Terug

Deel deze pagina:

Poll - Kan FC Groningen los van transfers, financieel gezond worden?

Door Klaas Willemsen 10 reacties

De transfer van Zivkovic is voor FC broodnodig om te overleven, Kostic is (volgens het DvhN) de volgende. Is het vertrek van laatstgenoemde niet aan het einde van dit seizoen, dan wordt het uiterlijk volgend jaar zomer. Helaas draait Grunn al jaren verlies en werkt het structurele begrotingstekorten weg met transfers. Wat moet er volgens jullie gebeuren, dat FC Groningen los van toekomstige transfers, een financieel gezonde club wordt?

1) Financieel gezond worden is onmogelijk, dit kan niet anders, vrijwel alle Betaald Voetbal clubs draaien structureel verlies

2) Financieel gezond worden is zeker mogelijk, het bestuur begroot structureel te positief en anticipeert niet tijdig op veranderingen

3) Anders

Reacties:
27-02-2014 om 18:51

Nee, zal nooit lukken. Ga maar na de Fc heeft een man of 40(redelijke schatting lijkt me) in dienst. Van deze 40 verdienen er zo'n 8 werknemers zo'n 2-4 ton...dat zijn er in verhouding dus veel te veel. Op elke 5 medewerkers een hele dure directeur zeg maar. Dat zie je bij geen enkel commercieel bedrijf...simpelweg omdat de kosten dan enorm uit de pas lopen met de inkomsten. Maar ook als de lonen van de spelers naar beneden gaan blijven ze verlies draaien...zie het verleden. Minder dure spelers geeft minder aanzien/prestatie en dus minder sponsoren. Helaas moet elke club dus om de haverklap een speler verkopen...alle clubs moeten dat in nl.

Cryokir27-02-2014 om 19:15

Dikke onzin Groningen kan prima financieel gezond zijn ze moeten bouwen op de instromende jeugd die geen dure contracten hebben en geen zuid amerikanen aantrekken die minimaal een topsalaris moeten ontvangen ze hebben het jaren heel goed gedaan en hebben op de spelersmarkt verkeerde en te dure aankopen gedaan..(ajilore die 3,3 miljoen kost en niks bracht)

27-02-2014 om 19:28

Instromende jeugd...Jupiler krijgen we dan.

Cryokir27-02-2014 om 19:35

volgens mij speelt bacuna momenteel premier league hoor en gaat zivkovic naar ajax.. o je verwacht dat iedereen uit de jeugd op de fiets naar barcalona kan?

27-02-2014 om 19:49

Waarom zo fel kerel? De Fc is nog nooit financieel gezond geweest. Elk jaar een topper verkopen gaf een fictief beeld van fin. gezond zijn. Suarez, Berg, Matavz. Allemaal buitenlandse toppers met hoge salarissen die winst opleverden. De winsten van Bacuna en Zivkovic zijn peanuts vergeleken bij eerder genoemde 3. Dus af en toe moet je als club een risico nemen met een buitenkandse

27-02-2014 om 19:50

topper...wie zie je liever Kostic op de flanken of een beperktere speler uit de A1?

Magician27-02-2014 om 21:01

Geen enkele voetbal vereniging zal dat worden. Al is het alleen maar de cultuur van de manier van geld uitgeven en de wetenschap dat ons gemeenschapsgeld ook nog altijd hun laatste redding zal zijn. Triest , maar waar.

Marco28-02-2014 om 22:57

Groningen kan op langertermijn makkelijk financieel gezond en met overschotten draaien. Vraagt discipline en actief toezicht van de RvC. 1). Geen speler meer halen buiten de EU (ook geen jeugdspelers) 2). Selectie van 16 spelers, aangevuld met jeugdspelers 3). Maatschappelijk ondernemen. De balkenende norm toepassen voor de niet-voelballers binnen de club(scouting, Nijland etc.) (meer nadruk op contract vrijespeler zoals vd Velde nu bv Klich bij Zwolle etc.

01-03-2014 om 11:46

het bestaan van een voetbalclub is op los zand gebouwd, Vandaag juichen, morgen huilen.Toen voor jaren terug het voorstel kwam om een nieuw stadion te bouwen werd er gezegd dat het alleen maar beter kon gaan met FC-Groningen.De club kon meer supporters verwelkomen en de voorzieningen zouden worden uitgebreid.We spelen nu alweer een 7/8 tal jaren in de Euroborg en in al die jaren is er nog geen enkele progressie geboekt t.a.v. de genoemde vooruitgang. Er is structureel elk jaar een tekort, de spelersgroep laat al jaren een dalende lijn zien qua kwaliteit en we spelen elk jaar rond de 9 e plaats. Als dat de bedoeling is geweest van de "heren" plannenmakers, toentertijd waren ze wel erg kortzichtig bezig.:fc:

02-03-2014 om 10:15

:agreed::agreed:

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!