FC Groningen laat FC Twente ontsnappen, wedstrijd eindigt in 1-1

Door Klaas Willemsen 7 reacties

De trots van het noorden heeft vanavond gelijkgespeeld tegen de Tukkers. Grunn kwam na vijf minuten op een 1-0 voorsprong, Adorjan kopte via de binnenkant van de paal op aangeven van Hans Hateboer de bal over de doellijn. De tukkers zouden diep in de tweede helft op 1-1 komen. Castaignos gaf een voorzet over de rechterkant. Dusan Tadic was het eindstation.

FC begon goed aan de eerste helft. Druk zetten naar voren en proberen kansen te krijgen. Krisztian Adorjan loste na een minuut of twee het eerste schot op doelman Marsman, die de bal kon klemmen. Even later was het wel raak. Chery bediende Hateboer die een prachtige voorzet gaf over rechts. De bal belandde op het hoofd van Adorjan in het twentse doel. Het had kort daarna zelfs 2-0 kunnen zijn. Hans Hateboer gaf wederom een mooie voorzet die door de Leeuw bij de eerste paal - naast- over de achterlijn werd gewerkt.

Na een minuut of tien veranderde het spelbeeld. De tukkers zouden het meeste balbezit houden. We zagen kansen voor Gutiérrez (nipt naast) en Mokhtar (redding Bizot). FC had op slag van rust nog een scoringsmogelijkheid. Van Nieff schoot hard op het doel van Marsman die de bal loste, Hateboer schoot via een Twente verdediger over het doel.

Kort na de pauze kreeg FC (vanuit de counter) twee dotten van kansen. Op aangeven van Kostic wist de Leeuw beide voorzetten niet tot een doelpunt te promoveren. Aan de andere kant van het veld knalde Mokhtar na een corner voor de gasten uit de rebound de bal in het zijnet. Na een uur kwam de grootste kans voor de Tukkers. Het was wederom Mokhtar die met de bal vrij voor doelman Bizot opdook, de sluitpost reageerde net even adequater.De aanvaller werd daarna ook prompt gewisseld.

Kort na dit moment zagen we aanvallende intenties richting het Grolsch doel. Van Nieff schoot hoog over. Ook Kostic die vanavond goed op dreef was stuitte niet veel later op doelman Marsman. En Ricardo Zivkovic, die in het veld was gekomen voor de moegestreden Adorjan, leek op een doorgebroken speler- maar liet zich te opzichtig vallen.

Eén van de mooiste aanvallen aan FC zijde, werd opgezet door Filip Kostic. Hij vertrok vanaf eigen helft, omspeelde twee verdedigers en gaf een op maat gesneden voorzet aan Chery. De vrijstaande Tjaronn schoot hard op het doel, echter door het midden - zodat doelman Marsman die in de baan van het schot stond, een redding kon verrichten.

De tukkers hielden flink de druk erop en fc moest voornamelijk vanaf de eigen helft opereren. De gelijkmaker viel helaas een kwartier voor tijd. Tadic die vanavond zijn meerdere moest erkennen in Burnet, was naar het centrum van het zestien meter gebied van Bizot geslopen. Castaignos week uit naar rechts en kon net even die voorzet op maat geven, waar oud FC -er Dusan wel raad mee wist. Daaruit viel de 1-1.

In de slotfase zagen we nog een dot van een kans voor Zivkovic. Tom Hiariej gaf een voorzet op maat. Richairo gleed weg en miste volledig de bal die hij in gedachten al tegen het net zag vliegen....

FC Groningen stijgt dankzij dit gelijke spel naar de negende plaats. Aankomende zondagmiddag wacht GoAhead Eagles.

Opstelling FC Groningen (met dank aan de clubsite)

Bizot, Hateboer, Botteghin, Kappelhof, Burnet; Adorjan (63’ Zivkovic), Lindgren, Van Nieff; Chery, De Leeuw (81’ Hiariej), Kostic.

Rest bank: Van der Lei, Kirm, Wijnaldum, Magnasco, Zeefuik.