FC Groningen knakt NAC in slotfase en wint met 2-1

Door Redactie 3 reacties

De trots van het noorden heeft de vierde wedstrijd op rij gewonnen. Het kwam in de tweede helft op een gelukkige 1-0 voorsprong, Kostic versierde knap een strafschop, die door van der Velden prima werd benut. De gasten kwamen 20 minuten later op gelijke hoogte. Perica nam een hoge bal aan op de borst en rondde beheerst af. In de slotfase was het Filip Kostic die met een weergaloze aktie op de rand van de zestien meter - drie tegenstanders wist te passeren en verwoestend uithaalde. Ten Rouwelaar had het nakijken.

eerste helft
FC begon met veel sturm und drang vanaf de afrap. Mogelijkheden waren er zeker, echter de eindpassing liet zwaar te wensen over, hetgeen als een rode draad het eerste bedrijf zou kenmerken. Ondanks het meerdere balbezit en de prima strijd en inzet, waren het de gasten die loerend op de counter de beste kansen kregen. Burnet kreeg maar moeilijk grip op Hooi, die de bal een paar keer gevaarlijk in het doelgebied van Bizot bracht. Halverwege de eerste helft kon een scherpe voorzet op Hooi net worden weggewerkt door Burnet die de bal tot corner verwerkte. Perica kreeg een minuut of tien voor de pauze dé kans op 0-1! Hij kon van dichtbij hard op het FC doel schieten. Botteghin werd uitgespeeld en Bizot keerde ternauwernood de bal, uit de rebound passeerde de spits de doelman maar gelukkig kon Hateboer die zeer attent meeverdedigde, de bal nog net van de doellijn wegwerken. Aanvallend lukte het voor Grunn maar niet om echt gevaarlijk te worden. Met name Kostic liet bij vlagen sublieme hoogstandjes zien. Echter - zijn eindpasses waren een gemakkelijke prooi voor de Brabanders, dit was mede te wijten omdat met name Van der Velden en Adorjan niet aansloten.

tweede helft
Ruim vijf minuten na de hervatting werd het dan toch 1-0. Kostic werd aangespeeld door Adorjan, de Serviër speelde Swerts (binnen het strafschopgebied) uit en struikelde over het been van de verdediger. Scheidsrechter Braamhaar oordeelde penalty. Nick van der Velden schoot de bal onberispelijk in, 1-0! De gasten zouden meer en meer uit hun schulp gaan kruipen en FC liet zich weinig meer zien.

Een kwartier voor tijd werd het dan toch 1-1. Percia kreeg een hoge bal aangespeeld die hij beheerst controleerde op de borst. Vanuit een goede controle wist hij met een laag schot Bizot te verschalken. Wijnaldum ging niet vrijuit bij dit tegendoelpunt.

De wedstrijd leek af te stevenen op een puntendeling. Grote kansen vielen er over en weer niet te noteren. Tot het moment van de bevlieging van Kostic. De Serviër kreeg na een corner de bal terug vanaf de rechterkant en trok ermee naar binnen voor de rand van het zestien meter gebied. Hij omspeelde zeker drie spelers en wist met een vlammende uithaal in de rechter benedenhoek, de bevrijdende 2-1 tegen de touwen te knallen! De ontlading was groot!

Hiermee is de vierde overwinning op rij een feit en heeft FC Groningen net zoveel punten als de huidige nummer 7 op de ranglijst AZ, dat zondag NEC ontvangt. Ondertussen zijn er meer punten gepakt, dan het afgelopen seizoen en is de trots van het noorden vrijwel zeker geplaatst voor de play offs.

Ons weekend kan in ieder geval niet meer stuk! Over 14 dagen speelt FC Groningen uit tegen Roda JC.

Opstelling FC Groningen (met dank aan de clubsite)
Bizot; Hateboer, Botteghin, Wijnaldum, Burnet; Kieftenbeld, Adorjan (89’ De Leeuw), Lindgren (79’ Van Nieff); Van der Velden (84’ Kirm), Zivkovic, Kostic.
Reserve bank: Van der Lei, Zeefuik, Saban, Cijntje.

Opstelling NAC Breda
Ten Rouwelaar, Swerts (74’ Van der Weg), Drost, Buijs, Bodor, Gilissen (70’ Verbeek), Kwakman, Matic, Hooi, Perica, Poepon.
Reserve bank: Babos, Sarpong, Suk, Hadouir, Seuntjens.

Toeschouwers: 21.289

Scores: 55’Van der Velden (strafschop) 1-0, 73, Perica (Bodor) 1-1, 92’ Kostic (Van Nieff) 2-1

Scheidsrechter: Braamhaar

Overige officials: Lobbert, Kleinjan en Oostrom

Gele kaarten: 60’ Burnet, 88’ Kostic, 93’ De Leeuw