Terug

Deel deze pagina:

Nabeschouwing FC Groningen - Cambuur Leeuwarden

Door Bas ten Hoor 6 reacties

Wat een wedstrijd. En dan hebben wij het niet over een geweldige wedstrijd waarin de FC heeft laten zien wat het waard is, knokte voor elke meter en waarin de 3 punten thuisbleven! Niets is minder waar. FC Groningen begon gretig aan de wedstrijd, met een paar aardige kansen voor onze spits Género Zeefuik. Na ongeveer 10 minuten zakte de wedstrijd behoorlijk onder het ‘al-dan-niet-hoge-Eredivisieniveau’.

FC Groningen

Erwin van de Looi heeft na de wedstrijd tegen FC Utrecht zijn conclusies getrokken en de opstelling tegen Cambuur was dan ook anders op 2 plekken. Adorján en Van Nieff werden geslachtofferd voor Zeefuik en Hiariej. De keuze voor Zeefuik in plaats van de Leeuw in de spits pakte goed uit. Meteen vanaf het eerste fluitsignaal werd er goed gebruik gemaakt van het ‘aanspeelpunt Zeefuik’. Het middenveld werd overlopen en er werd veelvuldig balverlies geleden. Doordat de middenvelders niet bewogen, maakten ze het Botteghin en Kappelhof erg lastig om op te bouwen. Vaak was er ook teveel twijfel om de lange bal op Zeefuik te spelen. Vlak na rust kwam Kirm in de ploeg voor de geblesseerd geraakte de Leeuw, links op het middenveld. Wederom een speler die niet stond waar hij hoorde te staan. Gevolg: hij speelde als een natte krant. Toen het 1-1 stond bracht van de Looi de naar waarschijnlijk naar ajax vertrekkende Zivkovic in voor Zeefuik. Een spits voor een spits. Alles of niets, toch Erwin?

Cambuur Leeuwarden

Zoals Cambuur de thuiswedstrijd vol met passie speelde en vocht voor alle duels, zo slap was het in de wedstrijd tegen Groningen. Toch kon de thuisploeg hier geen gebruik van maken, met name omdat Cambuur op het middenveld amper gehinderd werd en druk zette op enkele spelers van FC Groningen. En dat werkte. Cambuur kwam enkele keren goed voor de goal, maar had het vizier niet op scherp. Manu en Ritzmaier raakte beiden de lat, waardoor het lang spannend bleef. De overigens terecht gegeven penalty, werd benut door Manu. In de slotfase kwamen de Friezen goed weg aangezien arbiter Blom een handsbal van Van Boxtel over het hoofd zag.


 

De beoordelingen van de Boerenmacht crew:

Marco Bizot 6
Solide, maar voortzettingen waren matig

Hans Hateboer 6
Stond zijn mannetje

Johan Kappelhof 5
Opbouwend zwak en gaf domme penalty weg

Eric Botteghin 6
Voldoende

Lorenzo Burnet 6
Kan steeds beter inschatten wanneer hij moet aanvallen en wanneer niet

Tom Hiariej 5
Onzichtbaar en dus logische wissel

Maikel Kieftenbeld 5,5
Speelde matig, veel slordigheden

Tjaronn Chery 6
De creatieve spil op het middenveld, verdedigt alleen amper

Michael de Leeuw 4,5
Deze positie bevalt hem beter, desalniettemin drama

Nick van der Velden Te kort voor beoordeling

Andraz Kirm 5
Heeft (mede door zijn positie) laten zien waarom hij normaal niet in de basis staat

Filip Kostic 5,5
Rendement van al zijn acties moet omhoog

Género Zeefuik 6
Heeft laten zien waarom hij niet op de bank hoort

Richairo Zivkovic Te kort voor beoordeling, maar blijft grote kansen missen als invaller

Erwin van de Looi 4,5
Nog steeds zoekende naar zijn vaste basisopstelling, onbegrijpelijk

Kevin Blom 5
Floot veelvuldig (fout), haalde daardoor onnodig tempo uit het spel

Kortom: een dramatische wedstrijd om snel te vergeten. Zondag wacht Feyenoord, zonder Pellé.

Wat vonden jullie van de wedstrijd tegen Cambuur? En maakt FC Groningen een kans tegen Feyenoord, ook al speelt Pellé niet mee?

Reacties:
Hendrik03-03-2014 om 23:30

Op een veld als dit kun je tegen geen enkele tegenstander druk zetten dus wordt het komende zondagmiddag maar weer wachten tot het 1615 is dan weet je wie er gewonen heeft. Maar deze trainer ben ik onderhand wel zat met mij de hele provincie onderhand wel , dit is niks en ik zou het een aanfluiting vinden als ze volgend seizoen met deze kwakkert doorgaan. Want dat gaat ze seizoenskaarten kosten.

Milko04-03-2014 om 09:18

Als je de wedstrijdselectie van afgelopen zondag tegen over elkaar zet dan trek je snel één conclusie: de FC heeft een betere selectie dan Cambuur. Maar wat zou dan de oorzaak kunnen zijn dat het plezier er bij Cambuur afspat en de FC zo stroef draait? Ligt het aan de trainer? Lodeweges is ooit een keer (onterecht) weggehoond uit het Oosterpark, wat vond men dat een waardeloze trainer. Nu zit er een trainer die wordt beoordeelt op zijn Mr. Bean imago, maar dan alleen qua uiterlijk. De resultaten vallen tegen maar het enige wat je hem kunt kwalijk nemen is dat hij wekelijks in een andere opstelling speelt. Hij is nog steeds zoekende. Denk dat "wat hij wil spelen" en zijn "spelopvatting" goed is. Alleen is het materiaal (lees: spelers) redelijk tot matig. Met deze selectie speel je voor de plaatsen 7 - 12. Zondag komt Rotjeknor en..... in deze competitie weet je het maar nooit. Voor volgend jaar zullen ze creatief moeten inkopen willen de laatste twijfelaars ook niet afhaken, ben benieuwd.

stangata04-03-2014 om 09:49

FC Groningen heeft kwalitatief duidelijk een betere selectie dan Cambuur. Waar het aan lag? In ieder geval aan de opstelling en de wissels. De instelling van de spelers was bij sommigen ook niet al te best, maar wat wil je ook. Veel spelers hebben zogenaamd vertrouwen nodig van de trainer, maar bij deze trainer krijgt niemand het. Vorig jaar maakten we Maaskant daarom af, maar eigenlijk weet vd Looi ook nog niet wat hij wilt. Eigenlijk heeft Maaskant het helemaal niet zo slecht gedaan met zo'n beperkte selectie als die van vorig jaar. Het enige verschil is dat deze trainer uitspreekt om attractief voetbal te willen spelen. Doen is wat anders. De playoffs hoeven we niet meer op te focussen als het zo doorgaat.

04-03-2014 om 11:38

Natuurlijk maakt Grunn een kans tegen feyenoord Alleen we zien steeds weer dat we geen echt team hebben en dat mag je de trainer kwalijk nemen, de linies sluiten niet goed aan en hij wisselt teveel. Wel mogen we nu aannemen dat hij Zeefuik laat staan. Adorjan weer op het middenveld en Cherry naar rechts. TEvens van Nieff er weer in!

greenhart04-03-2014 om 17:45

zeefuik erin lijkt me logisch.niet omdat hij zo goed is maar we hebben op dit moment niet anders.dus dan liever met een echt aanspeelpunt spelen.dan komen de middenvelders meer in scoringspositie(zeefuik is gewoon geen doelpuntenmachine) onbegrijpelijk dat vanb nieff eruit moet en daar hiarje voor in komt.drama speler....... de leeuw en hiarje eruit van nieff en adorjan erin. complimenten voor hateboer en burnet. laat deze samenstelling nu eens staan. en wissel nu eens als een echte trainer en niet als een angsthaas. als je met 1-0 voorstaat en cambuur brengt een extra spits erbij.gooi dan de snelle zivkovic erin voor de leeuw of kieftenbeld.en niet een verdedigende speler als lindgren erin.want dat achteruitlopen kost ons alleen maar punten dit seizoen.wissel eens als een vent met ballen. hij beloofd aanvallend voetbal maar het is net als met maaskant helemaal nietsss.vaak geen strijd geen passie.deze trainer is ongeschikt !!!!!!

04-03-2014 om 20:40

Met van Nieff en Adorjan worden we compleet overlopen op het middenveld. Prima spelers maar dan voor het aanvallende gedeelte. Van Nieff zal het moeilijk krijgen om eea nog te laten zien bij de Fc. Komt nu nog te kort. Hiarie en lindgren in de basis is negatief maar imo de enige optie om niet de ene na de andere kans weg te geven. Nu stelt Feyenoord geen ruk voor zonder die spits van hun maar toch. Voorin ligt ons echte probleem...we hebben een spits die geen goals maakt. Iedereen wil zeedijk erin maar die maakt ze niet...zet de spits van de A1 er maar in...ook al gaat die naar jordanië...

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!