Gudelj (Berghuis) 2-0

Scheidsrechter: Blom

Overige officials: Langkamp, Simons, Bax

Gele kaarten: geen

 

Reacties:
Hendrik01-02-2014 om 22:34

Terechte uitslag voor AZ ze waren gewoon een paar maten te groot. Maar wat mij wel zorgen baart dat de laatste plaats maat 9 punten verschilt ten opzichte van de Fc. Ajax uit Heerenveen en Twente thuis. Kon nog wel eens verkeerd uitpakken. Gaat moeilijk worden de tweede helft van dit seizoen. Wordt geen linker rijtje.

01-02-2014 om 22:53

Ik ben geschrokken van het eerste half uur.. Makke lammetjes! Donderdag een dubbele pak slaag op deze manier! Van Nieff donderdag er maar in!goede invalbeurt net als Burnet Compliment voor Chery. Samen met Bizot ain van de betere.

Sil01-02-2014 om 23:05

Wat een wanvertoning... Geen passie/strijd gezien, terwijl onze ploeg het toch echt daar van moet hebben. Laten we hopen dat dit de laatste wedstrijd van Hiariej in de basis was, die gast is profvoetbal onwaardig. Lekker Van Nieff op het middenveld, veel duelkracht en voetballend vermogen. Kut wedstrijd

Hendrik01-02-2014 om 23:46

Het is uiteindelijk niet best maar iedereen op deze site is het wel eens dat de Fc dit jaar een zeer middel matig elftal is. Slechter als afgelopen jaar. En deze trainer van de Looij is niet meer een passant volgend jaar staat er weer een nw.

FCGmijnclub01-02-2014 om 23:53

Eerste half uur was een wanvertoning. AZ speelde zeer sterk en dit had m.i. twee oorzaken - waarvan de eerste reeds genoemd. 2) FC speelde ronduit zwak. Het had ook zomaar 6-1 kunnen staan na een half uur.... Dan mogen we nog "blij" zijn met de uiteindelijke 2-0.... @Hendrik, was ook mijn eerste insteek m.b.t. ons fc punten totaal en de laatste plaats. Toch zie ik onze FC nog zeker minimaal zes wedstrijden winnen dit seizoen en dan ziet het er weer heel anders uit.:thumbsup:

FCGmijnclub02-02-2014 om 00:04

@ Hendrik : Van de Looi is zeker geen passant. Samen met Dick Lukkien, Marcel Groninger en Paul Raveneau heeft FC een prima TS. De TS wil altijd vooruit voetballen en winnen. Het is aan het team hoe zij dit invullen in het veld. Helaas zitten er geen knoppen op de spelers. Dan zouden we elke wedstrijd winnen, de TS kennende. Wat ik wel vind is dat FC een spitsenprobleem heeft. Als ik FC zou mogen aanbevelen is het afscheid nemen deze zomer van Zeefuik en Texie en daarvoor een (bewezen) goalgetter voor terug. Type Nevland.... een winnaar! Misschien dat de directie deze zomer maar eens bij Cambuur moet gaan winkelen. Daar loopt een fantastische Nigeriaanse spits rond die het hele team beter laat voetballen.....en zelf ook nog doelpunten weet te maken.

Hendrik02-02-2014 om 00:09

Wat ook wel een feit dit jaar is iedereen wint van iedereen . Afgelopen jaren had je vaak Willem 2 Rkc Vvv die met 5 punten stijf onder aan stonden. Maar dat is nu niet zo. En natuurlijk is het zo win je er een paar achter elkaar sta je zo weer bij de bovenste anders om sta je onderin. Wordt nog wel spannend. Als laatste van der Velden met zijn liesblessure zou na de winterstop weer spelen zoals ik dat nu zie speelt hij de komende wedstrijden ook niet heeft een hardnekkige liesblesure wees dan als Fc zijnde duidelijk en zeg waar het met deze man op staat ook naar de supporters toe want dit gaat hem nog even niet worden.

FCGmijnclub02-02-2014 om 00:11

Van de Velde traint inmiddels weer mee en speelt aankomende maandag mee met de Beloften. :)

Hendrik02-02-2014 om 00:18

FCG mijn club vandaag wordt Magnasco gewisseld voor Burnet Vorige week stond men Hateboer daar rood????? Dan vraag ik mij af waarom toen geen Burnet. Waarom vandaag Zeefuik??? En geen Zivcovic ik snap deze man niet. Waarom niet direct van Nief er in en Hieraijjee niet. Daar Fcmijn club erger ik mij kapot aan deze vent.

FCGmijnclub02-02-2014 om 00:32

Persoonlijke meningen respecteer ik altijd. Van Nieff gaf aan (FCG TV) dat hij het logisch vind, om tegen AZ op de bank te beginnen. Net aangeklampt bij de selectie, hij hoopte op speeltijd en kreeg dat. Hateboer ontwikkeld zich sterk. Als hij geen (onterechte) rode kaart had gehad was Hateboer (ga er maar vanuit) vanavond weer RB geweest, die jongen speelde prima tegen RKC. Magnas is offensief een goede gast maar laat verdedigend steken vallen. Burnet blijft een geval apart (mentaliteit). Van de Looi was van mening dat er met Burnet meer balans in het team kwam. Zivko is gevaarlijk als er ruimte is, dat de tegenstander moet gaan drukken. Tweede helft zag je AZ compact staan. Laat Grunn het spel maar maken, wij staan voor, wij loeren wel op de omschakeling.....

Cantona02-02-2014 om 00:32

Burnet,Zeefuik???

Hendrik02-02-2014 om 00:55

Dit is het laatste wat ik er van zeg , ik zie alle wedstrijden van Grunn al jaren . Dan zie je wat je ziet. Ik ben zeker geen negatieveling maar wel een realist. En uit dat perspectief konden ze het de resterende wedstrijden het nog wel eens verrekte moeilijk krijgen. Maar voor mij blijft het uiteindelijk wel een sport. :)

02-02-2014 om 10:11

niet best...denk dat onze fc gaat af glijden naar positie rond plaats 10...we missen een goalgetter en dat breekt ons op! fc uit en thuis is ook een veel te groot verschil en dan red je het niet!

greenhart02-02-2014 om 10:38

tja het mankement is duidelijk.we missen idd een spits die een bal vasthoud en goals maakt. we hebben een paar spelers die het niveau gewoon niet hebben.we zullen dit jaar weer geen europees voetbal halen en wss 12,13 of 14 de worden. hak nu alvast knopen door voor volgend seizoen.spelers die we laten gaan nooit meer opstellen.hiariej:burnet,texeira,lindgren,kirm. en geef de jeugd de kans : hateboer,zivkovic,van nieff,bakker. kieftenbeld,bizot verlengen.kostic(als er een zak met geld komt)verkopen. dan haal je een paar echt goede spelers terug waaronder een creatieve middenvelder en een keer een spits die wel scoordt. dan heb je volgend jaar een mix van jonge spelers en meer ervaren spelers.dit seizoen hebben ze al een paar aardige spelers gehaald:botteghin.chery(die nog veel beter kan). alleen dit seizoen is het gewoon nog niet goed genoeg. met een scorende spits erbij hadden we nu bij de top 4 gestaan. conclussie:nu alvast bezig zijn met volgend seizoen want dit is wederom een leerjaar.

Magician02-02-2014 om 13:26

Greenhart, FC Groningen zal misschien es een keer top-4 halen, maar elk jaar zal een leerjaar blijven. Altijd zullen de betere spelers verkocht worden en de inkomsten de laatste 10 jaren zijn al prachtig te noemen en altijd zul je rondom dit niveau blijven hangen. Daarom heten we FC Groningen en is er een stadion met maar 20.000 mensen en daarom is er een hoofdsponsor die maar 1 of 2 miljoen betaalt. Voor waar we daarin staan doen we het financieel en sportief best naar behoren. Hopelijk halen we nog EL, of 1 deze jaren hierna, maar dat is en blijft ook al zou ik het graag anders zien het maximaal haalbare.

greenhart02-02-2014 om 14:48

magican allemaal waar wat je zegt maar dat heeft eigenlijk nix met mijn verhaal te maken.door je eigen jeugd in te zetten bespaar je veel kosten.en als je als scouting nou gewoon eens een spits haalt die goals kan maken i.p.v steeds te gokken met spelers die nooit goals maken pedersen,texeira en zeefuik. ploegen met minder geld spelen vaak leuker voetbal als fc groningen.ploegen als zwolle go ahead,cambuur,en voorheen heracles almelo. dan doet onze scouting toch iets verkeerd.dure spelers halen terwijl jeugspelers niet slechter zijn. en als er de laatste jaren wat beter was gescout had je als club nu meer sponsors en geld gehad en had je zeker nog kunnen groeien.maar hoe we de laatste jaren bezig zijn spelen we idd voor de plekken 7 t/m 12.en zal dat idd het maximale haalbaar zijn.

02-02-2014 om 18:10

:agreed::agreed:

jvantilt02-02-2014 om 18:49

Altijd die kutmentaliteit bij 'enige' spelers in het begin van de wedstrijd; hoe vaak heb ik al niet van de trainer gehoord dat de ploeg slecht aan de wedstrijd begon. Zo langzamerhand begin ik steeds meer te twijfelen. Misschien eens doorpakken en deze spelers eruit gooien.

Marco02-02-2014 om 23:20

Wanneer we dit soort uitwedstrijden zouden winnen, zouden we ons direct plaatsen voor Europees voetbal. Dat is gewoon niet realistisch. We hebben vijf spelers in de basis die hun eerste jaar in de Eredivisie voetballen. Verder ontbreekt een makkelijk scorende spits. Dus dit soort wedstrijden kunnen verliezen. Wat wel een probleem is, is dat we te makkelijk kansen en tegen doelpunten weggeven. Twee tegendoeplunten per uit wedstrijd gemiddeld is echt te veel. Voor de oefenen wedstrijd tegen Mainz wilde Van de Looi dat de verdediging goed stond, maar dat is nog steeds niet gelukt. Verder toch oefenen op spelpatronen, teveel jongens doen maar wat, of knallen de bal blind naar voren. Verliezen kan, een half uur ons laten wegspelen niet.

Don Chaot03-02-2014 om 06:10

Slappe hap die verdediging, volgens mij zaten ze nog steeds in trainingskamp in Spanje... Triest!!!

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!