Terug

Deel deze pagina:

Hoe komen we aan punten?

Door Klaas Willemsen 12 reacties

Met de elfde nederlaag van dit seizoen glijdt FC Groningen steeds verder weg op de tussenstand. In december verloor de FC thuis tegen ADO Den Haag met 1-2, maar stond het na afloop nog wel vijfde op de ranglijst. De week daarna verloor Grunn uit bij Feyenoord en liet het zich thuis uitschakelen tegen NEC voor de beker. Voor de competitie (speelronde 18) werd er een paar dagen later wel gewonnen van de Nijmegenaren.

Na de winterstop zijn er inmiddels tien wedstrijden gespeeld. FC Groningen heeft slechts zes (!) punten bij elkaar gesprokkeld en wist slechts 7 (!!) keer het doel van de tegenstander te vinden. Een absoluut dieptepunt! Inmiddels komt de verkeerde nacompetitie akelig dichtbij... Het uitprogramma liegt er niet om: naar PSV, PEC Zwolle en Roda JC. Thuis komen Vit€$$€, NAC en Heracles nog op bezoek.

Dit zijn wedstrijden die je in de vorm waarin de trots van het noorden momenteel verkeert, allemaal kunt verliezen. Krijgt de huidige technische staf onze gekwelde trots nog aan het voetballen? Wat doet zo'n negatieve serie met het zelfvertrouwen in de spelershoofden? De negatieve druk wordt steeds groter.

Voor de goede orde, trainer Erwin van de Looi heeft ons nooit beloofd dat FC Groningen play offs gaat spelen in de positieve nacompetitie. Er is (door hem) wel een belofte gedaan voor meer spektakel en dat de FC meer vooruit gaat voetballen om vaker in scoringsposities te komen. We mogen zo langzamerhand concluderen dat na de winterstop aan deze doelstelling niet is voldaan. Het team dwingt te weinig af. Ook aan de opstelling wordt maar steeds gesleuteld, hetgeen niet bijdraagt aan een de vorming van een ingespeeld team.

Natuurlijk had FC Groningen gisteravond (15 maart) een strafschop (hands binnen de zestien) moeten hebben en was de situatie met Botteghin buiten het eigen strafschopgebied er geen. Maar - je zult het altijd zien, als je als team in een negatieve spiraal zit, komt dit soort onrecht er overheen. En dan moet je dubbel oppassen... dat bleek gisteravond ook. FC Groningen kreeg dit seizoen met vergelijkbare handsballen in de eigen zestien, wel strafschoppen om de oren.

Nog zes wedstrijden te gaan. Er moet iets gebeuren. Wat moet - of kan er - volgens jullie anders?

Hoe komen we aan punten?

Reacties:
m_visser05016-03-2014 om 12:19

betere verdediging en een afmaker voorin, voor de rest hebben we goed elftal

16-03-2014 om 13:05

vd Looi moet voor de club kiezen en zelf opstappen!!! Hoe kun je nou bij een 1-0 achterstand er een aanvaller uithalen en verdediger bij zetten.... Volgens mij is hij volledig de weg kwijt en moet er een ervaren persoon zijn die de boel oppakt of hem laten zitten en laten coachen door een ervaren persoon. ( zie psv waar nu de punten wel komen nu Hiddink Cocu een stuk coacht ) Je kunt het vd Looi misschien niet kwalijk nemen, we wisten dat het een risico was om met zo'n onervaren trainer te beginnen die ook nog assistent was bij trainers waarvan men blij was dat ze wegwaren.... Al met al is het wel goed zo en wordt de directie en technische staf eindelijk eens wakker geschud!!!!!

16-03-2014 om 13:39

Erwin van de Looi: 'Scheidsrechter heeft een grote rol gespeeld'.. Nou Nou laat hij eerst even naar hem zelf kijken elke week een ander elftal laat hij verstandig zijn en nu weggaan .

Don Chaot16-03-2014 om 13:55

Iedere wedstrijd vanaf nu zal worden verloren of gelijk gespeeld!!! Bedankt voor het vooruitzicht!!!!!!!!!!:thumbsup::thumbsup::thumbsup:

dabeetle16-03-2014 om 14:20

Een goed draaiend elftal had dit ADO met 9 man nog van het veld geblazen. Zwakke schakel in deze is vd Looij. Al had vd Looij in het begin de mazzel dat vd Velden voor zijn blessure het team op sleeptouw wist te nemen en daarmee de zwakte van vd Looij en Lukkien wist te compenseren.

16-03-2014 om 15:34

Een goal meer scoren dan de tegenstander.

16-03-2014 om 15:54

dat is niet makkelijk met dit elftal

jvantilt16-03-2014 om 20:07

Pure nonsens dat vertrek Van Looi iets zal opleveren. Nu de 'topspelers' van de FC zullen verdwijnen op het eind van het seizoen zal de resterende rest van eerste divisieniveau zijn. Ik denk dat het goed zou zijn om te degraderen; dan ander bestuur en meer focussen op ontwikkeling/techniek en jonge spelers erbij die technisch begaafder zijn en meer inzet hebben dan de goed verdienende.

16-03-2014 om 20:19

Degraderen is natuurlijk nooit goed hè...beetje onzin om zoiets te stellen. Als je pijn in je been hebt laat je hem toch ook niet amputeren? Nee je gaat naar de dokter! Fc heeft dus een trainer nodig die van wanten weet. Die door de wol is geverfd zeg maar. Te veel spelers hebben het te hoog in de bol bij de Fc terwijl ze weinig tot niks presteren. Een trainer die iets meer uitstraling heeft dan een dooie lantaarnpaal! Die boven de spelers staat...spelers mogen best een beetje bang voor hem zijn!

Flevoman16-03-2014 om 22:27

Het plezier moet terugkomen op het veld en in het stadion. Daarvoor heb je beter voetbal nodig of wat meer geluk, zoals een bal die wel goed valt of een goed schot dat vroeg in de wedstrijd een doelpunt oplevert. Dan ga je gemakkelijker voetballen en met meer zelfvertrouwen. In het begin van dit seizoen lukte dat ook, maar leek het erop, dat men dacht dat de successen kwamen door goed spel en uitstekende spelers. Dat was niet echt zo, maar de flow zat er wel in, ook bij ons op de tribunes. Het is niet gemakkelijk om positief te blijven, maar als we onze trots blijven uitfluiten levert het ook niets op. Daar worden ze niet beter van en ze weten heus wel dat we ontevreden zijn.

RKR18-03-2014 om 21:15

We moeten eerst overleven, op zich ben je met 36 punten wel veilig. Maar dit seizoen zit het wel wat dichter op elkaar. Echter moet RKC natuurlijk ook 7 punten gaan inlopen en dat zie ik ze niet gauw doen. Daarna moet er toch echt een ervaren coach komen. Maaskant was dat, maar hij paste hier qua mentaliteit niet. Kan gebeuren. Wel is hij nog 7e geworden door een goede eindspurt. Huistra werkte niet, en Van de Looi ook niet echt. Het zijn beide nogal kleurloze figuren en ik heb de indruk dat Nijland hierop zinspeelt. Dat soort jongens houden immers hun mond wel. Maaskant deed dat niet en die moest het veld ruimen. Je kunt veel van Maaskant zeggen, maar ik vind wel dat hij de boel wakker heeft geschud. Hij ging tegen dit slapende gezag in en had op veel fronten gelijk over deze club. Het wordt denk ik gewoon eens tijd om afscheid van figuren als Nijland te nemen. Hij is de langstzittende voorzitter en een andere visie zou wel eens de sleutel kunnen zijn.

bertje19-03-2014 om 22:39

RKR helemaal mee eens.

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!