Terug

Deel deze pagina:

KNVB start vooronderzoek naar de beloften van Vitesse. Gloort er hoop voor de beloften van Groningen?(update vrij 2-5/11:18)

Door Lukas van der Wal 7 reacties

RTV Rijnmond weet zojuist op haar digitale huis te melden dat de finale om de landstitel bij de beloften tussen Feyenoord en Vitesse niet door gaat. Er is namelijk door de KNVB bevestigt aan RTV Rijnmond dat er een vooronderzoek is gestart naar een mogelijke fout bij de beloften van Vitesse.
 

De geelzwarten zouden tijdens het kampioensduel bij FC Dordrecht een niet speelgerechtigde speler hebben opgesteld. Om welke speler het gaat is niet bekend gemaakt.Jong FC Groningen behaalde evenveel punten als Vitesse, maar verloor de titel door een minder doelsaldo. De finales van 5 en 12 mei gaan voorlopig niet door. Het is nog niet bekend wat de KNVB van plan is. Er gloort dus hoop aan de horizon voor de Groningse beloften.

Update donderdagavond 23:00uur - Volgens Feyenoordpings heeft FC Groningen de KNVB getipt over het opstellen van een niet-speelgerechtigde speler bij Vitesse. Naar aanleiding van dit signaal zijn ze in Zeist op onderzoek gegaan. De bobo's van de bond zullen niet voor aanstaande maandag een uitspraak gaan doen. Hierdoor vervalt de wedstrijd van maandag 5 mei sowieso. De KNVB zal in de loop van volgende week met nieuws naar buiten gaan komen.

Update 23:29uur: "Lucas Piazon kan de veroorzaker zijn"
De vermeende dader zou Lucas Piazon wel eens kunnen zijn. Als we kijken op de homepage van Vitesse heeft de talentvolle dribbelaar in Dordrecht gespeeld. Piazon heeft volgens wikipedia 28 wedstrijden gespeeld en dat is dus veel te veel om uit te mogen komen voor de beloften. Ook Qazaishvili en Achenteh hebben teveel westrijden voor het eerste elftal gespeeld. Achenteh speelde onder andere dit seizoen westrijden voor bekerwinnaar PEC Zwolle.

Dit was de opstelling van Vitesse tijdens het kampioensduel

Room, Van der Struijk, Mori, Bosz, Achenteh, Vink ('72 Osman), Van de Streek, Qazaishvili ('46 Lieftink), Piazon, Djurdjevic, Hamdaoui

Update vrijdag 2-5-2014/ 11:13

Op de clubsite van FC Groningen valt lezen dat Vitesse eerder de dispensatie regel heeft overtreden. Op maandag 14 maart speelden de beloften uit Arnhem tegen Jong VVV/Helmond ( 3-1 ). Vitesse meende dat duels bij een vorige club in een eenzelfde seizoen niet mee zouden tellen. Deze interpretatie ging in maart toen ook op. Het is even afwachten wat de KNVB gaat beslissen, maar bij in mindering brengen van punten zijn de beloften van Groningen kampioen. Dan wacht de clash met Jong Feyenoord.

Wordt vervolgd.

Reacties:
ariefcg01-05-2014 om 20:55

Volgens de geruchten gaat t om piazon. Zou al te veel wedstrijden in t 1e hebben gespeeld

Marja170101-05-2014 om 22:04

Oh, dit meen "je" niet?!?! Wat een verhaal.. Nait best als het zo is voor Vitesse!! Wel zeer gunstig voor onze FC.

FCGmijnclub01-05-2014 om 22:32

We krijgen het nog druk met al die extra wedstrijden:)

Sil02-05-2014 om 08:33

Op Vi.nl staat dat het inderdaad door Achenteh komt omdat hij al 23 eredivisie duels heeft gespeeld. Maar bij jong Groningen deden Michael de Leeuw(23 duels dit seizoen) en Hiariej(19 duels) en Adorjan(18 duels) ook mee... Waarom mag dat dan wel...?

02-05-2014 om 09:04

Duels vanuit de basis elf ga ik vanuit... dealniettemin een rare situatie

Sil02-05-2014 om 09:06

"Ploegen uit de beloftencompetitie mogen maar maximaal twee spelers uitkomen die in 23 of meer competitiewedstrijden van het eerste elftal zijn uitgekomen, maar Jong Vitesse stelde er met Lucas Piazon, Valeri Qazaishvili en Rochdi Achenteh drie op." dat verklaart wat

02-05-2014 om 13:34

Kansloos...KNVB is corrupt en Vitesse is corrupt dus die twee helpen elkaar wel even. Grunn kansloos.

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!