Terug

Deel deze pagina:

Wanvertoning in Euroborg, FC laat zich tijdens de eerste helft gewillig slachten

Door Klaas Willemsen 21 reacties

Waar we jaarlijks zo naar uitkijken als de derby van het Noorden op de rol staat, liep deze editie uit op een ultiem groen/wit anti climax. Alles wat mis kon gaan ging mis. Onze supporters kregen met name de eerste helft een wanvertoning voorgeschoteld uit de ergste categorie, FC Groningen onwaardig! Vrijwel alle persoonlijke duels werden verloren, er werd meer achteruitgelopen dan vooruit. Grunn wist zich nauwelijks kansen te creëeren. FC Groningen kreeg het voor elkaar om de wedstrijd binnen een tijdsbestek van tien minuten volkomen uit handen te geven. Van La Parra opende na ruim een half uur de score 0-1. Zyech sloeg even later toe vanuit een omschakelmoment na notabene een corner voor FC. Hij tekende voor 0-2. Niet adequaat uitverdedigen en scherp anticiperen vormden (respectievelijk) de inleiding op deze 0-2 achterstand. Kieftenbeld sloeg kort daarna het schot van Finnbogason uit het eigen doelgebied. Hij kreeg een rode kaart vanwege hands. De benutte penalty door Finnbogason gaf een volkomen terechte ruststand aan van 0-3. Na de thee mochten Lindgren en Hateboer opdraven voor Burnet en de licht geblesseerde Kostic. Van een wedstrijd was allang geen sprake meer. FC beperkte zich tot tegenhouden en de gasten hoefden niet meer zonodig. Ook na het wegsturen van Otigba, (hij vergreep zich 20 minuten voor het einde aan de doorgebroken de Leeuw) had weinig invloed op het spelbeeld van tien tegen tien. Vijf minuten voor tijd kreeg FC nog een strafschop. Zeefuik liet zich gewillig buitelen en scheidsrechter Nijhuis trapte in dit kunststukje. Zodoende werd de spreekwoordelijke eer gered.

Aankomende woensdagavond wacht de inhaal wedstrijd thuis tegen de Duitsers. Het is te hopen dat er met meer passie en strijdlust gevoetbald gaat worden want de Tukkers herbergen nou eenmaal meer kwaliteit dan de dorpelingen van vandaag. Met de waardeloze instelling van vandaag dreigt als dit woensdag weer gebeurd een echt pak slaag! FC is inmiddels gezakt naar een elfde plek.

Erwin van de Looi na afloop wedstrijd RTV Noord

 

 

 

 

Reacties:
Sil09-02-2014 om 17:33

Huilen met de pet op...

09-02-2014 om 17:34

DRAMA!!!!!!!!!uitgerekend tegen de aartsvijand GVD

09-02-2014 om 17:35

Ronald Koeman snel halen als trainer...

09-02-2014 om 17:39

Tja dat krijg je met je grote bek we hebben gewoon een elftal die voor de onderste plekken moet spelen. v/d looi zijn vriendje Wijnaldum wat is die slecht maar word niet gewisseld en als Manasco en Lindgren een fot maakt hup eruit . En Nijland wij willen echte versterking in de zomer en nu ook echt een spits . Weg mogen van mij een heleboel . Kirm. Kieftenbeld. Wijnaldum. De Leeuw. Zeefuik. Kappelhof. Burnet. Hiariej. Texeira gaat hij nu nog weg naar Amerika.

09-02-2014 om 17:40

Ronald wil hier niet heen er is ook geen Geld voor spelers.

Hendrik09-02-2014 om 18:06

Even over dit veld Euroborg Essent als hoofdsponsor dan hebben ze het over zonnepanelen. Laten ze wat aan dat kloten veld doen dit is toch schandalig hier kun je toch niet normaal op voetballen. Hansje Nijland is hier verantwoordelijk voor. Leg er dan een kunstgrasveld in ben je van al het gedonder af.

FCGmijnclub09-02-2014 om 18:14

In de statuten van ons aller FC is opgenomen dat er op echt gras gevoetbald wordt...... Natuurlijk was het veld bagger en zal dit voorlopig tot de lente zo blijven... maar goed, dat maakt het uiteraard niet legitiem om als FC zijnde dan ook maar zo bagger te gaan spelen:(:(:( Ps. Ik houd me hart vast voor a.s. woensdag......:D

RKR09-02-2014 om 18:15

Dat veld in de Euroborg is inderdaad schandalig. En we horen hier eigenlijk nooit iemand vanuit de FC over. Net als de meeste aankopen en het gebrek aan scorend vermogen hoewel we tijdens de eerste competitiehelft goed op schot waren. Ondertussen een dozijn miskopen, al 7 jaar geen Europees voetbal meer en weinig perspectief op beter.

Hendrik09-02-2014 om 18:16

Heerenveen was vandaag 3 klassen beter en hebben verdient gewonnen. Kieftenbeld zit nu voor de tweede keer met zijn poten aan de bal ik heb zoiets dezelfde gang als Letchert wegwezen per direct. Over deze trainer is al genoeg gezegd komende 2 wedstrijden twente en gohead thuis verliezen ze die wat er dik in zit vliegt van der Looij er uit . Het zelfde als bij Huistra. Zodat Nijland en die andere Dikkop Veldmate weer vrijuit gaan.

09-02-2014 om 18:18

onzin over de veld onze tegenstander zit er ook mee het zijn gewoon waardeloze voetballers .en als v/d looi een echte kerel is dan moet hij de spelers de hele week een straftraining geven

RKR09-02-2014 om 18:22

Twente winnen we denk ik niet, maar Go Ahead zal toch wel moeten. In de 2e helft uit bij Ajax kon de FC wel aardig voetballen. Het zit er wel in maar komt er vaak niet uit. Vooraf had ik ingezet op een 10e plaats. In dat opzicht is er dus weinig aan de hand. Alleen verliezen ze nu wel een stuk of 4 op rij. Dat is natuurlijk ook wel weer tijdens een zwaar programma; AZ, Ajax, Heerenveen, Twente.

FCGmijnclub09-02-2014 om 18:24

Ben van mening dat we van de Looi en Lukkien moeten blijven steunen. Beide heren willen structureel vooruit voetballen en hoog druk zetten op iedere tegenstander. Het was een collectieve off day, misschien dat een aantal heren te lang in de kroeg heeft gezeten vannacht???? En moet je nagaan, hahaveen miste een aantal verdedigers.... dé kans om ze daar te pakken. En wat doen onze spelers, laten zich achteruit drukken i.pv vooruit te gaan voetballen.

Hendrik09-02-2014 om 18:36

FCGmijn club ik ben van mening dat van der Looij nog Lukkien helemaal niks toevoegen. Dit was een goedkope oplossing. Een goede trainer maakt spelers beter dat zie ik deze niet doen. Ze hadden beter direct een ervaren trainer moeten halen ipv dit geeikel.

MaxFCG09-02-2014 om 19:33

Ik kan me wel aansluiten bij FCGmijnclub, Ik moet de reactie van van de Looi nog zien, maar tot nu toe vind ik hem over het algemeen nuchter overkomen. Tja, over vanmiddag hoef ik weinig te zeggen, aangezien het meeste al gezegd is. Ik hoop alleen dat deheer Kieftenbeld eens stopt met die uiterst vervelende handsballen in het strafschopgebied. Oh ja, respect voor de supporters die tot het einde gebleven zijn.

loekie6809-02-2014 om 20:10

Wat een wanvertoning vandaag ,de spelers gingen met een waardeloze instelling de wedstrijd aan.het word tijd dat de bezem er eens doorheen geveegd word. Niet gemotiveerd dan een paar wedstrijden niet spelen. Misschien dat ze dan wel vooruit willen spelen.En wat betreft het aankoopbeleid en scouting van de club misschien moet daar ook wel het roer om en eens een keer op zoek gaan naar een echte spits............ , en niet steeds de afgedankte en uitgerangeerde spelers die als koopje van de week zich opdringen en waar de fc vervolgens niets mee doet en ook niet meer vanaf komt omdat die niet meer aan de straatstenen zijn te slijten . Er is een hoop te verbeteren. We houden hoop op naar woensdag.

OscarFCG09-02-2014 om 21:02

Ik vind Vd Looi een prima coach met een goed aanvallend idee over voetbal ik vermaak me weer in het stadion na 2jaar geklummel en slecht voetbal Ik moet wel toegeven dat ze na de wedstrijd tegen ADO thuis wel tot de ondergrens zijn gezakt , er moet zeker wat gaan gebeuren want het gat met de Europeese Play Offs word groot . maar laten we positief blijven en de ploeg blijven steunen ! En niet naar een paar slechte wedtstrijden de trainer alweer weg willen En de ploeg gewoon steunen PS: Wijnaldum en Kirm zijn wel diep trieste spelers

jvantilt09-02-2014 om 21:16

Ik heb het al eerder opgemerkt; elke keer hetzelfde lulverhaal over 'vanaf de start er volop' enz. en telkens blijkt de eerste helft enorm zwak met weinig pressie e.d. Mentaal is het al slecht de laatste jaren bij de spelers. Begon al bij Huistra die overigens tot zondebok erd gepromoveerd om het slechte beleid van het bestuur toe te dekken. Daarna een trainer die geen enkele feeling had met de FC en spelers liet verkommeren. Nu een trainer die graag wil, maar ook blundert wat betreft wissels en opstelling. Het is onbegrijpelijk om linksbener Burnett (al een beperkte speler) o[ rechtsachter te zetten en een totaal falende Kieftenbeld na de gele kaart (een brevet van onvermogen mbt zijn tegenstander) niet te wisselen. Chery en Kostic zijn al met hun toekomst elders bezig. De Leeuw zal ongetwijfeld dit seizoen vertrekken en Zirkovic raad ik aan gauw elders ervaring op te doen. De rest van de spelers is 1e divisieniveau , technisch en vooral mentaal. Het bestuur niet uitgezonderd.

Bourgondier09-02-2014 om 22:56

Het is de eerste keer, dat ik hier reageer. Ik keek vanmiddag naar fox. De FC werd uitgezonden op 421. Een dramatisch veld. Ik schakelde af en toe over na 422. Manchester United - Fulham. Het veld was net een biljartlaken, terwijl in Engeland het weer nog slechter is als hier in Nederland. Hoe kan dit?

Hendrik10-02-2014 om 05:52

Ik zeg gooi er een kunstgrasveld in ben je van al het gedonder af. Of dat nu in de statuten staat of niet. Je moet wel met de tijd mee. Tegenstanders die nu naar de Euroborg komen stellen zich in op een kutveld en zijn in het voordeel. Grunn heeft over het algemeen kleine lichtvoetige spelers die gebaat zijn met een goeie grasmat.Op een grasmat als dit is dit niet mogelijk dan wordt het Power en bikkelvoetval. En zijn ze in het nadeel.

Don Chaot10-02-2014 om 07:12

Drama, ik heb me lopen doodergeren ook aan die kutVriezen!

loekie6810-02-2014 om 09:23

Het ligt nu toch niet ineens aan de grasmat dat ze zo belabberd voetballen??????????? Ook o.a bij Vitesse uit was het een drama en pas laat in de 2e helft begonnen ze iets te voetballen.Sinds van der velden geblesseerd is zakt het hele zooitje door de knieen en is er van leuk en goed voetbal geen sprake meer. Dus het zal toch ook wel aan de kwaliteit en instelling van de spelers liggen en niet alleen aan de kwaliteit van het grasveldje.

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!