Terug

Deel deze pagina:

Nabeschouwing FC Groningen - Heracles Almelo 3-1.

Door Lukas van der Wal 1 reactie

FC Groningen heeft gisteravond met 3-1 van Heracles Almelo gewonnen. Dit was de zesde overwinning op een rij, een record voor de Trots van het Noorden. De wedstrijd in de Euroborg had twee gezichten, in het eerste bedrijf viel er weinig te genieten. De tweede helft was een stuk leuker dan zijn voorganger, Groningen voetbalde daarin stukken feller en attractiever. Aankomende woensdag wacht in Groningen, Vitesse uit Arnhem. De geelzwarten zijn de eerste opponent in de playoffs. Volgende week zaterdag zal groenwit gaan afreizen naar de Gelredome.

 

 

 

 

De wedstrijd, FC Groningen – Heracles Almelo
Het is was duidelijk merkbaar dat er gisteravond niks meer op het spel stond. Heracles was na deze wedstrijd klaar met het seizoen. Grunn was al zeker van de playoffs voor Europees Voetbal. De eerste helft was dan ook niet om aan te zien. Het tempo was te laag, de passes kwamen niet aan en structuur was ver te zoeken. De eerste grote kans was voor de thuisploeg. Dennis Telgenkamp, volgend jaar de eerste keus bij de gasten ( Remko Pasveer vertrekt ) leverde pardoes de bal in bij Nick van der Velden, die hiervan niet kon profiteren. In de vijftiende minuut brak Richairo Zivkovic de score open. Hans Hateboer stuurde Van der Velden diep. De rechtsbuiten zette scherp voor en aanvaller Zivkovic maakte hier dankbaar gebruik van(1-0). De jonge spits, die na het seizoen de gevoelige overstap maakt naar Amsterdam, tekende zo zijn tiende treffer aan van het seizoen.

De gasten uit Almelo kregen in het eerste bedrijf zeker kansen. Aanvallers Bryan Linssen en Mark Uth hadden het geluk niet aan hun zijde. In de 34e minuut werd er weer gescoord in de Euroborg en helaas niet door de thuisploeg. Een goede voorzet van Illiass Ben Hassani werd hard op doel gekopt door aanvaller Uth. Marco Bizot kon de inzet half keren, vleugelspeler Mikhail Rosheuvel maakte dankbaar gebruik van een ‘’grabbelende’’ goalie, 1-1. Door dit doelpunt kregen de gasten de overhand. FC Groningen was even de weg kwijt. Het publiek begon op een gegeven moment te morren en licht te fluiten.

TWEEDE HELFT
Na de theepauze deed Groningen meer zijn best. Met een dosis positieve energie werd er een tandje bijgeschakeld. De thuisploeg creëerde meer mogelijkheden. Aanvaller Zivkovic probeerde het van afstand. Zijn goede poging werd uiterst bekwaam gepareerd door keeper Telgenkamp. In de 69e minuut kwam de Trots van het Noorden weer op voorsprong. Een mooie aanval vanaf de rechterkant werd gepromoveerd tot een doelpunt door Nick van der Velden. Drie minuten later stonden de supporters weer op de banken in de Euroborg. Invaller Michael de Leeuw, de middenvelder kwam in de ploeg voor Rasmus Lindgren, scoorde vanaf de rand van het zestienmetergebied de 3-1. De wedstrijd was hierdoor beslist. In de slotfase zagen we een debutant tussen de lijnen komen. De roep van de supporters om Angelo Cijntje had zijn uitwerking. Erwin van der Looi gunde de 33-jarige verdediger zijn debuut voor FC Groningen.

FC Groningen won de wedstrijd zeer gemakkelijk. In de eerste helft speelden de groenwitten met de rem erop. Het tweede bedrijf was leuker om te zien, de thuisploeg zette redelijk aan. Door de overwinning heeft FC Groningen nu zes achtereenvolgende keren gewonnen. Een record voor de Trots van het Noorden. Aankomende woensdag speelt Grunn haar eerste wedstrijd voor de playoffs. Vitesse uit Arnhem is dan de tegenstander. De geelzwarten krijgen de ene klap naar de andere te verduren. Een uitgelezen mogelijkheid om door te stomen naar de finale van de playoffs. Zaterdag speelt groenwit de uitwedstrijd in Arnhem. Maar eerst wacht woensdag, we hopen op een volle borg! De Groningers hebben een keurig seizoen gedraaid, dat moet eindigen met een groot feest op de Grote Markt.

De cijfers, door het Boerenmachtpenal.

 

Naam

Cijfer

Commentaar

Bizot

6,5

Speelde redelijk, oogde in de eerste helft vrij onzeker. Wel een mooi tenue.

Kappelhof

6

Redelijk constant, heeft wel zijn momenten, waardoor hij anderen in de problemen brengt.

Burnet

6

Had het moeilijk met Rosheuvel, kwam veelvuldig mee naar voren.

Botteghin

6,5

Had een rustige avond. Mag soms wel resoluter zijn.

Hateboer

6

Speelde onzeker. Voerde zijn verdedigen taken goed uit.

Lindgren

6

Zekere factor op het middenveld. Bewaarde het evenwicht op het middenrif

Chery

6,5

Wordt meer een belangrijke schakel in het elftal. Het voetbal begint bij Tjaronn

Van der Velden

7

Weer dwingend aanwezig. Assist en doelpunt. Zweept het publiek op.

Van Nieff

5

Kreeg zijn kans. Maar heeft deze niet gegrepen. Speelde zeer slordig en veel balverlies.

Kostic

6,5

Eerste helft niet best. Tweede helft stukken beter. Essent speler van het jaar.

De Leeuw

6

Viel goed in en was actief aanwezig. Gooide de wedstrijd op slot met zijn doelpunt.

Zivkovic

7

Op de juiste moment op de juiste plaats. Zivko beloofd 200% inzet voor Europees voetbal.

Adorján

 

Te kort voor een cijfer. ??

Cijntje

 

Te kort voor een cijfer. Zijn debuut is hem gegund. Verlaat helaas FC Groningen.

     

OVERIGE

Cijfer

Commentaar

Van de Looi

6

Geeft het team zelfvertrouwen. Ploeg speelde op halve kracht.

Teamprestatie

6,5

De wil was met name in de tweede helft aanwezig. Woensdag en zaterdag meer passie!

SCHEIDSRECHTER

Cijfer

Commentaar

Janssen

7

Eindelijke een goede scheidsrechter. Was niet storend en floot niet teveel.

Beeldmateriaal FOX Sports:

Samenvatting FC Groningen - Heracles Almelo

1-0 Doelpunt Richairo Zivkovic

1-1 Doelpunt Mikhail Rosheuvel

2-1 Doelpunt Nick van der Velden

3-1 Doelpunt Michael de Leeuw

Interview met Erwin van de Looi na de wedstrijd

Interview met Rasmus Lindgren na de wedstrijd

Interview met Nick van der Velden na de wedstrijd

Interview met Jan de Jonge na de wedstrijd

 

 

 

 

 

 

 

Reacties:
05-05-2014 om 08:58

Burnet krijgt het moeilijk tegen Atsu. De knakker moet geconcentreerder spelen en niet als een kip zonder kop maar wat rondwandelen op zijn plek.:(:(

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!