Terug

Deel deze pagina:

Onnodige 1-0 nederlaag in Utrecht, FC Groningen vergeet zichzelf te belonen

Door Redactie 29 reacties

FC Groningen is vandaag met 1-0 onderuit gegaan, in en tegen Utrecht. Het doelpunt kwam diep in de tweede helft tot stand. Invaller Martensson werd matchwinner. Hij wist op aangeven van De Ridder, op de rand van de groen/witte zestien meter - Bizot met een streep te passeren. Met dit resultaat kreeg de thuisploeg teveel en Grunn te weinig.

eerste helft

Beide teams begonnen fel aan de wedstrijd. In de eerste vijf minuten zagen we een gevaarlijke voorzet van De Ridder namens Utreg. Aan de andere kant van het veld was er een prima voorzet van Kostic. Na een minuut of tien ging het tempo omlaag en viel er voorlopig weinig te beleven. FC had de organisatie goed staan en loerde op de counter. De thuisploeg wist zich er niet doorheen te voetballen en leed veel balverlies.

De beste kansen zouden halverwege het eerste bedrijf zich aandienen. Grunn kwam dankzij interceptie van Adorjan in balbezit en Chery gaf de bal niet goed door op Kostic. Daardoor werd de hoek net iets te moeilijk om doeltreffend uit te halen waardoor doelman Ruiter een redding kon verrichten. Nog geen minuut later kans twee! De voorzet van Kostic op Chery was niet goed genoeg. De mogelijkheid om alsnog te scoren ging voorlangs. Ook het laatste kwartier kreeg Grunn twee kansen. De Leeuw zou vanuit een mooie voorzet van Burnet in de handen van doelman Ruiter koppen, Botteghin zou op slag van rust uit een cornersituatie met zijn hoofd de bal tussen de palen slaan, Ruiter verwerkte de hard ingebrachte bal tot corner.

tweede helft

De bal lag al snel op de stip. Een vrije trap voor Utreg ging hieraan vooraf. Er ontstond een scrimmage in het strafschopgebied van Bizot, waarbij een vallende Leeuw, "hands" maakte. Daarbij moeten we opmerken, dat de De Leeuw hier werkelijk niets aan kon doen. Ook de gele kaart voor deze actie, was (net als de strafschop) een belachelijke scheidsrechterlijke dwaling! Gelukkig bestaat er soms gerechtigheid, De Ridder knalde het presentje van scheidsrechter Janssen kiezelhard op de onderkant van de lat. Grunn "ontsnapte" aan een onverdiende achterstand.

De gasten leken na dit akkefietje, de controle over de wedstrijd kwijt te zijn. Kon rood/wit tijdens het eerste bedrijf geen potten breken, geholpen door arbiter Janssen kreeg de thuisploeg net even dat extra zetje, om beter in de wedstrijd te komen. Grunn stond met name het eerste kwartier na rust, flink onder druk en zou niet tot kansen komen. Steve De Ridder beproefde met een pegel de lat van Bizot. Ook Diemers mocht een kanonskogel afvuren op de rand van de zestien, niemand stapte in, het projectiel vloog rakelings over de kruising. Kort daarna, zou Botteghin die verder prima speelde, wegglijden waardoor Agudero bijna kon uithalen. Zijn schot werd geblokt door een andere FC speler.

Na ruim een uur kwamen Van der Velden en Hiariej in het veld voor Adorjan en Van Nieff. Chery onderschepte een paar minuten later een uittrap van doelman Ruiter. Hij stoomde af op de vijandelijke 16 meter en drukte een lastig schot af in de linker benedenhoek die door de sluitpost werd verwerkt tot corner. Kort daarna gaf Kostic een mooie voorzet op Van der Velden, zijn inzet vloog over het Utrecht doel.

Aan de andere kant van het veld kreeg de thuisploeg een slim uitgelokte vrije trap (De Ridder) cadeau, op de rand van het zestienmetergebied. Toornsta drukte af, het schot eindigde op de kruising. Wat scheidsrechter Janssen bezielde, op het moment dat De Leeuw (een kwartier voor tijd) dreigde door te breken, we weten het niet. Delpierre die (tijdens de eerste helft) al een gele kaart op zak had, en die De Leeuw vanuit kansrijke positie torpedeerde, kreeg geen kaart - die voor hetzelfde geldt, (twee keer geel) de kleur rood had moeten zijn! Janssen zag het door de vingers....

Agudero zou nog hard over het doel van Bzot gaan schieten, vijf minuten voor het einde van de officiële speeltijd was het Chery die met een uithaal de rood/witte lat teisterde op aangeven van Zeefuik. Toornsta zou uit de tegenstoot de bal in het groen/witte zestienmeter gebied leggen. De bal kon niet goed worden weggewerkt. De Ridder kon uiteindelijk de bal terugleggen op Martensson die met een hard schot Bizot verschalkte, 1-0.

In een alles of niets aanval was het Van der Velden die de bal voorgaf op Botteghin, zijn schot ging rakeling over het doel van Ruiter. Oar kreeg nog een kans op 2-0, Bizot redde bekwaam.

Zo kon het gebeuren dat FC Utrecht de eerste zege van dit kalenderjaar mag bij schrijven en dat uitgerekend ten koste van onze FC. Aankomende zondag wacht thuis Cambuur Leeuwarden. Het is te hopen dat de trots van het noorden, als kansen zich voordoen, zichzelf beter gaat belonen!

Opstellingen

FC Utrecht: Ruiter; Klaiber (74' Bjelica), Markiet, Delpierre, Dorda; Sarota (82' Quesada), Toornstra, Oar, Diemers (69' Martensson); Agudelo, De Ridder

FC Groningen: Bizot; Hateboer, Botteghin, Kappelhof, Burnet; Chery, Kieftenbeld, Van Nieff (64' Hiariej); Adorjan (64' Van der Velden), De Leeuw (82' Zeefuik), Kostic

Scheidsrechter: Ed Janssen

Gele kaart: Delpierre, Oar, Agudelo (FC Utrecht), De Leeuw, Hateboer (FC Groningen)

Reacties:
Sil23-02-2014 om 13:29

Vd Looi oprotten, nog slechter dan Huistra... Wat een wissel... Scheids ook extreem matig

Hendrik23-02-2014 om 13:34

Ik vind op basis van de tweede helft dat Utrecht verdient gewonnen heeft met een B elftal. Grunn was hoe kan het ook anders bagger. :bowdown:

fcgrunnhilly23-02-2014 om 13:56

Ik reageer nooit maar dit fc is niet meer om aan te gluren, v.d. Looi ook niet meer geloofwaardig, v d velde erin zonder wed ritme, en nog 2 mupperts zonder enig niveau, hoor nyland nog zeggen in 2007, vannaf nu gaat het alleen maar beter, sorry ik zhe het niet. Wanbeleid!!!!

PMB23-02-2014 om 15:02

En WEER in het laatste kwartier. . . . !

Hendrik23-02-2014 om 15:14

Komende zondag tegen Cambuur verlies je die (Wat er dik in zit op dat knollenveld) dan heb je het gedonder in de glazen. Worden moelijke tijden Hanssie jongen.:$

23-02-2014 om 15:31

SCHANDALIG SLECHT!!!en Utrecht was nog slechter maar won toch op wilskracht

Submerged23-02-2014 om 15:34

Vooral door blijven zeuren allemaal. Daar hebben we wat aan. Ook in het stadion niets dan gezeur. Groningen is en blijft met de huidige financiele middelen een leuke subtopper, die rond plaats 8 hoort te eindigen. Eindigen we hoger, dan hebben we het goed gedaan. Groningen heeft op dit moment best een leuk elftal, die zo nu en dan ook nog aardig voetbal laten zien. Soms is het minder, maar waarom zou je daarom steeds blijven zeuren. Rug recht en volgende week cambuur.

23-02-2014 om 16:05

@Submerged :agreed: Ik lees alweer van mensen dat er aan de poten van de stoel van Van de Looi gezaagd dient te worden en dat de FC een slechte selectie heeft. In een woord: onzin. Komend weekeinde met het complete publiek erachter gaan staan en drie punten binnenslepen, dan ziet de wereld er alweer heel anders uit. Kop d'r veur.

FCGmijnclub23-02-2014 om 16:27

We missen een echte spits, sinds Matavz weg is.... Hopelijk is daar deze zomer geld voor... en dan win je ook dit soort wedstrijden... Come on FC:thumbsup: Van de Looi en Lukkien roeien met de riemen die ze hebben,

Hendrik23-02-2014 om 16:52

Ik ben van mening als Grunn na Maaskant een ervaren trainer(die de spelers beter maakt) binnen gehaald had . Dan had de wereld er een stuk beter uitgezien. Deze vent met zijn compagnons voegen vind ik compleet niks toe .

Submerged23-02-2014 om 17:19

3 dingen; 1e ; een goede selectie. 2e ; goede trainers. 3e ; een goed publiek.

23-02-2014 om 17:57

Wat wil je met je laatste post zeggen,Submerged? Dat we een goeie selectie hebben? Dat we een goeie trainer hebben? Dat we goeie supporters zijn? Geen van de drie is waar. We hebben een selectie die voor drie kwart uit luie spelers bestaat.Er is maar 1 goeie trainer bij en dat is Marcel Groninger. En de supporters zijn allemaal zeikers.:D:D

Marco23-02-2014 om 19:13

We hebben een aardig elftal. Zoals ze spelen ontbreken er gewoon een aantal basisvaardigheden om mee te doen in de play-offs en Europees. De verdedigers verdedigen steeds door het midden uit, dan is het wachten dat die een keer goed valt. Dit ging al mis bij Roda thuis. alles in mineur, maar ze doen het nu nog steeds keer op keer verkeerd. Ook de eindpass. Laatste half uur wel een keer of 8 een voorzet, vrije trap of corner die laag over de grond, te ver of hoog in de tribune wordt getrapt. Moeten ze veel geconcentreerde mee omgaan, kunnen ze echt veel beter. En een killer spits ontbreekt. Een Matavz of een Berg had er vanmiddag zeker 3 in geschoten. Willen we nog een keer Europees dan zal het wel dit seizoen moeten gebeuren, want de plekken voor Europees voetbal zijn na dit seizoen beperkt tot de kampioenskandidaten.

jvantilt23-02-2014 om 19:15

Wederom een slechte prestatie; al dat gelul dat je had moeten winnen (Kieftenbeld bijna weer hands gemaakt, sukkel). Als je tegen een B-elftal er niet meer uitsleept, ben je zelf niet meer dan een elftal op C niveau. Slappe excuses van een trainer die een spits in de 82 ste minuut inbrengt (hoe'st mogelijk). Zo langzamerhand Jupilerleague waardig. Blijft aan eind van dit seizoen een verlept zootje (met uitzondering van Bizot en Hateboer) over. Verschrikkelijk, wat een kommer en kwel elftal. Opdoeken die hap.

Submerged23-02-2014 om 19:47

Toch een mooi cluppie onze FC.:fc:

24-02-2014 om 06:15

matig elftal!een trainer is zo goed als zijn spelers die hij ter beschikking heeft...dit verklaart alles...!! publiek pfff...ja denk dat het bij elke andere club zo gaat,slecht presteren dan wordt het onrustig! Een spits zijn we nodig,kansen krijgen we zat,nu iemand vinden die ze er in schiet...misschien Matavz huren?:D

Magician24-02-2014 om 09:00

Zo slecht presteert Groningen niet Robin.

Thijs_Faber24-02-2014 om 09:09

Hou toch eens op met dat gezeik joh, ga eens achter de ploeg staan ipv steeds dat gefluit. Wees trots op je club, ook in mindere tijden!

24-02-2014 om 09:18

Mooi gezegd Thijs... Desalniettemin gebeuren er de laatste weken wel rare dingen bij de FCG.. Slechte beslissingen staf. Scheidsrechtes, spelers presteren onder hun kunnen. Spelers op andere posities..etc etc

Submerged24-02-2014 om 09:31

Thijs jonge Dat is precies wat ik bedoel. Achter je club blijven staan, als het niet goed gaat even slikken en doorgaan.

Thijs_Faber24-02-2014 om 11:33

@Submerged Met jou kan ik praten! :thumbsup:

dennis12024-02-2014 om 11:33

we slikken al zo lang.

Submerged24-02-2014 om 12:21

Dennis Reken maar dat het hele team ook enorm baalt. Ook zij moeten verder naar de volgende wedstrijd. Wij helpen ze door volop steun te blijven geven.

24-02-2014 om 13:54

Ja,ja,negativisme...........streng verboden!!!!!!:(:(

Greatone24-02-2014 om 15:33

Wat we nodig hebben is een goede spits die de kansen wel benut. Verdediging staat prima. Hateboer doet het goed en met Magnasco een goed alternatief. Centrum doet het ook naar behoren en ben blij dat Burnet er weer staat ipv Wijnaldum. Van Burnet komt toch veel meer dreiging uit. Op het middenveld ben ik nog steeds niet overtuigd van "Mr. hands" Kieftenbeld. Ook gisteren ging hij weer met zijn handjes richting de bal tijdens een corner. En wanneer ziet men nou eens dat Hiariej gewoon veel tekort komt voor dit niveau?? Snapte ook niets van de wissel toen hij werd gebracht.

24-02-2014 om 18:53

:agreed::agreed:

FCGmijnclub24-02-2014 om 20:38

@ Greatone :agreed:

jvantilt24-02-2014 om 21:46

Nog eens naar de samenvatting gekeken; wat een kutwedstrijd van een ploeg zonder kloten.

Thijs_Faber25-02-2014 om 07:02

Ik ben het met Greatone eens dat noch Kieftenbeld als Hiariej genoeg kwaliteit in huis heeft.

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!