Oefenwedstrijd FC groningen - VFB Oldenburg eindigt in 2-1

Door Redactie 2 reacties

FC Groningen heeft vanmiddag in Haren met 2-1 gewonnen van het Duitse VFB Oldenburg. De Duitsers kwamen tijdens de eerste helft op een 0-1 voorsprong. Het doelpunt kwam op naam van Shawn Minns na een goede steekpass dwars door het hart van de groenwitte verdediging. Op slag van rust kwam Grunn op gelijke hoogte. Spits Danny Hoesen legde de bal van rechts terug voor het Duitse doel en Nick van der Velden werkte de bal tegen de touwen 1-1. In de tweede helft die beter was dan de eerste kwam FC kort na de rust op een 2-1 voorsprong. De voorzet van Kostic over links bereikte van der Velden rechts voor het doel. Zijn assist bereikte Burnet die de trekker overhaalde en daarmee matchwinner werd.

De gasten kwamen met name de eerste helft af en toe gevaarlijk voor het doel van Padt. Het eerste doelpunt van Oldenburg werd afgekeurd omdat de bal vanuit een voorzet over de achterlijn was geweest.

Nick van der Velden in beeld die ook vanmiddag weer belangrijk was voor het team.

Wat gaat er door de hoofden heen van de TS? Donderdag moet FC Groningen er klaar voor zijn.

Op zoek naar het juiste balgevoel...? Dit plaatje schoten we voor de wedstrijd. Chery onderscheidde zich af en toe tijdens de wedstrijd met briljante akties - echter zag je hem ook dingen doen die hij beter achterwege kon laten. Met name het schieten van afstand en ver naast of over....het doel.

Filip Kostic had zoals we gewend zijn een aantal geweldige passeerbewegingen en voorzetten in huis. Jammer dat hij tijdens de tweede helft zo vies tegen zijn enkel werd getrapt. We hopen dat Filip hier niet teveel hinder van heeft want met hem in de basis, gebeurd er altijd wat. Kostic werd hierna vervangen en na het uitdelen van zijn handtekening aan een jeugdige fan, liep hij niet strompelend verder richting kleedkamer.

Opstelling FC Groningen (met dank aan de clubsite)
Padt; Hateboer, Botteghin (62’ Van Nieff), Kappelhof, Burnet (82’ Baas); Kieftenbeld, Chery, Lindgren; Van der Velden, Hoesen (74’ Islamovic), Kostic (74’ Oldenburger).

Reserve bank: Van der Lei, Magnasco, Hiariej, Saban, De Leeuw.

Opstelling VfB Oldenburg
Eerste helft: Zoharabian, Stutz, Uzelac, Plendiskis, Canizales, Aidara, Grashoff, Minns, Samide, Gottschling, Laabs.
Tweede helft: Faqiryar, Zengin, Braun, Tonnies, Kosenkow, Steidten, Kwanteng, Aidara, Grashoff, Heins, Laabs (70’ Azim)

Toeschouwers: 1.050

Scoreverloop: 33’ Minns 0-1, 45’ Van der Velden 1-1; 56’ Burnet 2-1

Scheidsrechter: S. Dröge

Assistent scheidsrechters: R. Meins en D. Kempinga