Terug

Deel deze pagina:

Column: Wees trots op je club!

Door Thijs Faber 12 reacties

Reacties:
Lumphie25-02-2014 om 15:20

Helemaal mee eens. Over Tjaronn Chery en over die zogenaamde supporters die bij de eerste de beste terugspeelbal beginnen te fluiten. Zoiets doen ze in de ArenA bij Ajax. Dat hoort niet thuis in de Euroborg.

Cantona25-02-2014 om 15:51

Chery vind ik ook één van de betere spelers, maar omdat het allemaal bij elkaar maar een middelmatig team is moet hij dingen doen die hij normaal gesproken niet hoeft te doen. Dit kost veel onnodige energie en levert hem meer bal verlies op. De centrale middenvelder die heerst en verdeeld hebben we al jaren niet meer en op alle linies komen we eigenlijk net iets te kort. Toch vind ik dat we voornamelijk thuis wel wat aanvallender mogen spelen en met echte aanvallers. Volgens de kenners spelen we met drie aanvallers, maar dat heb ik nog nooit gezien.

Cryokir25-02-2014 om 15:57

Helemaal mee eens!

JoGro25-02-2014 om 16:41

Sinds de euroborg is het publiek zoiezo drama...... Waarom is mij nog steeds onduidelijk.... Het moet weer kolken net als het Oosterpark. Dat zal de ploeg zeker ten goede komen.

greenhart25-02-2014 om 18:05

chery is in potentie 1 van de beste spelers in de selectie., hij is dit seizoen wel de man die steeds de weinige 100 % kansen die we in een wedstrijd krijgen hopeloos mist.en in het begin was meneer een beetje lui.sinds hem dat duidelijk is gemaakt in een thuiswedstrijd toen hij niet doorliep op een bal die richting de achterlijn ging,werkt hij als een paard en heeft daarna een paar goede wedstrijden gespeeld.hij is creatief en gewoon een heerlijke speler.nu moet hij nog constant worden.spelers moeten niet uitgefloten worden om een terugspeelbal maar,als de wil ontbreekt om te strijden in het groen wit dan mogen de spelers uitgefloten worden.op dit moment is er maar 1 iemand die uitgefloten mag worden.en dat is onze trainer.waar hij zijn papieren heeft gehaald is mij een raadsel.de man snapt nix van voetbal,kan niet wisselen en straalt niets uit.hopelijk stopt hij er naar dit jaar mee want met deze trainer komen we geen steek verder.hij wil geen wedstrijden winnen.de wedstrijd tegen utrecht moest gewonnen wo

greenhart25-02-2014 om 18:08

rden om nog kans te maken op de play offs.rond de 60 ste minuut was utrecht rijp voor de slacht.het moment om zivkovic en zeefuik te brengen voor adorjan en de leeuw.maar onze trainer is blij met een punt en brengt jawel .... hiarje en van de velden.utrecht neemt het heft weer in handen en wint de wedstrijd door het falen van de trainer.en dit jaar is weer een verloren jaar.van der looi neem je verantwoordelijkheid en rot op.

Marja170125-02-2014 om 18:15

Ik kan mij juist wel ergeren aan Chery. Ja hij loopt veel en ja waarschijnlijk omdat hij gewoon niet anders kan omdat anderen niet altijd goed op hun positie staan, Toch verliest hij te vaak de bal en als hij besluit op het doel te schieten, had hij het beter niet zelf kunnen doen maar de bal aan de andere speler meegeven. Verder fluit ik niet (kan ik niet eens) maar doe wel mee aan het boe geroep als de bal, let op: onnodig terug wordt gespeeld naar Bizot. Er zijn maar weinig momenten waarop het begrijpelijk is. Ze durven lang niet altijd de aanval op te zoeken terwijl er ruimte genoeg is. Dat ze verliezen is (helaas) nog daar aan toe maar vooral de manier waarop.. Meeste spelers doen vaak zooo hun best en balen waarschijnlijk ook wel dat er geen goede afmaker is, waar ze van op aan kunnen. Ik blijf achter de club staan, altijd maar ben eerder bang dat ze de wedstrijd weer verliezen dan dat ze kunnen winnen. Dit heeft verder niet met de spelers te maken maar met het beleid van de FC.

Marja170125-02-2014 om 18:22

Verder hebben wij supporters ook "emotie" en betalen dik een seizoenskaart.. iedere wedstrijd ben ik eerder "bang" om weer te gaan verliezen dan dat ik echt positief kan zijn, dat we gaan winnen. Iedere keer probeer ik weer juichend de wedstrijd aan te gaan maar dat kan zo "afgestraft" worden. Ja ben wel van mening dat er soms heel erg veel gefloten wordt maar het is niet onbegrijpelijk. We staan echt wel achter onze FC en we weten ook wel dat nr 1 wel heel lastig wordt maar momenteel, is t nait best.

Submerged25-02-2014 om 19:13

Ja, het spel valt misschien niet altijd te begrijpen. Eindeloos terugspelen op de keeper. Groningen voetbalt naar mijn idee het liefst met ruimte en er zijn veel tegenstanders die de boel achterin vastzetten en loeren op een counter. Je kunt dan vaak niet anders dan rondspelen en proberen de tegenstander te laten komen om zo ruimte te krijgen. Dit lijkt niet leuk, maar om op goed geluk de bal naar voren te schieten resulteert meestal in balverlies en een tegenaanval. Als je kijkt hoe groningen tegen ajax voetbalde, zie je voetbal met veel meer ruimte. Ajax voetbalt ook graag met de ruimtes. Wat betreft de spelers, vindt ik persoonlijk dat we alleen in aanvallend opzicht een echte afmaker missen. Zet Zeefuik in de basis, Kostic en Chery op de vleugels en er gebeurd een hoop meer in de 16. Hij is een goed aanspeelpunt voor de lange bal, is balvast en heeft ook nog een goede vervolgactie in huis. Wanneer je hem meer minuten geeft, komen de doelpunten vanzelf. Verder toch maar weer positief blijven denken.

loekie6825-02-2014 om 23:44

Volgens mij zien alleen wij als supporters dat we dringend een spits nodig hebben , maar alleen onze geweldige vd looi en schijnbaar de de technische staf kijken naar de wedstrijd door een andere bril als wij.ik begrijp de wissels niet meer ,dat daar van hogere hand niet ingegrepen wordt is mij een raadsel Het is toch een drama zoals ze spelen.En over het terugspelen naar de keeper ,het lijkt mij erop dat ze heel angstig voetbal spelen en niet naar voren durven spelen, het is net of we tim sparv weer in het elftal hebben die was daar ook altijd een ster in en die heeft het stokle overgegeven aan kappelhof volgens mij.Dit jaar zit er weer geen europees voetbal in met dit elftal en daar hebben zich naar mijn inzicht ook niks te zoeken geen kwaliteit genoeg voor.hopen op betere tijden en hopen dat we eeen zeefuik of zivkovic een keer weer in de basis zien het kan gauw beter als wat de fc nu laat zien.

FCGmijnclub26-02-2014 om 05:52

Mwoah, tot aan de zestien wordt er behoorlijk gevoetbald... We zien veel mooie combinaties en FC kan zich vaak ook prima onder de druk uit spelen. Van de Looi en Lukkien zijn wat dat betreft goed bezig! Dat we geen echte doeltreffende spits hebben, is hun niet aan te rekenen..... hoop wel dat FC deze zomer een echte spits gaat vinden. Zivko is erg gehypt door de media, moet nog veel leren wat voor zijn leeftijd heel normaal is, Zeefuik komt terug uit langdurige blessure, Kostic is een fantastische voetballer maar zijn eindpass moet beter... Europees voetbal is dit jaar geen harde doelstelling. FC wil dat er aantrekkelijker wordt gevoetbald en spektakel bieden. M.i. is het verwachtingspatroon bij velen, veel en veel te hoog.....

Hertog26-02-2014 om 09:01

Goede column Thijs! Ik kan me er volledig in vinden!

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!