Terug

Deel deze pagina:

Benauwde 0-1 winst op PEC Zwolle, FC slaat een gat van vier punten en verstevigt de achtste plek

Door Klaas Willemsen 15 reacties

De drie punten zijn binnen. De trots van het noorden won vanavond met 0-1 van PEC Zwolle waardoor de positieve play offs binnen handbereik zijn. Het doelpunt kwam diep in de tweede helft tot stand. Uit een voorzet van Kieftenbeld wist Botteghin met het hoofd de bal achter doelman Boer te slaan. Ondanks het gegeven dat de thuisploeg een aantal keren dicht bij de gelijkmaker was en Grunn uit de tegenstoot de kansen niet wist te benutten bleef het spannend tot het eind.

 

eerste helft
De openingsfase was voor de Zwollenaren. Narsingh schoot hard op Bizot, de bal leek vangbaar maar de doelman tikte de bal tot eigen ongeloof over de lat. Uit de corner kwam het tweede gevaar, uit de rebound kon Drost snoeihard uithalen en dwong Bizot tot een knappe safe die wederom een corner moest afstaan. De peperbussen leken een gemakkelijke avond tegemoet te gaan, ze mochten ongestoord opbouwen vanuit de eigen speelhelft en probeerden met listige diepteballen de groen witte verdediging te ontregelen. Ook de duels werden door de blauwwitten feller uitgevochten. In aanvallend opzicht stelde Grunn er weinig tegenover. Chery en Zivkovic zagen hun schoten richting Boer, op tijd worden geblokt.

Benson zou na ruim een kwartier de kans van de eerste helft krijgen om zijn ploeg op voorsprong te zetten. Van Hintum gaf een dieptebal die slecht werd getaxeerd door Kappelhof, Benson kwam daardoor oog in oog met Bizot te staan maar schoot tot onze opluchting meters over het doel.

FC speelde verre van overtuigend. Het leed veel balverlies en kwam nauwelijks tot kansen. De leukste aanval was nog de voorzet van Kieftenbeld die door Botteghin niet scherp genoeg werd ingekopt waardoor doelman Boer simpel de bal kon vangen. En de dwarrelbal op het blauw witte doel leek op het eerste oog onschuldig. Het zondagschot kon ternauwernood worden overgetikt door de Zwolse sluitpost. Daarvoor was FC Groningen wederom ontsnapt aan een achterstand. Burnet speelde beroerd terug op Bizot die in een schrikreactie de bal half uitschoot in de buurt van de inkomende Benson. De doelman kon nog net op tijd de fout herstellen. Zivkovic probeerde op slag van rust nog een kunstje door om twee verdedigers te lopen, zijn schot krulde over het doel. Zo eindigde de eerste helft in een brilstand met de betere kansen voor de blauw witten.

tweede helft
De peperbussen kwamen bijna op 1-0 en uit de tegenstoot had het ook zomaar 0-1 kunnen zijn. Een corner kwam gevaarlijk voor het doel van Bizot die half kon wegwerken, de bal werd uitverdedigd en Adorjan werd de diepte ingestuurd maar nam de bal niet goed mee. Daarna was de eindpass niet op maat waardoor een mooie kans om zeep werd gebracht.

Toch liet de Martinistadbrigade meer van zich spreken door feller te gaan strijden. Het duel ging nog meer over en weer. Een goed ingeschoten Zwolse vrije trap kwam vlak voor Bizot terecht die de bal over zijn doel werkte en in zijn enthousiame van de Werff en Fernandez tegen de grond zag gaan. Beiden konden verder.

Ook Grunn kreeg even later een vrije trap, Chery draaide de bal gevaarlijk de vijandelijke zestien meter in, Kappelhof was dicht bij een goal maar Boer wist een tegentreffer te voorkomen.

Ook Zivkovic was dicht bij de openingstrefffer, een voorzet van Kostic schoot hij nipt naast de eerste paal. Daarna zagen we Benson tot twee keer toe in schietpositie komen op Bizot en schoot Thomas nipt naast. Toch was het Kostic die bij vlagen flink van zich afbeet. Op de speelhelft van de thuisploeg leek hij de bal te verliezen maar kon hij het leder met een uiterste krachtinspanning heroveren. Kostic werd onderuit gehaald door van Polen en kreeg prompt geel. Adorjan nam de vrije trap en schoot hard op Boer die de bal loste. De bal kwam uiteindelijk terecht bij Kieftenbeld. Zijn prachtige voorzet was op maat op de inkomende Botteghin die fantastich de 0-1 inkopte!

Het laatste kwartier had meer weg van een flipperkast. Zwolle die hartstochtelijk op jacht was naar de gelijkmaker en Grunn dat steeds meer de ruimte kreeg om te counteren en de wedstrijd in het slot te gooien. Namens de peperbussen waren van Hintum en Benson dichtbij de 1-1. Zivkovic, (waarom hield jij in?) Van Nieff en Kostic waren dichtbij de 0-2.

Scheidsrechter van Boekel liet ruim vijf minuten doorspelen. In de stand kwam geen verandering meer waardoor onze trots van het Noorden de drie punten mag bijschrijven en inmiddels vier punten losstaat op nummer negen PEC Zwolle. Volgende week vrijdagavond wacht thuis NAC.

 

Opstelling FC Groningen (met dank aan de clubsite)
Bizot; Hateboer, Botteghin, Kappelhof, Burnet; Lindgren, Kieftenbeld, Chery; Adorjan (84’ Van Nieff), Zivkovic, Kostic (93’ Kirm).

Reserve bank: Van der Lei, Cijntje, Hiariej, Zeefuik, Hagenauw.

Opstelling PEC Zwolle
Boer; Van Polen, Van der Werff, Lachman, Van Hintum; Gravenbeek, Drost, Klich (66’ Nijland); Narsingh (46’ Fernandez), Benson, Thomas (83’ Broerse).

Reserve bank: Ter Wielen, Karagounis, Hiwat.

Toeschouwers: 12.500 (uitverkocht)

Scores: 70’ Botteghin (Kieftenbeld) 0-1

Scheidsrechter: Van Boekel

Overige officials: Janzen, Diks, Blank

Gele kaarten: 37’ Lachman (onderbreken veelbelovende aanval), 69’ Van Polen (overtreding op Kostic), 74’ Kappelhof

 

Reacties:
04-04-2014 om 20:22

Niet om aan te gluren...0-0 pot. Drie punten voor het kut play off systeem...schaf die onzin toch af. Adorjan geen bal goed geraakt op een plek waar hij niet hoort maar toch wel eea moet kunnen laten zien. Deze jongen is over een jaar of drie misschien een echte aanwinst op 10 maar nu nog niet. Voor de rest allemaal maar matig. Zwolle stelt ook geen ene fuck voor trouwens.

Submerged04-04-2014 om 20:39

Als we ook slechte wedstrijden blijven winnen, komt het wel goed. Groningen staat nu waar het naar mijn idee aanspraak op mag maken. Play offs of niet.

Woltjer04-04-2014 om 21:27

Boeiende pot, niet altijd even goed maar de inzet was zoals het hoort, Verdiend gewonnen. @ Geronimoo, wat een negativisme heb jij zeg, vraag me echt af of jij wel supporter bent van FC Groningen.

04-04-2014 om 21:43

@Woltjer, Respect voor een ander z'n mening graag. Negatief zijn hoort er ook bij en het was ook werkelijk niet om aan te gluren. Slechte wedstrijd, goed resultaat. Gauw vergeten. Aanstaande vrijdag nieuwe kans.:p:p:p

FCGmijnclub04-04-2014 om 22:41

Natuurlijk was het een totaal andere wedstrijd dan tegen de lampen. Het team draaide vanavond stroef. Maar blij met de drie punten:thumbsup:

Woltjer04-04-2014 om 23:18

Heb van Geronimoo nog nooit iets positiefs gelezen, mag het ff !

loekie6805-04-2014 om 05:39

Het was weer billenknijpen tot de laatste seconde, de hele ploeg geen schim van zoals het de vorige 2wedstrijden speelde maar goed al dan niet verdiend.... de 3 punten zijn binnen.Het was weer een super sfeertje in zwolle en dat maakte dat we het slechte spel een beetje doen vergeten.Come on Fc............pak de laatste 3wedstrijden nog even dan maak je de late start in het seizoen watgoed.

RKR05-04-2014 om 08:51

Ze flikken het dus weer. Zo rond Februari is het een drama, en dan in de eindspurt pakken ze de maximale score. Dit is volgens mij het derde seizoen op rij dat dit gebeurt. Onder Pieter verloren we toen thuis van Heracles, en daarna dik van Feyenoord en pakten we pas op het einde weer punten. Vorig jaar onder Maaskant begonnen we ook pas in de eindfase te winnen om toch nog 7e te worden.. Heeft het misschien met het winterse trainingskamp te maken?

jvantilt05-04-2014 om 09:19

Met samengeknepen billen,. Beroerd spel; slecht verdedigd (gauw die backs wegdoen) en met wat fortuin had PEC met 4-1 gewonnen. Met zo'n ploeg als de FC moet je sowieso al niet de play-offs ingaan; kost alleen maar energie en ergernis want ver komen ze niet.

05-04-2014 om 09:23

RKR, Pak de laatste 20 jaar er maar eens bij. Zal je zien dat de club na de winterstop steeds ongeveer 5/7 wedstrijden slecht speelt. Daarna gaat het meestal weer redelijk goed.Ging niet alleen onder Pieter en Robert Maaskant zo maar ook onder Jan van Dijk en nog een paar van die passant trainers. Alleen Ron Jans kon wel redelijk goed door de winterstop heen komen.:p:p:p

05-04-2014 om 11:25

Niet verdiend, maar toch de punten. Tegen Ado was het net andersom.. Aan het eind vd rit staan we waar we horen. Wel heel jammer dat Grunn er geen wedstrijd van wilde maken, leek toch nog angst in de ploeg te zitten, terwijl je het idee had dat als ze even zouden aanzetten zwolle het toch niet kon behappen. Bottegin verdedigend echt sterk, denk dat we tov van Dijk er achterin niet op achteruit zijn gegaan. Voor wat betreft tv inkomsten hopen dat we deze plek vasthouden. Dacht een paar weken terug nog aan de andere play offs en nu doen we voor de goede weer volop mee en ja dan kan alles

Greatone05-04-2014 om 11:41

Goed of slecht gespeeld, uiteindelijk gaat het om het resultaat. Na Vitesse en PSV (niet de minsten) wederom een 3 punter. Begrijp best dat we ook een mooi pot voetbal willen zien, maar het einde v/d competitie is in zicht en voor nu geldt dan ook alleen het resultaat. Van mij part spelen ze de hele play-offs slecht, als we Europa maar in gaan.

Syl forza grunn!!!05-04-2014 om 12:31

greatone heeft gelijk dit jaar willen we met zijn alle naar de grote markt om te feesten en daarna punten pakken in europa fc groningen hemelbestormers!!!!!

Hertog05-04-2014 om 14:37

De belangrijkste speler van ons elftal heeft te weinig kunnen spelen: van de Velden. Wat een belangrijke pion is dat zeg! Volgende week tegen NAC weer gewoon inzetbaar en dan gaan we verder met waar we mee bezig waren.

hermanpetra06-04-2014 om 09:03

Als vd velden Botteghin en bizot weg vallen hebben wij een elftal dat om de onderste plaatsen strijd. We moeten zuinig zijn op deze 3. Misschien vergeet ik kostic nog, maar de rest is zeer matig.

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!