Beloften winnen ruim in Zwolle (0-6) en zijn gedeeld koploper

Door Lukas van der Wal 2 reacties

Jong FC Groningen heeft vanavond uitstekende zaken gedaan. In Zwolle werd met ruime cijfers gewonnen. Binnen vijf minuten konden de groenwitten twee keer juichen. Middenvelder Hiariej opende de score. Van Nieff scoorde in de vijfde minuut de 0-2. De jongeling scoorde uit een vrije trap, de inzet werd van richting veranderd, hierdoor was keeper Begois kansloos. Na een kwartier spelen had Zeefuik de score moeten uitbreiden. Vanaf elf meter wist de spits niet te scoren. Dit was tevens de ruststand.

In de tweede helft was het lang wachten op doelpunten. Vanaf het eerste doelpunt na rust ging het razend snel. In de 73e minuut wist Zeefuik zijn fout goed te maken van de eerste helft. De spits scoorde de 0-3. In de 84e minuut maakte Mennega de 0-4, vier minuten later maakte Arias de 0-5. Even later zorgde Van Nieff voor het slotakkoord(0-6).

De beloften staan door de overwinning op Zwolle gedeeld eerste met Jong Vitesse. Over twee weken valt de beslissing in de beloftencompetitie divisie A. Jong FC Groningen ontmoet dan op 28 april Jong SC Heerenveen. Een kraker van jewelste met ongekende belangen..

Jong Vitesse moet op de laatste speeldag op bezoek bij hekkensluiter Jong Dordrecht. De nummer drie op de ranglijst, Heracles Almelo krijgt in de twintigste ronde bezoek van Jong NEC/FC Oss. Zal Groningen de trotse kampioen gaan worden van de Divisie A?  Dat zullen we over twee week gaan beleven. Het blijft hoe dan ook spannend!