Live Blog Jong FC Groningen - Jong Heerenveen 5-4 (gesloten)

Door Klaas Willemsen 1 reactie

De wedstrijd gaat zo beginnen. Jong FC speelt in de Euroborg tegen Jong Heerenveen. Wij proberen iedereen op de hoogte te houden aan de hand van dit live blog over de ontwikkelingen.

Line up - er is aardig wat publiek op de wedstrijd afgekomen

eerste helft

1e min - De wedstrijd is gestart.

6e min - Er is nog weinig te beleven voor beide doelen, 1e hoekschop Heerenveen wordt door Nwofor naast het doel gekopt. De gasten zijn iets beter aan de wedstrijd begonnen.

7e min - 1-0 Kevin Mennega.

11e min - Grote kans voor de Leeuw, vergeet te scoren - een goede aanval ging hieraan vooraf. Sterke fase Beloften, ze zijn feller en hebben vaker de tweede bal.

15e min - Wederom grote kans FC, Mennega schiet voorlangs.

22e min - Halverwege de eerste helft, Jong FC heeft het betere van het spel.

24e min - FC ontsnapt aan de gelijkmaker na fout Janzen, Van der Lei pareert schot van Nwofor.

31e min - Eerste wissel aan de kant van Heerenveen / Heerkes geblesseerd uit, Marinus in (tussenstand: Jong Heracles - Jong NEC 0-2, Jong Dordt - Jong Vitesse 0-0) Jong FC is bij deze tussenstanden virtueel koploper.

35e min - Jong FC minder flitsend, de gasten zijn nog niet bij machte om in deze fase gevaarlijk te worden. (tussenstand: Jong Heracles - NEC 0-3)

40e min - Knal van Adorjan op de paal, daarna rebound gekraakt schot de Leeuw

42e min - 2-0 Wederom Kevin Mennega, gepruts achterin bij Heerenveen wordt genadeloos afgestraft.

43e min - bijna de 3-0, de Leeuw mist opgelegde kans, maait over de bal. Voor dit moment, eerste gele kaart uitgedeeld aan Heerenveen.

45e min - rust bij een tussenstand van 2-0.

tweede helft

De spelers komen het veld op.

46e min - FC heeft afgetrapt

47e min - De gasten komen terug op 2-1, slecht verdedigd Fazli is de doelpuntenmaker, van der Lei kansloos.

49e min - De gasten tonen duidelijk meer initiatief en zijn op jacht naar de 2-2, FC nog niet helemaal wakker.

50e min - Van der Lei kijkt schot Nwofor naast zijn doel.

55e min - Blunder van der Lei 2-2 doelpuntenmaker Nwofor uit een corner van Heerenveen. FC Groningen is dramatisch uit de kleedkamer gekomen en geeft de wedstrijd binnen 10 minuten uit handen.

60e min - Smerige overtreding op Cijntje die een goede wedstrijd speelt. Heerenveen speler De Kamps ontsnapt aan rood. De Friezen spelen op de grens van het (on) toelaatbare.

63e min - Bijl vervangt Cijntje, hij kon niet meer verder, veel pijn.

65e min - FC voert de druk op, de Feaners begaan steeds meer overtredingen.

66e min - Tussenstand :Jong Vitesse staat zojuist op 0-1 bij Jong FC Dordrecht en staan nu virtueel op de eerste plaats.

70e min - Doelpunt Jong FC, wij dachten in eerste instantie aan Tom Hiariej maar het blijkt Saban te zijn die zorgt voor de 3-2 voorsprong. De assist kwam van Wijnaldum. (nu maar duimen dat Jong FC Dordrecht 1-1 weet te maken).

72e min - Afstandsschot Zeefuik, 4-2!

75e min - Mennega bijna de 5-2, op aangeven van de Leeuw vliegt zijn bal over het doel.

76e min - En inmiddels is het 4-3, doelpuntenmaker Chakon Ibarguen.

80e min - Heerenveen speler werkt de bal bijna in eigen doel, de bal gaat nipt naast de verkeerde kant van de paal

82e min - Mennega wordt vervangen door Jasper

84e min - Sta op voor FC Groningen!

86e min - We gaan de slotfase in. De spanning stijgt!

89e min - Otigba 4-4 (er was vanaf minuut 80 misinformatie over de stand in Dordrecht, het blijkt daar nog steeds 0-1 te zijn).

92e min - Zeefuik 5-4. Hij haalde met een beste pegel na een kluts - verwoestend uit. Jong FC wint deze kraker met 5-4.

Jong FC Dordrecht verliest thuis met 0-1 van Jong Vitesse. De Arnhemmers mogen om het kampioenschap strijden tegen Jong Feyenoord. Jong FC Groningen is eervol als tweede geeindigd in deze poule.