FC wint oefenwedstrijd tegen BV Cloppenburg met 2-1

FC Groningen heeft vanmiddag in Norg met 2-1 gewonnen van Cloppenburg. Alle doelpunten vielen in de tweede helft. De Duitsers kwamen op voorsprong. Een verkeerde inspeelpass op het middenveld van Rasmus Lindgren leidde de omschakeling in. De gasten braken snel uit en via hun spits Tim Wernke werd het knap 0-1. Ongeveer een kwartier voor tijd kwam Grunn op gelijke hoogte. Antonia vertoonde een aantal mooie kunsten in de buurt van de vijandelijke zestien meter en bediende Hoesen die keurig de bal in het doel schoof. Een minuut of vijf later was het wederom Antonia die een voorzet gaf die op een Duitse hand belandde in het eigen strafschopgebied. Scheidsrechter Mulder oordeelde penalty. Chery wist hier wel raad mee en schoot beheerst de 2-1 tegen de touwen.

De wedstrijd was niet bepaald hoogstaand. Spectakel bleef uit. Ondanks het meerdere balbezit en mogelijkheden voor FC waren veel spelers nog wat onwennig. Een logisch gevolg want FC is nog maar twee weken in voorbereiding.

Vele wisselingen vonden plaats. In de eerste helft zagen we de nieuwe aanwinst Dino Islamovic. Zijn schot en (even later) een ingekopte kopbal vanuit een corner gingen nipt naast.

Danny Hoesen maakte tijdens de tweede helft meer indruk. Hij scoorde en je zag aan alles dat Hoesen toch wat verder is in zijn ontwikkeling. Antonia die tijdens de tweede helft inviel liet zien dat hij over veel technische vaardigheid beschikt, gecombineerd met wendbaarheid en snelheid.

Aankomende zaterdag is VFB Oldenburg de volgende tegenstander. Het oefenduel begint om 17.00 uur in Haren.

Opstelling FC Groningen (met dank aan de clubsite)
Padt, Hateboer (61’ Magnasco), Botteghin (76’ Ekong), Kappelhof (76’ Hiariej), Burnet (76’ Janzen); Kieftenbeld (76’ Saban), Van der Velden (61’ Hoesen), De Leeuw (61’ Oldenburg); Van Nieff (46’ Antonia), Islamovic (46’ Chery), Kostic (46’ Lindgren).

Reserve bank: Van der Lei.