Terug

Deel deze pagina:

Column: FC Groningen in een flow?

Door Klaas Willemsen 8 reacties

Een week of drie terug schreef ik de column, "hoe komen we aan punten?" Onze trots van het noorden sprokkelde tot medio maart - zes schamele punten bij elkaar - en dat uit tien wedstrijden na de winterstop. Tevens stond Grunn onderaan de virtuele ranglijst (kijkend naar de prestaties van alle eredivisieclubs van na de winterstop) als meest slecht presterende ploeg... Het doelsaldo van 7 keer scoren in tien wedstrijden sprak boekdelen. De verkeerde play offs leken akelig dichtbij....en coach van de Looi bleef maar sleutelen aan de opstelling, het team draaide vierkant...

Thuis tegen Vitesse en uit bij PSV voor de boeg, ga er maar aan staan, zijn wedstrijden die je normaal (op voorhand) gesproken, op basis van het kwaliteitsverschil meestal verliest. Het tegendeel kwam uit! Tegen alle voetbal logica in won Grunn van beide clubs en hoe? Met overtuigend spel en dik verdiend! Ook PEC Zwolle bleef vrijdagavond met lege handen achter. Echter ging dit met minder goed voetbal maar het resultaat smaakt er niet minder om! Zo zijn er binnen drie weken tijd 9 punten bij elkaar gestreden en trof onze Trots 7(!) keer de roos. Hoe opportuun kan het wereldje zijn? Slaan we nu door naar de andere kant? Is er sprake van een wederopstanding van onze FC?

Hoe dan ook, de wereld ziet er vanuit de groen witte bril er ineens anders uit - FC Groningen doet weer mee! Nog drie wedstrijden te gaan en dan zit de competitie er op. Thuis wacht NAC en Heracles, tussendoor ontmoet de Martinistadbrigade de Koempels in Kerkrade waar de Limburgers strijden voor rechtstreeks lijfsbehoud. Voor FC Groningen zijn er geen zorgen meer, het staat nu stevig op de achtste plek en heeft alles volledig in eigen hand om zich rechtstreeks te plaatsen voor de Play offs.

Nog drie wedstrijden.... Een moeizame tweede seizoenshelft is uit het niets omgebogen in een daverende eindspurt. De sleutel van het succes? Zit FC Groningen in een flow?

Hoe dan ook, we mogen voorzichtig vooruit kijken. Want mocht FC zich plaatsen voor de play offs - en die kans is nu levensgroot, wie wordt onze eerste tegenstander? Ontmoeten we de lampen? En als we doorkomen naar de tweede ronde, wie wordt onze tweede tegenstander? Gaan we ons revancheren tegen de dorpelingen?

Zitten we in een flow? Mocht dit zo zijn, dan hoeven we in deze slotfase voor geen enkele club te buigen en gaat FC Groningen...EUROPA in!!

Reacties:
06-04-2014 om 10:29

Wil niet spreken van een "flow". Meer van geluk. Wat betreft de wedstrijden na de winterstop zat het ons niet altijd mee. De scheidsrechters zaten ons een aantal keren behoorlijk dwars met strafschoppen en gele/rode kaarten die later weer kwijtgescholden werden.Als je het niet door een al te groen/witte bril bekijkt speelt onze club nou niet zo'n sprankelend spelletje. Een achterhoede die niet vooruit durft te spelen.Meestal met een "tikkie breed" en terug op de keeper. Een middenveld die meestal stijf staat van de zenuwen en een voorhoede die de meest opgelegde mogelijkheden om zeep helpt.Ik zeg dit nu een beetje genuanceerd want er waren voor de winterstop wel degelijk goede wedstrijden te noteren, maar door de bank genomen was het om niet over naar huis te schrijven.Voor volgens seizoen zie ik niet veel veranderen.Vrees voor het vertrek van een aantal spelers waaronder Kostic,Magnasco,Botteghin. De club incasseert dan misschien 4/5 miljoen aan transfers>>>>>>>:p

06-04-2014 om 10:38

vervolg eerste reactie: <<<<

06-04-2014 om 10:58

vervolg eerste ractie<<<<<<<< maar met het beleid van Veldmate vrees ik dat er niet veel bijzonders bijkomt. Misschien een paar spelers uit de JP Leaque en daar moeten we het mee doen. Een paar jeugdspelers staan op het punt door te breken naar het eerste en dat is een goede zaak. Een Hagenauw,Janzen, Mennenga en Veendorp zijn goede alternatieven.Maar goed, we gaan nu voor de PO waarin we waarschijnlijk tegen PSV moeten spelen en of dat nu een "zegen"moet worden genoemd. We hebben in de competitie 2x van ze gewonnen maar moeten er niet op rekenen dat dat ook in de nacompetitie ook zal gebeuren. Liever had ik tegen die dorpelingen gespeeld, maar het lot beslist waarschijnlijk anders.:p:p:p:p:D

06-04-2014 om 13:22

Ja we zitten in een flow. Geluk etc. maakt niet uit een flow is een flow. Tegenwoordig zij we al enorm blij met een achtste plek. En we noemen onszelf een subtopper... Jeugdspelers komen er wel...echter niemand kan nu al zien op welke niveau ze straks spelen. Van Nieff bijv. raakt nog geen pepernoot bij ons...Zivkovic zijn we alweer kwijt. Hagenauw lijkt me een type Andersson...niks mis mee... Magnasco/Kostic zullen inderdaad vertrekken om een paar euro. De Fc heeft die paar euro nodig...hard nodig...geen cent te makken op dit moment. En dat is ernstig nu we ook nog eens een trainingsacc. willen bouwen...dikke onzin natuurlijk deze acc. Velden genoeg in de stad om op te trainen overdag! Om terug te komen op die achtste plek...we zijn behoorlijk afgegleden de laatste jaren...de Fc moet echt een paar toppers halen...een spits bijv. Anders gaan we Europa in met een zootje hardlopers.

Hendrik06-04-2014 om 19:45

Antonia van Gohead halen.

Flevoman06-04-2014 om 20:08

De flow waar ik op hoopte was aanwezig. Was ja. Tegen Zwolle zag ik de oude patronen weer opduiken, waarin het lef ontbrak om vooruit te spelen. Zwolle speelde natuurlijk het spelletje van FCG niet mee, maar de opbouw was weer ouderwets slecht. We hebben een heel redelijke verdediging, maar zoals ik al eerder schreef, blijf ik erbij dat de opbouw onvoldoende is. Daarmee brengen ze zichzelf regelmatig in de problemen. Het lef lijkt af te hangen van van der Velden en dat is niet best. Verder is het verontrustend dat we veel spelers op scherp hebben staan. Met een zwakke scheids missen we een volgende wedstrijd teveel dragende spelers. Op papier is onze FC de drie volgende wedstrijden de bovenliggende partij en horen we nog negen punten bij te schrijven. Ik hoop dat van der Velden er snel weer bij is en hopelijk kan de Leeuw weer minuten maken. Dat zou het elftal versterken richting de playoffs.

MLs07-04-2014 om 08:53

Just go with the flow.. :thumbsup:

Syl forza grunn!!!08-04-2014 om 11:54

fc is gewoon de besteeeeeeeeeeeee

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!