FC Groningen trakteert Vitesse op een 1-4 nederlaag en speelt nu twee finalewedstrijden

Door Klaas Willemsen 1 reactie

De Trots van het Noorden heeft vanavond flink huisgehouden in Arnhem. Met maar liefst 1-4 werden de geelzwarte Hollywood aan de Rijn acteurs, in eigen huis te kakken gezet. Het was Tjaronn Chery die na een minuut of 25 met een fenomenale kegel Piet Velthuizen het nakijken gaf, 0-1! Na ruim een uur kwam de thuisploeg uit het niets op 1-1, Pröpper kreeg net even teveel ruimte. Direct na de aftrap vanaf de middencircel kwam uit de eerste en de beste aanval - Grunn op een 1-2 voorsprong. Kostic stoomde op over links, trok de bal voor, verdediger Mori miste en Zivkovic roste de bal in het net. Een minuut of 7 voor tijd werd het 1-3. Kostic werd door Chery de diepte ingestuurd en passeerde doelman Velthuizen vanuit een mooie shoot out. Vlak voor tijd was het wederom Filip Kostic die de bal tegen de touwen kreeg, waardoor onze trots van het noorden met 1-4 aan het langste eind trok. Op de overwinning viel - haaks op de uitspraken - eerder deze week van trainer Peter Bosz - niets af te dingen. Vitesse had over de wedstrijd zeker het meeste balbezit en een paar kansen. Maar de beste kansen, (in samenhang met de effectiviteit) waren voor FC Groningen. In de loop van zondag plaatsen wij een uitgebreide nabeschouwing.