Beloften spelen gelijk in Almelo tegen Jong Heracles, 1-1

Door Lukas van der Wal 0 reacties

De beloften van FC Groningen hebben vanavond gelijk gespeeld tegen Jong Heracles. In het Polman stadion in Almelo deden onder andere Magnasco, Van Nieff, Zivkovic, Wijnaldum en Adorjan mee. Op slag van rust scoorde laatstgenoemde de openingstreffer. De Hongaar veroverde de bal zelf en scoorde beheerst. In de tweede helft, scoorde Oussama Tannane de gelijkmaker. In de 61e minuut kreeg de FC een grote kans om de voorsprong te vergroten. Een goede voorzet van Cijntje, kon Hagenauw net niet bereiken. In de 64e minuut wist de speler een vrije trap achter doelman Van der Lei te werken. De inzet van Tannane was fraai van ongeveer 25 meter, de Groninger goalie was kansloos. Na de gelijkmaker wisten de beide ploegen weinig kansen te creëren. Het gelijke spel was dan ook een juiste afspiegeling van de verhoudingen.

Jong FC is door het gelijke spel niet meer alleen koploper. Jong Vitesse won namelijk met 5-1 van PEC Zwolle. De beloften uit Arnhem hebben hierdoor evenveel punten als Groningen. Na vijftien wedstrijden hebben de koplopers 30 punten behaald. De groenwitten staan op doelsaldo tweede op de ranglijst.

Volgende week maandag speelt Jong FC Groningen tegen NEC/FC OSS. Dit betreft een thuiswedstrijd.