Terug

Deel deze pagina:

Transfermolen draait op volle toeren, onze prognose - FC gaat een lange en hete transferzomer tegemoet!

Door Redactie 3 reacties

In aanloop op de komende transferperiode is FC Groningen de afgelopen weken meerdere keren in verband gebracht met mogelijke nieuwe aanwinsten. Zo schreven we onder meer over aanvaller Dino Islamovic, Irven Avila, Jarchinio Antonia en Danny Hoesen, de middenvelders Jacob Johansson, Simon Thern, Christofer Gonzales, Deniz Türüç, verdediger/middenvelder Jordy Buijs en verdediger Martijn van der Laan. Maar liefst 10(!) spelersnamen passeerden ons groen/witte platvorm. En dit is nog maar het begin... Het enige wat op dit moment vast staat is het vertrek van Richairo Zivkovic, Andraz Kirm en Krisztian Adorjan. Wat tevens een vast gegeven is, zijn de aflopende contracten van Maikel Kieftenbeld en Lorenzo Burnet, echter wat is "een vast gegeven"?

Kieftenbeld en Burnet zijn nog niet weg. Van hen is geen officieel afscheid genomen, nergens viel (en dan met name) de afgelopen dagen te lezen dat spelers druk aan het onderhandelen zijn met andere clubs. Wat is er aan de hand? Is het een logische gedachte of denkbaar - dat FC achter de schermen dan toch bezig is om beide spelers een nieuw contract aan te bieden? Mocht dit het geval zijn, dan verklaart dit in ieder geval de "radiostilte" (op het moment van schrijven) rondom Buijs, Burnet en Kieftenbeld. Mocht Maikel Kieftenbeld blijven, lijkt Buijs niet nodig.

Met het mogelijke aantrekken van verdediger Martijn Van der Laan lijkt ons inziens wat moeilijker te verklaren. Immers - mocht Burnet een nieuw aanbod krijgen, wat wil FC met Giliano Wijnaldum? Zijn contract loopt nog een jaar door. Mocht de club een transfersom tegmoet willen zien dan zal het de aankomende maanden moeten gaan cashen. Ook de centrale verdedigingsposties zijn ruim bezet. Eric Botteghin en Johan Kappelhof vormen het centrale blok. FC beschikt tevens over Hans Hateboer, William Troost Ekong en Nick Bakker die op genoemde posities ook inzetbaar zijn.

Het meest concreet lijkt nu Jarchinio Antonia als opvolger van Andraz Kirm. De clubs zijn er in principe uit, Antonia bevestigt zeker met FC te hebben gesproken, echter is hem geen financieel voorstel gedaan.... Wij denken dat dit iets anders ligt, namelijk dat de clubs vrijwel rond zijn en op een paar details na FC Groningen tevens rond is met de rechter vleugel aanvaller.

FC Groningen zal tevens op zoek gaan naar een vervanger voor Richairo Zivkovic. Danny Hoesen die tevens in de belangstelling staat van FC Utrecht lijkt voor Grunn een goed alternatief.

Het venijn kon nog wel eens in de staart zitten. Blijven onze sterkhouders Marco Bizot, Eric Botteghin, Tjaronn Chery en Filip Kostic? Ook dan zal FC moeten anticiperen om (een) speler(s) van een gelijkwaardig kaliber aan te trekken. Staan we aan de vooravond van een groen/witte metamorfose?

FC Groningen zal de komende maanden met vele spelersnamen in verband worden gebracht.

Onze prognose: FC gaat een lange en hete transferzomer tegemoet!

Reacties:
boss.f26-05-2014 om 01:58

Als er in europa iets moet gebeuren en de euroborg vol wil dan kan het toch niet zo zijn om boteginh, chery en kostic te laten vertrekken. Dat zijn spelers waar juist omheen gebouwd moet worden. Zorgen voor een goede spits en ja antonia erbij is prima keus. Spelers als hiriaje die niks toevoegd verkopen en jongens als hateboer en van nieff de leeuw goede kans geven.

Magician26-05-2014 om 11:59

Gepubliceerd: Laatste update: 26 mei 2014 06:32 26 mei 2014 08:04 Deel: TW FB GP 'Ajax en FC Groningen akkoord over transfer Hoesen' Ajax en FC Groningen hebben overeenstemming bereikt over een transfer van Danny Hoesen. 'Ajax en FC Groningen akkoord over transfer Hoesen' Foto: ANP De 23-jarige aanvaller moet zelf nog wel tot een akkoord komen met de 'noorderlingen', zo bericht De Telegraaf. De afgelopen maanden werd Hoesen door Ajax verhuurd aan PAOK Saloniki. De spits staat sinds 2012 onder contract bij de Amsterdammers en trof in 32 eredivisieduels zeven keer doel. Ook FC Utrecht en 1. FC Nürnberg hebben belangstelling voor Hoesen, die in FC Groningen de opvolger kan worden van de naar Ajax vertrokken Richairo Zivkovic.

26-05-2014 om 13:14

@ Magican > http://www.boerenmacht.nl/artikelen/transfernieuws/5229-spits-danny-hoesen-onder-andere-in-de-belangstelling-van-fc-groningen.html vanochtend hadden we dat inderdaad al

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!