Tactisch schaakspel eindigt in een 1-0 overwinning voor FC Groningen, Burnet matchwinner eerste play-off duel

Door Redactie 1 reactie

De eerste play off wedstrijd is vanavond in het voordeel van FC Groningen beslecht. Een paar minuten voor tijd gaf Chery een voorzet over links. Vitesse speler Van der Heide werd binnen de eigen zestien meter opgejaagd door De Leeuw en Burnet was er als de kippen bij om de bal in de korte hoek te punteren. Het feest was compleet! Kort daarna (met drie minuten blessuretijd) was de wedstrijd afgelopen. FC Groningen behaalde vanavond een prima resultaat op de Arnhemmers en hield de nul.

Daar was zeker een portie nodige geluk bij nodig. In de eerste helft kreeg FC in de twaalfde minuut een penalty tegen. Lindgren beging de overtreding, hij stond op de voet van Ibarra, Atsu mocht het vonnis voltrekken. De aanvaller schoot hard in, echter niet scherp genoeg - waardoor Bizot een uitstekende redding kon verrichten. Uit de rebound schoot Botteghin de bal hoog over het eigen doel.

Vitesse zou over de hele wedstrijd gezien het meeste balbezit hebben maar niet tot grootse kansen komen. De geel/zwarten waren af en toe dreigend maar niet effectief. De schoten op het doel van Bizot gingen meestal (geblokt) over of naast. FC Groningen speelde een vrij afwachtende wedstrijd, leed veel balverlies en creëerde nauwelijks kansen. De beste kans was voor Zivkovic, vlak na de rust kopte hij een kopbal van Nick van der Velden op het doel van Piet Velthuizen. De doelman verwerkte de bal ternauwernood tot corner.

De wedstrijd over het geheel gezien bood weinig spektakel. De teams hielden elkaar behoorlijk in evenwicht. FC Groningen is de gelukkige winnaar en dit zal ongetwijfeld te maken met met het gegeven dat de trots van het noorden in een flow zit. De gasten zijn ondertussen acht wedstrijden niet tot winst gekomen. FC Groningen viert de zevende overwinning op rij! Zaterdag avond om 18.45 uur is de return.

Morgen volgt de uitgebreide nabeschouwing.