Terug

Deel deze pagina:

FC Groningen strijdend ten onder: 2-1 verlies in ArenA

Door Redactie 8 reacties

Geheel volgens verwachting heeft FC Groningen ook dit seizoen verloren in Amsterdam. De FC kwam na een klein half uur op achterstand door een goed ingeschoten penalty van Lasse Schöne. Vlak voor de pauze werd het 1-1 dankzij een prachtig doelpunt van Filip Kostiç. In een meeslepende tweede helft waar werkelijk alles mogelijk was met de beste kansen voor FC Groningen, kwamen de gasten in de slotfase op een 2-1 achterstand via invaller Sigthorson. Dit verlies doet pijn: als FC wat resoluter was geweest, had het vanavond minimaal een punt mee kunnen nemen.

De eerste kans was voor de rood/witten. Schöne bediende zijn teamgenoot de Jong die hoog over het doel Bizot schoot. Ook de inzet van Bojan kon door Burnet voor de lijn worden weggewerkt. Het spel van de Amsterdammers verzandde na een kwartier, eigenlijk liep het daarna voor geen meter, ondanks het meerdere balbezit. FC stond goed compact te verdedigen en loerde op de counter.

Dan is er altijd nog scheidsrechter Gözübüyük om een extra duit in het zakje te doen. Hij was van oordeel dat Botteghin zijn been te hoog ophief en zijn arm te breed had uitstaan tegen Krkic binnen het eigen zestien meter gebied. Penalty oordeelde onze respectvolle leidsman. Schöne wist wel raad met dit buitenkansje en liet Bizot kansloos 1-0.

De gasten waren daarna een korte fase van de leg. Daardoor begon het ineens te lopen bij de Mokumers en hing een definitieve knock out in de lucht. Een vrije trap op een aantrekkelijke positie voor de gastgevers werd goed ingeschoten door Blind. Bizot pareerde de bal en uit de rebound kopte Klaassen op de lat en over. Kort daarna werd de inzet van Krkic door Botteghin van de lijn gehaald. Lasse Schöne wist even later uit een vrije trap kiezelhard op de lat te schieten. Het liep gelukkig allemaal goed af.

Vlak voor rust zou Grunn toch op 1-1 komen. Van Nieff gaf een dieptepass op de Leeuw, die wist Kostic te bedienen. De Serviër zette een mooie aktie in en krulde de bal prachtig in de verre hoek.

Na de pauze probeerde de thuisploeg snel op voorsprong te komen. Er was een mogelijkheid voor Schöne en een kans voor de Jong die de bal over het doel van Bizot lepelde. Daarna zou er lange tijd, een fase aanbreken met de beste countermogelijkheden en kansen voor Grunn. Een vrije trap van Chery spatte uiteen op de lat van Vermeer.

Kostic kreeg een kleine tien minuten later na een mooie aanval een grote kans op de 1-2, doelman Vermeer kon ternauwernood redden. Chery mikte vijf minuten daarna vanuit kansrijke positie nipt naast de tweede paal. Vermeer aan de grond genageld, telde hem al... Aan de ander kant van het veld beproefde Sightorsson het aluminiumwerk van Bizot.

Kort daarna kreeg FC op een mooie positie in de buurt van het rood/witte doel een vrije trap. Deze werd onbedoeld van richting veranderd en eindigde in de handen van doelman Vermeer. Een kwartier voor tijd werd Michael de Leeuw vervangen door Richairo Zivkovic. Laatstgenoemde had zijn marktwaarde vanavond flink kunnen opschroeven. Op aangeven van Filip Kostic eindigde de bal van Ritchie via de handen van doelman Vermeer op de lat en over.....

Het zou dan toch 2-1 worden. Sigthórsson was namens rood/wit de gelukkige op een voorzet die van links kwam. Hij ontsnapte uit de rug van Kappelhof, kroop voor Wijnaldum en uit het niets kopte de IJslander de winnende treffer binnen. Ondanks het inbrengen van Zeefuik, voor de goed spelende van Nieff, kon de trots van het noorden het tij niet meer keren. Het had toch zeker minimaal een punt verdiend.

Aankomende zondagmiddag wacht Heerenveen. Het is te hopen dat FC zich beter gaat belonen!

Commentaar na afloop wedstrijd Erwin van de Looi via RTV Noord

Opstelling FC Groningen (met dank aan de clubsite)

Bizot; Burnet, Botteghin, Kappelhof, Wijnaldum; Chery, Kieftenbeld, Van Nieff (86’ Zeefuik); Kostic, De Leeuw (75' Zivkovic), Kirm.

Reserve bank: Van der Lei, Magnasco, Lindgren, Hiariej, Adorjan, Zeefuik.

Opstelling Ajax

Vermeer; Van Rhijn, Veltman, Moisander, Riedewald (66' Poulsen), Klaassen, Blind, Serero (74' Duarte), Schöne, De Jong (66' Sigthorsson), Krkic.

Reserve bank: Van der Hart, Van der Hoorn, Fischer, Denswil.

Toeschouwers: 50.638

Scores: 28' Schöne (strafschop) 1-0, 41' Kostic (De Leeuw) 1-1, 83’ Sigthorsson (Poulsen) 2-1

Scheidsrechter: Gözübüyük

Overige officials: Steegstra, Jansen en Honig

Gele kaarten: 20' Kappelhof, 33' De Leeuw, 48' Wijnaldum

Reacties:
Sil06-02-2014 om 21:42

Zonde! Van Nieff, Chery, Botteghin, Kieftenbeld en Kostic allen goed. Helaas helaas. Vond het wel jammer dat Chery de vrije trappen nam, vooral die 2e/laatste was echt een mooi plekje voor Van Nieff. Nu Heerenveen maar inmaken!

Magician06-02-2014 om 21:59

Jammerrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr Maar, dit geeft de burger wel moed, als we dit nivo vasthouden op de de eerste 20 minuten na dan, dan komt alles vast goed!

06-02-2014 om 22:08

Gvd dit!! Wat een kansen... En wat een schijtvolk Op naar zondag! Moet kunnen met deze instelling

Hendrik06-02-2014 om 22:34

Heb een spannende boeiende 2e helft gezien. Uiteindelijk wel zuur maar hun hebben gewoon meer kwaliteit. Heb ook strijd gezien en redelijk goed voetbal.

Hendrik07-02-2014 om 00:13

Bij die tweede goal laat Kappelhof Sightorson gewoon lopen anders was het gelijk gebleven.

Milko07-02-2014 om 07:13

Het is toch :( g*d om gek van te worden. Wederom slap beginnen aan de wedstrijd en weer met lege handen. Had er vooraf geen enkel vertrouwen in maar als we ze ooit hadden kunnen stelen in die graftombe dan was dat nu geweest. Wat het toch is met die trainers (Kostic op rechts en Kirm op links), ik begrijp er niks van. Waarom? En dat dan toevallig Kostic een keertje scoort. Bij de penalty zei mijn dochter van 13: "Hoe kun je nu zo vallen?" "Dat kunnen alleen Ajacieden" was mijn antwoordt. Tweede helft genoten en gehoopt dat de winst in ons voordeel zou uitvallen. Maar helaas wist ik dat Lucky Ajax er nog ééntje zou maken. Helaas en vreselijk jammer. Maar zondag......dan telt ALLEEN HET RESULTAAT!

Marco07-02-2014 om 12:46

Op details verloren. Botteghin verdedigde niet naar voren, maar liep achteruit de eigen 16 in, dat is vragen om problemen. Klaassen kan vrij een voorzet geven, terwijl er daar op het veld druk op de bal moet zijn en de voorzetten afblokken. Waar klaassen een puntgave voorzet gaf, waren de voorzetten van de Groningenspelers op De Leeuw, zeer zwak. Zonde. doen ons zelf weer te kort. Mocht Kieftenbeld nog van oordeel zijn dat die meer moet verdienen, dan kan die nog even naar de beelden halverwege de eerste helft kijken, hoe die knullig de bal op de rand 16 verliest. Waarna de schiettent werd geopend.

jvantilt07-02-2014 om 19:02

Duidelijk te kerkennen hoe het met de FC zit. Er zij 4 goede voetballers: Chery, de Leeuw, Zivkovic en Kostic. De rest is armoe troef. Chery gedijt in een beter elftal; de Leeuw blijft altijd gevaarlijk maar is te wispelturig in kansen afmaken; Kostic heeft veel talent maar gedijt eveneens in een betr elftal en Zivkovic die nog veel moet leren. Ik zou alle 4 adviseren gauw de FC te verlaten, want met de rest valt weinig eer te behalen. Het bestuur is verantwoordelijk voor het falend beleid en de langere termijnvisie. Die ontbreekt nl. Spelers die zich in de picture willen spelen zien de club als pure overgangsfase. Geef ze eens ongelijk.

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!