Moeizame 3-1 overwinning Jong FC op Jong Volendam

Door Klaas Willemsen 0 reacties

De Beloften hebben vanavond met 3-1 gewonnen van het andere Jong Oranje. De wedstrijd kende een krankzinnige openingsfase. Binnen vijf! minuten stond de equipe van Paul Raveneau op een comfortabele 2-0 voorsprong. De openingstreffer was van Andraz Kirm, die het zestienmeter gebied van de gasten binnendrong en prima uithaalde. Kort daarna was het Arjen Hagenauw die vrijstond op de rand van het strafschopgebied en oog in oog de doelman omspeelde en de 2-0 beheerst inschoot.

Wie gedacht had aan een monsterscore kwam bedrogen uit. Uit de eerste en de beste tegenstoot van de gasten werd het 2-1 (Veerman). De wedstrijd viel daarna in het slot en er viel tot aan de rust weinig te beleven. Grunn had zeker het meeste spelaandeel maar kwam niet tot grootse kansen.

Na de rust probeerden de Beloften het opnieuw met veel sturm und drang maar het spel verzandde bij de zestienmeter. De eindpassing liet te wensen over, er werd doorgaans te weinig diepte gezocht. De gasten roken naarmate de wedstrijd vorderde kansen. Zo zagen we een ingeschoten bal voor de groen/witte doellijn door een verdediger van de lijn worden weggewerkt. Niet veel later kon Van der Lei in twee instanties een tegendoelpunt voorkomen. Aan de andere kant van het veld waren er kansen voor Grunn. Uit een cornersituatie werd een kopbal op doel, door een oranje verdediger voor het doel tot corner gekopt. Zivkovic kon zich af en toe in de diepte spelen en miste uiteindelijk een opgelegde kans. In de slotfase zagen we een mooie passeeractie van Magnasco. Hij kwam over de middenlijn in balbezit, omspeelde twee tegenstanders en gaf een prachtige voorzet van de rechterkant. Zivkovic taxeerde de bal op de juiste waarde en knikte hard met zijn hoofd de 3-1 tegen de touwen.

Dankzij deze overwinning en het verlies van Jong Heracles Almelo zijn de groen/witte Beloften koploper.

Opstelling FC Groningen (met dank aan de clubsite)

Van der Lei; Magnasco, Ben Moussa, Janzen, Wijnaldum (78’ Van Leijenhorst); Hiariej, Lindgren, Van der Velden (46’ Saban); Hagenauw, Zivkovic, Kirm.

Reservebank: Potveer, Gerlofs, Mennega, Arias.

Scores: 4’ Kirm 1-0, 5’ Hagenauw 2-0, 7’ Henk Veerman 2-1; 90’ Zivkovic 3-1