Terug

Deel deze pagina:

FC Groningen wint met 1-0 van Go Ahead, eerste zege 2014 is een feit

Door Redactie 9 reacties

Eindelijk weer winst. Grunn startte voortvarend en kwam na drie minuten op een 1-0 voorsprong. Chery was de schutter. De wedstrijd had daarna qua scoreverloop alle kanten opgekund. De beste kansen waren vandaag voor de thuisploeg. FC blijft op plaats negen en heeft nu evenveel punten als nummer acht PEC Zwolle.

 

Luciano

Voor de aftrap was er een groots afscheid in het stadion voor onze oud eerste doelman Luciano Da Silva die ooit de zilveren schoen won. Luciano hield het niet droog. Toch kon de Braziliaan terugzien op een mooie tijd in Europa, waaonder 7 jaar onder contract bij onze trots van het noorden. "Ik kan hier niets meer doen" zei Luciano die geblesseerd is aan zijn knie en zijn moeder wil bijstaan in zijn geboorteland. Begin deze week vliegt hij terug naar Brazilië. Een knie operatie volgt en hopelijk vindt de doelman een nieuwe club, zodat hij zijn carriére eervol kan beëindigen. Da Silva is dankbaar voor alles wat Grunn hem gebracht heeft en beschouwd de stad als zijn tweede huis. Namens onze webcrew Boerenmacht: LUCIANO, BEDANKT!

eerste helft

De openingsfase was overtuigend. FC vloog uit de startblokken en stond binnen 3 minuten op een 1-0 voorsprong. Tjaronn Chery veroverde op het middenveld de bal, stoomde op richting de 16 meter en haalde uit met een laag schot, voorzien van een stuit in de linker benedenhoek. Doelman Andersen was te laat. Grunn had kort daarna ook zomaar op 2-0 kunnen staan. De voorzet van Kostic werd nipt voor de doellijn, gemist door de inglijdende Chery en De Leeuw. Wat een pech!

De mogelijkheden voor de gasten waren nihil. Een onachtzaamheid van Botteghin bracht Kolder na ongeveer een kwartier wedstrijd in gelegenheid om geplaatst naast het doel van Bizot te schieten. Halverwege de eerste helft zagen we de grootste kans voor Kowet. Turuc die een aktie opzette vanuit het middenveld, zag zijn inspeelpass uiteindelijk bij Falkenburg komen die over het doel van Bizot schoot.

Op slag van rust was het Tjaronn Chery die op de rand van het doelgebied van de gasten een verdediger passeerde en voor eigen succes ging. Zijn schot door de benen van een tweede inkomende verdediger ging nipt voorlangs. Was Chery niet een tikje te zelfzuchtig?

tweede helft

Omdat Grunn de genadestoot niet had uitgedeeld, zou het spelbeeld na de pauze heen en weer gaan golfen. De trots van het noorden probeerde met name het eerste kwartier van de tweede helft zeker door te drukken. Chery was vanuit een vrije trap dicht bij zijn tweede treffer. Doelman Andersen verwerkte de bal tot corner. Een voorzet van Adorjan werd door De Leeuw naast het rood/gele doel geschoten. Krisztian Adorjan zou vlak voordat hij werd gewisseld, uit een rebound situatie de lat raken.

De groen/witte linies sloten steeds minder op elkaar aan. Dit gaf Kowet ruimte om er af en toe levensgevaarlijk doorheen te komen. Zo kon Turuc een beste pegel produceren op Bizot, de doelman reageerde kon met de grootste moeite redding geven . Overgoor zou op aangeven van Kolder, kort na dit moment over het doel van Bizot schieten.

Twintig minuten voor tijd leek het dan toch 2-0 te worden. Kappelhof kon ver opkomen en bediende de diepstaande Kostic die op schitterende wijze de bal tegen het net schoot. Scheidsrechter Van Sichem die bij vlagen warrig floot en met regelmaat vreemde beslissingen nam, keurde deze treffer af wegens buitenspel. Onterecht zou blijken, want Kostic stond op één lijn met de verdedigers. De bal had niet veel later ook spontaan op de stip gekund. Van de Linden maakte in duel met Zeefuik hands, binnen het eigen zestien meter gebied.En wat een kans voor Zeefuik die alleen voor doelman Andersen opdook en zijn schot gekeerd zag worden....

Grunn ontsnapte aan de gelijkmaker. Turuc beproefde Bizot met een hard schot richting de kruising. Falkenburg zou een aantal minuten later de bal over het doel van Bizot koppen. Ook Godee kreeg in de slotfase nog een riante mogelijkheid om de stand in evenwicht te trekken. Gelukkig vergat hij doeltreffend uit te halen. En mag FC Groningen op basis van de beste kansen en het meeste balbezit, zich de terechte winnaar noemen.

Beeldmateriaal RTV Noord

Aankomende zondag speelt FC de lunchwedstrijd uit tegen FC Utrecht.

Opstelling FC Groningen (met dank aan de clubsite)

Bizot, Hateboer, Botteghin, Kappelhof, Burnet, Adorjan (62' Zeefuik), Kieftenbeld (83' Lindgren), Van Nieff, Chery, De Leeuw, Kostic.

Reserve bank: Van der Lei, Kirm, Hiariej, Wijnaldum, Zivkovic.

Toeschouwers: 18.851

Scheidsrechter: Van Sichem

Overige official: Droste, De Vree en Sanders

Gele kaarten: 26'Schmidt, 50' Overgoor, 73'Kieftenbeld

 

Reacties:
jvantilt16-02-2014 om 15:36

Dat is ook het enige wat je ervan kan zeggen net de 3 punten; voor de rest en met name 2e helft armoede troef.

16-02-2014 om 15:47

Yes winst.. Maar wat een bagger wedstrijd... De Leeuw was bagger vandaag

FCGmijnclub16-02-2014 om 16:19

Iets met het veld?:)

16-02-2014 om 16:36

Nu hebben ze 14 dagen de tijd om het veld te vervangen door een fatsoenlijke grasmat waar je op kunt voetballen.Vanmiddag was het geen voetbal maar een tussenvorm van rugby en american football. Niet om aan te zien!!!!!!!!:(:(:(

Cantona16-02-2014 om 16:38

De Leeuw had geen goeie dag, hadden ze direct na rust moeten wisselen. En een beetje aanvallend voetbal had ook wel gemogen, vooral tegen Go Ahead..... Op het doelpunt na, geen hoogteputen gezien Slappe hap.

Hendrik16-02-2014 om 17:15

Vond het vandaag beschamendwaardig echt een degradatie pot. Kostic was de enige speler die dan nog een voldoende scoorde de rest was Jupiler leque nivo. Nog even over dit veld schijnt dat het een constructieve architect fout is omdat de parkeergarage er vlak onder zit. Doe er wat aan Nijland met je grote bek.

Milko16-02-2014 om 17:24

Hendrik: wat een slap gelul over de parkeergarage. Het gaat erom wat er bovenop kan schijnen. Laat staan dat je denkt dat er auto's onder staan

16-02-2014 om 17:32

reden...K.T veld!!schandalig gewoon dit veld...niet normaal op te voetballen!dan maar kunstgras hoor,geen voorstander van maar dit is elk jaar hetzelfde geklooi... 3punten in elk geval thuis gehouden:clap:

Magician16-02-2014 om 17:34

Wat een onzin allemaal, verwacht je prachtvoetbal op een matig ondergrond? Ja het was een open wedstrijd, maar Groningen had het al lang in het slot moeten gooien en kreeg weer goeie kansen en een onterecht afgekeurde goal. Verder speelde Chery naast Kostic echt een goeie wedstrijd en ook Adorjan en van Nieff mochten er zijn. Volgende keer op een beter veld een hoger niveau halen, maar deze is mooi even binnen en die hadden we nodig ook!!

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!