Terug

Deel deze pagina:

Nabeschouwing ADO Den Haag - FC Groningen

Door Bas ten Hoor 3 reacties

Van de Looi en zijn mannen hebben afgelopen maandag na de wedstrijd tegen Feyenoord een groepsgesprek gehad en besproken dat de wedstrijd tegen ADO Den Haag een zéér belangrijke wedstrijd was, die gewonnen moest worden. FC Groningen was – over de hele wedstrijd gezien – de iets bovenliggende partij, maar kon dit niet omzetten in winst, ook met dank aan arbiter Wiedemeijer.

ADO Den Haag

ADO was na de trainerswissel al 5 wedstrijden ongeslagen. De selectie barstte daardoor van zelfvertrouwen. Ze probeerden FC Groningen onder druk te zetten, maar aanvallend konden ze geen vuist maken. Nadat Botteghin de doorgebroken speler van ADO neerhaalde met een duwtje, ging de bal op de stip. Een onmogelijke beslissing door Wiedemeijer en zijn assistent, zoals hij al aangaf in een interview met de NOS. In de tweede helft heeft ADO een paar kansen gecreëerd, en scoorde hieruit de 2-1 omdat de defensie van FC Groningen stond te slapen.

Dit was het moment dat de wedstrijd deed kantelen. Rood en een penalty.

 

FC Groningen

Burnet had FC Groningen al vroeg in de wedstrijd op voorsprong kunnen zetten, maar verprutste de kans op 0-1. De opbouw verliep matig in de eerste helft, de middenvelders werden vastgezet en keken niet naar voren. Balletje breed, tikje terug. Weg was de intentie van het aanvallende voetbal. Zivkovic heeft in de wedstrijd de beste mogelijkheden gehad, had minimaal 2 keer moeten scoren, misschien wel drie goals moeten maken. De jonge spits kan zich blijkbaar niet helemaal focussen op FC Groningen en zit al ergens in Amsterdam met zijn hoofd. Sinds die club uit de hoofdstad van Nederland zich gemeld heeft bij de clubleiding van FC Groningen mistte Richairo veel grote kansen in wedstrijden. Neemt niet weg dat de goal die hij maakte in de wedstrijd tegen ADO, een mooie was.

Grun is gisteren flink benadeeld, had minimaal 1 en zelfs 2 penalty’s kunnen krijgen en kreeg een penalty tegen wat helemaal geen penalty was. Dit seizoen staat FC Groningen eerste in het klassement als het gaat om ‘penalty’s tegenkrijgen met maar liefst 10 stuks.

 

De beoordelingen van de Boerenmacht crew:

 

Marco Bizot 6
De goals waren hem niet te verwijten

Hans Hateboer 6
Een voldoende, speelt prima als rechtsback in het eerste elftal

Johan Kappelhof 5,5
Opbouwen lukte niet, verder vrij matig

Eric Botteghin 5
Speelde aardig tot hét kantelmoment en de rode kaart. Benadeelde het team hier erg mee.

Lorenzo Burnet 5,5
Had moeten scoren in de openingsfase

Giliano Wijnaldum 5
Bracht niets extra's als invaller

Yoëll van Nieff 5,5
Speelde niet slecht maar bracht aanvallend weinig impulsen. Door zijn gele kaart geschorst voor volgende wedstrijd.

Maikel Kieftenbeld 5
Balletje breed, tikje terug. Moet meer naar voren spelen

Tjaronn Chery 6
Altijd aanwezig in het aanvallende gedeelte van het spel

Richairo Zivkovic 6
Speelde aardig, had er echter nog een (of meer) moeten maken

Andraz Kirm 5
Heeft niets laten zien deze wedstrijd

Nick van der Velden 5,5
Werkt hard maar heeft zijn niveau van voor zijn blessure nog niet terug

Género Zeefuik Te kort voor beoordeling

Filip Kostic 6,5
Viel goed in, liet meteen zien waarom hij niet gepasseerd hoeft te worden (assist op Zivkovic)

 

Erwin van de Looi 5
Als je na 28 wedstrijden nog steeds zoekt naar je basisopstelling en altijd 3 keer per wedstrijd wisselt, moet je eens goed gaan nadenken waar je mee bezig bent.

 

Reinold Wiedemeijer 3
Hoeven we geen woorden vuil aan te maken, hij kan zijn borst natmaken wanneer hij een volgende keer in Groningen zal fluiten

 

Bekijk hieronder de samenvatting en interviews van de wedstrijd

Samenvatting ADO Den Haag - FC Groningen (FOX)

Interview met Erwin van de Looi na de wedstrijd (FOX)

Interview met Richairo Zivkovic na de wedstrijd (FOX)

Interview met Henk Fräser na de wedstrijd (FOX)

Interview met Reinold Wiedemeijer na de wedstrijd (NOS)

 

Krijgt Van de Looi de selectie nog op de rit of moeten wij gaan vrezen voor de verkeerde play-

Reacties:
MaxFCG16-03-2014 om 16:29

Ik kan me opzich vinden in deze nabeschouwing. Kostiç was afgelopen weken absoluut niet in vorm, en misschien is het ook wel terecht dat hij deze wedstrijd op de bank begon. Ik denk dat hij zich daardoor extra ging inzetten en bewijzen. Volgende wedstrijd mag hij wel weer opgesteld worden! Het cijfer van Kieftenbeld mag van mij wel omhoog. Ik vond hem niet matig spelen, stond stevig in zijn duels, maar zoals jullie zelf zeggen, er mag vaker een bal naar voren worden getrapt.

Hendrik16-03-2014 om 22:26

Er zijn nog 6 wedstrijden te gaan ik verwacht nu toch wel een reactie van de Ts . Hoe en wat weet ik ook niet maar om nu v d Looij nog zijn gang te laten gaan lijkt mij niet want deze spelers zijn allemaal compleet uit vorm en hebben geen zelfvertrouwen. Misschien voor de laatste 6 wedstrijden er nog een ervaren trainer erbij die nog wel enigszins de boel op de rails krijgt. Anders zie ik het somber in.

Milko17-03-2014 om 09:19

Het is klaar dit seizoen. Nog een paar punten bij elkaar sprokkelen (geen idee hoe) en het derde jaar op rij een kloteseizoen. Dit jaar, na 20 jaar, geen kaart gehad en ik mis het niet. Wat een hopeloos elftal. Er is één troost; de hele eredivisie stelt geen f*ck voor. Vanaf plaats 7/8 tot 18 kan iedereen van elkaar winnen. Enige wat ons FC nog kan redden is een geldschieter uit Rusland danwel een oliesjeik. Maar zitten die op een Nederlandse club te wachten? Volgend jaar dus gewoon doelstelling bijstellen; leuk spelen, doelpunten maken en hopen dat je genoeg punten haalt. Europa in? Ja tijdens de winterstop naar Spanje.

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!