Oranje U17 met Keziah Veendorp verliest van Engeland in de finale na strafschoppenserie

Het Nederlands elftal U17 heeft vanavond op Malta de finale verloren van Engeland U17. Na een klein half uur kwamen de Britten op een 1-0 voorsprong via Dominic Solanke. Vlak voor rust kwam Nederland op gelijke hoogte. Feyenoorder Jari Schuurman schoot de 1-1 beheerst tegen de touwen. Na de pauze schroefden de Engelsen de druk op. De Oranje verdediging hield goed stand en gaf nauwelijk kansen weg. Ook Nederland creëerde voorin weinig. De finale U17 kent geen verlenging. Zodoende moest een strafschoppenserie de beslissing geven. Voor Oranje U17 verliep dit dramatisch. Van de drie strafschoppen werd er slechts één benut. De Engelsen schoten hun vierde strafschop ook raak en vanaf dat moment was Oranje gezien.