Terug

Deel deze pagina:

Nabeschouwing Vitesse-FC Groningen

Door Redactie 4 reacties

De achtste overwinning op rij is geboekt. FC Groningen is bezig met een serie, die vanuit de clubhistorie op het hoogste niveau zijn weerga niet kent! Als de onderlinge resultaten van de play-off wedstrijden in de eindstand van de Eredivisie worden doorberekend, is FC Groningen opgeklommen naar plek zes. In punten staan we zelfs gelijk met onze "geliefde" westerburen "de Feaners" - waarbij moet worden aangetekend dat FC - een minder doelsaldo heeft. En wat hadden wij graag die finale willen spelen tegen de Heitelanders. De gelegenheid om op ultieme wijze revanche te nemen voor die twee eerdere nederlagen van dit seizoen en daarna - Europa in! AZ is nu de volgende tegenstander. Dit drukt bij ons iets minder de feeststemming - maar WIJ GAAN DOOR! Donderdagavond om 20.45 uur wacht de heenwedstrijd in Alkmaar, zondag 16.30 uur is de return!

Vite$$e
Trainer Peter Bosz was woensdag zeker van zijn zaak - na afloop van de 1-0 nederlaag. "Wij gaan die wedstrijd zaterdag winnen, maak je daar maar geen zorgen over! FC Groningen speelt catenaccio voetbal, het was helemaal niets wat die ploeg liet zien..." Maar liefst 70% waren de kapitaalkrachtige geelzwarten in balbezit geweest.

Gisteravond moest de verliezend coach toch toegeven hoe het werkelijk zat: "We hadden geen grip op de wedstrijd en waren overal te laat. Het geloof was ook weg. De laatste wedstrijden waren van slecht niveau, we kunnen slecht met tegenslagen omgaan". Bosz haalt daarbij ook de interne onrust aan - en dat dit doorwerkt - in de spelershoofden. "FC Groningen is over beide wedstrijden de terechte winnaar".

Rond de kerst stonden de Arnhemmers gedeeld op de kop. Volgens "Fox" lag het gemiddelde balbezit per wedstrijd op 58%. Na de winterstop steeg het balbezit naar een gemiddelde van maar liefst 65%(!) per wedstrijd. De doelpuntenproductie verzandde, oneindig gebrei zonder echt veel dreiging kwam hiervoor in de plaats. Peter Bosz heeft geen idee hoe zijn selectie er voor het aankomend seizoen eruit gaat zien, dat hangt onder meer af van Chelsea. Of de trainer ook zelf mag aanblijven, zal de komende weken duidelijk worden.... De conclusie is, dat Vitesse zich diep moet schamen! Als je zoveel individuele kwaliteit hebt om mee te kunnen doen in de top drie en zelfs niet in staat bent om resultaat te halen uit de play off wedstrijden, heb je ook niets te zoeken in Europa!

FC Groningen
De Trots van het Noorden is volkomen terecht door naar de finale! Daarover valt niets op af te dingen. Waren tijdens de thuiswedstrijd met name de voorwaarsten niet scherp genoeg, (Zivkovic, Chery en Kostic), juist dit drietal maakte in Arnhem het verschil! En hoe! Ook Nick van der Velden had veel meer inbreng dan tijdens de wedstrijd in de Borg. De trots van het noorden heeft gestreden als een hecht collectief en gespeeld naar vermogen. Van de vier play off deelnemers is de ploeg die over de meeste individuele kwaliteit beschikt, in eigen huis roemloos uitgeschakeld!

Lang nagenieten kunnen we niet want donderdagavond moet FC op nieuw aan de bak tegen AZ. Trainer Erwin van de Looi blikt trots en tevreden terug. Zijn ploeg is nu halverwege, "we doen mee aan de play offs om te winnen, en hebben nu nog helemaal niks".

 

samenvatting FOX Sport Eredivisie

Interview Erwin van de Looi FOX Sport Eredivisie

Interview Tjaronn Chery FOX Sport Eredivisie

 

 

Reacties:
11-05-2014 om 09:41

Als jullie het over die club uit dat moeras ten westen van onze provincie hebben laat dat "geliefde" er dan alsjeblieft tussenuit. Ik weet best dat het niet zo is bedoeld maar ik kan die club wel "schieten". Waardeloze arrogante lui zijn het.Bah,bah,bah:o:o:o:o

FCGmijnclub11-05-2014 om 10:26

:D

11-05-2014 om 12:01

De Fc was een klasse beter. Ook individueel...en ook als ploeg. Had net zo goed 1-7 kunnen zijn. Een Kostic kunnen ze alleen maar van dromen daaro. En die twee achterin bij Vitesse kunnen nimmer tippen aan een Botteghin. Geen wonder dat Chelsea etc. zijn spelers naar Vitesse laat gaan voor een periode...zowel mentaal als tecnisch wordt je er beter...

11-05-2014 om 13:46

:agreed:

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!