Terug

Deel deze pagina:

Column: Maikel Kieftenbeld is vervangbaar

Door Gerard Postma 12 reacties

FC Groningen heeft de komende weken een zwaar programma in de eredivisie. Afgelopen zaterdag verloren we kansloos van AZ in Alkmaar en nu volgen Ajax, Heerenveen, Twente en Go Ahead Eagles in minder dan twaalf dagen. We hebben tegen AZ gezien dat het elftal nog lang niet het niveau heeft dat dit FC Groningen kan halen. Vaste basisspeler dit seizoen is Maikel Kieftenbeld die -door de afwezigheid van Lindgren in de basis- ook aanvoerder is. Het contract van Kieftenbeld loopt na dit seizoen af en er zijn gesprekken gaande over een mogelijke verlenging. Over de eerste aanbieding van FC Groningen was de speler zelf ontevreden. Hij vond dat uit het voorgestelde contract te weinig waardering sprak en dat hij eigenlijk beter verdient. Daar heb ik toch een andere mening over.

Eerlijk dient te worden gezegd dat Kieftenbeld bezig is aan een sterk seizoen. Hij heeft blijkbaar geleerd van eerdere fouten en maakt dit seizoen dan ook minder 'domme overtredingen' dan voorgaande seizoenen. Ook straalt hij een soort van volwassenheid uit, waarschijnlijk een gevolg van het dragen van de aanvoerdersband. Maar dat is dan ook gelijk het probleem. Hij speelt dit seizoen eindelijk naar behoren, daar waar hij in het verleden vaak kritiek kreeg van supporters. Hij vind zelf dat hij een beter contractaanbod hoort te krijgen, maar hij speelt als gezegd pas na vier seizoenen eindelijk één goed seizoen (tot nu toe) in het groen/wit. Als je dan naar het totaalplaatje kijkt, heeft Kieftenbeld in vier seizoenen toch weinig gebracht. Ik vind het persoonlijk een verrassing dat de FC nog een contractaanbieding heeft gedaan, gezien het een tijdje heeft geduurd voor de club actie ondernam.

Het is eigenlijk heel simpel. Maikel Kieftenbeld is vervangbaar en dat weten Nijland en consorten ook. Ik hoop dan ook van harte dat de club het niet in zijn hoofd haalt om uiteindelijk toch met een betere aanbieding te komen, gezien dit niet strookt met het huidige beleid van de club. Het zijn -zoals we weten- financieel gezien lastige tijden voor de club en geen enkele speler van de huidige selectie zou dan ook eigenlijk grootverdiener moeten zijn, laat staan worden. Als Kieftenbeld het volgens eigen zeggen naar zijn zin heeft in Groningen, dan moet hij de huidige situatie van de club respecteren. Anders moeten we hem na dit seizoen gewoonweg uitzwaaien. Spijtig voor hem, spijtig voor de club, maar dat is nu eenmaal zoals het gaat in de voetballerij.

Dan terug naar het programma van de FC. Dat is lastig, maar zeker niet onmogelijk. De club moet weer terug naar het voetbal van het begin van dit seizoen, waarbij het niet nadacht over de tegenstander, maar over het spelwijze. Dat was frivool, aanvallend voetbal. Ongeacht de tegenstander. Liever met 4-3 dan met 1-0 verliezen. Strijd, passie en meer van dat soort woorden, te beginnen morgen in de hoofdstad van ons land. Het zit ons nu even tegen, maar als de club gewoon de hiervoor beschreven lijn blijft volgen, dan halen we zeker de play-offs nog.

Gerard Postma
@GDHPostma

Reacties:
Herman05-02-2014 om 17:54

Hij mag voor mij weg brengt niks extra kan het volgens mij niet aan en gaat dan maar overtredingen maken. Ze moeten een aanvallende middenvelder zoeken en een SCORENDE spits

timdb1234505-02-2014 om 18:03

Ik vind Kieftenbeld echt een middenvelder die voor elke bal vecht. Een beetje de Kuyt van FC Groningen (op positie na dan). we hebben het wel over Kieftenbeld die moet vertrekken,maar ik heb liever dat zijn mede-middenvelder vertrekt: Hiariej. die voegt nog minder toe aan de selectie.

Herman05-02-2014 om 18:57

Hiariej voegt niks toe nee maar gebrek aan betere Kieftenbeld vind ik ook niks toevoegen hij wil wel vechten maar komt in mijn ogen te kort en daarom maakt hij altijd van die rare overtredingen

05-02-2014 om 19:46

Van mij mogen beide spelers vertrekken na dit seizoen. Kieftenbeld begint praatjes te krijgen terwijl de man maar matig presteert en Hieraojee kan dit niveau ook niet bijbenen. Topklasse voor hun beiden, zou een middel zijn.:D:D

David7105-02-2014 om 20:29

Maar als zij weg gaan/moeten, wie moet er dan spelen?

jvantilt05-02-2014 om 20:30

Vind dat hij wel altijd zijn best doet, maar een onvervangbare speler is hij zeker niet. Huidige selectie heeft onvoldoende kwaliteit en dat heeft met aan- en verkoopbeleid te maken, waarvoor bestuur verantwoordelijk. Daarnaast speelt de FC wispelturig, zijn de wissels vaak niet te begrijpen en lijkt er weer/nog steeds een mentaliteitsprobleem te zijn. Hoe vaak is er iets gezegd over het plan/de afspraak goed geconcentreerd, fanatiek, met overgave de wedstrijd te beginnen en kwam er niets, niente, nul komma nul van terecht.

Marco05-02-2014 om 22:09

In de competitie behoort hij tot de beste bal afpakker op het middenveld. E hij wordt steeds nog steeds sterker in duels. Voetballend blijdt die beperkt. Een mindere balafpakker alals Bruma van Twente is toch mooi international omdat die toch net wat minder dom bal verlies leidt. Feit is ook dat hij onder 4 trainers niet gelijk als basis speler werd gezien in de voorbereiding, toch wel elke keer tot vaste waarde in het elftal klom. Denk dat het lastig wordt voor Groningen om op een nederlandse velden een vervanger te krijgen die net zo fyiek sterk is ingesteld. Zoeken ze zo'n type, dan heb ik liever dat Kieftenbelt blijft, dan dat we straks een Ijslander uit de tweede divisie uit Zweden krijgen. Wanneer ze meer een voetballende verdedigende middenvelder willen, dan AUB kieftenbelt laten gaan. Een Koolwijk van NEC die vult het heel anders in, maar zijn redement is wel hoger dan het geschoffel en de bal weer verkeert inspelen van Kieftenbelt.

johanjohan05-02-2014 om 22:11

Ik had Fc Groningen en haar supporters hoger ingeschat, maar zij hebben het ook ak over 020 en neuzen . Jammer, maar vooral zielig.

05-02-2014 om 23:20

Wat is daar mis mee? Wij zijn 050 en Boeren :thumbsup: Over Maikel... Haalt veel weg maar heeft het net niet..

Sil06-02-2014 om 11:16

Hey Johan, ben jij niet 110% anti Ajax? ot: Hiariej weg, Kieftenbeld verlengen. Strijdertje die je nodig heb in je team en met veel ervaring voor zijn jonge leeftijd.

FCGmijnclub06-02-2014 om 17:21

Ik vraag me nog steeds af wat de afd inkoop bij FC heeft met controleurs. Vorig seizoen Femi, Kieftenbeld, Lindgren, Hiariej en zelfs van Nieff die inzetbaar is in de rol van controleur. M.i. (Femi is uiteraard al weer een tijdje weg) staan er nog steeds teveel (4)spelers op de loonlijst voor die 2 posities...... Verder vraag ik me af wat FC met Lindgren van plan is. Zijn contract loopt nog wel even door. Komt hij ooit nog terug op niveau? En zo ja - zou het voor Rasmus een zegen zijn als hij weer vaste basisklant is maar dat gaat dan weer ten koste van Kieftenbeld die niet akkoord zal gaan met de rol van bankzitter. Conclusie: er staat sowieso één en misschien wel 2 controleur (s) teveel op de loonlijst....

07-02-2014 om 18:23

Kieftenbelt is goeie aanjager en heeft goede mentaliteit. Hij mag van mij wel blijven. Maar Groningen moet SNO halen. Vorig jaar gingen er al geruchten maar laat ze het nu maar doen.

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!