Eerste Europees duel Aberdeen FC - FC eindigt in 0-0

Door Redactie 5 reacties

De trots van het noorden heeft vanavond tegen het Schotse Aberdeen met 0-0 gelijkgespeeld. Daarmee heeft Grunn zich in een prima uitgangspositie gemanouvreerd voor de terugwedstrijd in Groningen. Leek het tijdens de eerste helft er nog naar uit te zien dat Aberdeen de bovenliggende partij was met de betere mogelijkheden om de score te openen, de tweede helft kreeg het geen enkele kans en had FC Groningen ook zomaar met de volle winst aan de haal kunnen gaan.

eerste helft
Een Schotse stormloop vanaf minuut één bleef uit. Grunn liet het balbezit over aan Aberdeen. De Schotten kregen hun eerste mogelijkheid nadat Hateboer knap werd uitgespeeld, de voorzet kwam terecht bij Rooney, die de bal over het doel van Padt schoot. FC loerde op de counter. Halverwege de eerste helft had dit bijna succes. Een scherpe voorzet van Kostic werd niet goed op waarde geschat door Hoesen en Van der Velden. Beiden kwamen net te laat.

Even later aan de andere kant van het veld kon doelman Padt aan de bak op een inzet van Mc Ginn en voorkwam hiermee een achterstand. Kort daarna zou FC ontsnappen aan een penalty. Maar liefst twee spelers van Aberdeen gingen onderuit in het strafschopgebied van Grunn. De bal had met een beetje pech ook zo op de stip gekund.

Groningen liet zich aanvallend weinig zien maar vlak voor de pauze kwam er toch nog de grootste mogelijkheid voor de 0-1. Een voorzet van Hateboer werd bijna in het eigen doel gewerkt door Reynolds. De bal die nipt voorlangs ging kon ook door Hoesen niet zuiver genoeg worden ingeschoten.

tweede helft
Beide teams hadden niet gewisseld. Grunn begon goed aan de tweede helft om meer controle over de wedstrijd te krijgen. De thuisploeg kreeg geen kansen.

Een kwartier na rust probeerde Lindgren met een afstandschot doelman Langfield te verrassen die de bal tot corner verwerkte. De inzet van Kappelhof die dicht bij de openingstreffer was werd weggewerkt tot corner. De tweede hoekschop kwam op het hoofd van Botteghin die op het dak van het doel kopte. In de tijdfase van zes minuten - voor en na de corners - werden drie Groningers op de bon geslingerd. Nick van der Velden, Maikel Kieftenbeld en Hans Hateboer kregen een gele kaart.

In de slotfase was Islamovic dichtbij een doelpunt op aangeven van Antonia. Hij kopte nipt naast de paal. In de slotfase ontving Rasmus Lindgren een gele kaart.

Aankomende donderdag 24 juli begint om 19.30 uur de return.

Opstelling Aberdeen: Langfield; Logan, Anderson, Pawlett (87.Low), Robson; Reynolds, Flood, Jack, McGinn; Rooney (75.Goodwillie), Hayes.

Reserve: Brown, Considine, Taylor, Smith, Wright.

Opstelling FC Groningen: Padt; Hateboer, Botteghin, Kappelhof, Burnet; Lindgren, Kieftenbeld; Van der Velden (81.Islamovic), Chery, Kostic; Hoesen (65.Antonia)

Reserve: Van der Vlag, Magnasco, Van Nieff, Hiariej, De Leeuw.

Scheidsrechter: Hugo Miguel (Portugal)