Terug

Deel deze pagina:

FC Groningen verliest geheel onnodig met 1-2 en ligt uit het Europees toernooi

Door Klaas Willemsen 19 reacties

De trots van het noorden is er niet in geslaagd om de derde ronde te bereiken van de Europa League. FC kwam door een makkelijk gegeven strafschop op een 1-0 achterstand. Hayes duikelde over het uitgestoken been van Botteghin en scheidsrechter Stefanski oordeelde penalty. Rooney pakte dit cadeautje handig uit en liet Padt kansloos. Niet veel later werd het 0-2. Rooney die in buitenspelpositie stond en hands maakte schoot op de lat, uit de rebound schoot MC Ginn de bal tegen de touwen. Kort voor rust wist Maikel Kieftenbeld de achterstand te verkleinen. Hij kopte de 1-2 binnen. In de tweede helft was het wedstrijdbeeld eenzijdig. FC bleef hartstochtelijk de aanval zoeken en liet een paar dotten van kansen liggen. Ook de Poolse scheidsrechter Stefanski zat niet mee. De Leeuw verdiende zeker een strafschop nadat hij onderuit geduwd werd binnen het Schotse zestienmeter gebied. Zo eindigde het Europese avontuur van onze FC en kan het zich opmaken voor de competitie.

Beeldmateriaal ( FOX )

Interview met Erwin van de Looi vóór de wedstrijd

Minuut stilte voorafgaande aan de wedstrijd

Samenvatting FC Groningen - Aberdeen FC

0-1 Adam Rooney

0-2 Niall McGinn

1-2 Maikel Kieftenbeld

Interview met Dick Lukkien in de rust

Interview met Erwin van de Looi na de wedstrijd

Interview met Rasmus Lindgren na de wedstrijd

Interview met Michael de Leeuw na de wedstrijd

Interview met Hans Hateboer na de wedstrijd

Interview met Danny Hoesen vóór de wedstrijd

Reacties:
24-07-2014 om 20:16

De eerste helft ongelofelijk slap spel. Niemand die meters maakte en geen snelheid. Totaal geen passie. Instelling van een dooie rat! Hoe kun je zo slap zo'n wedstrijd in gaan...echt niet normaal meer. Tweede helft was prima. Maar toen was het te laat. Die scheids was omgekocht dat kan niet anders. Ook die was niet normaal meer.

Hendrik24-07-2014 om 21:08

Heb alleen de tweede helft gezien tegen een campingelftal meer kon ik daar niet van maken en de bal mocht er blijkbaar niet in. Zie ik daar een de Leeuw in de spits staan dacht dat die vent al weg was. Tegen de laagvliegers in de eredivisie schied hij ze er in maar op dit nivo???? En die Kostic wat een drama die zit al in Portugal. Wel wegwezen met die vent anders komt er narigheid van als je hem hier houd. Nu gewoon het vizier op de competitie komt goud:thumbsup:

hermanpetra24-07-2014 om 21:23

Waarom hoesen er uit als je met 1-2 achterstaat? Zet dan islamovic er bij. En de leeuw evt erachter. De leeuw is geen afmaker, dus zeker geen spits. Al met al een domme onnodige nederlaag. Vd looi moet zn wisselbeleid maar eens onde de loep nemen.

the fc mijn club!24-07-2014 om 21:37

De eerste helft was natuurlijk waardeloos. van het hele team vond ik maar 3 spelers goed/oke spelen en dat waren lindgren antonia en chery. voor de rest was het echt waardeloos. de tweede helft was trouwens wel aardig goed alleen jammer geen goal. en het zat natuurlijk ook niet mee net die blinde vink van een scheids en grensrechter. nu maar weer op de competitie richten. ik snap ook niet wrm van nief erin werd gebracht en wrm islamovic niet.

ariefcg24-07-2014 om 21:51

Zoals kostic die 2 wedstrijden tegen aberdeen speelde is hij nog geen 3 ton waard.. ongelooflijk dat hij niks heeft laten zien..

Woltjer25-07-2014 om 00:01

Ongelooflijk dit ! Vecht je het hele jaar om op dit podium te mogen spelen, en dan ineens een collectieve off-day. Wat een wanprestatie. Ik had verwacht dat de ploeg op scherp zou staan, met het mes tussen de tanden ! Maar nee hoor, te veel mooi weer voetballers in het elftal, en als Kostic dan een keer niet lekker draait is het elftal machteloos voorin. Wat we nodig hebben is voetballers met een over mijn lijk mentaliteit, jongens die voor elke bal gaan, en een aanvoerder die voorop gaat in de strijd. Maar goed die hebben we niet, dus nu de focus op de competitie waar we maximaal weer de play-offs kunnen winnen. En dan heel misschien spelen we volgend jaar weer een 3e ronde europees. Gemiste kans, kan wel weer eens 5 jaar duren. Prutsers!

Don Chaot25-07-2014 om 05:11

Groenteboer kampioen, wat een blinde rukker!:o:bowdown::bowdown:

25-07-2014 om 06:45

geen zorgen meer of we spelers kwijt raken...ja,chery misschien die onttrok zich nog enigszins aan de malaise!!wat een verdediging ook...niet te geloven wat een vertoning:(:(:(:(

Milko25-07-2014 om 07:07

Het geluk was niet echt aan de kant van de FC. Je kunt je ook afvragen waarom deze belachelijke voorrondes zo vroeg in het seizoen gespeeld moeten worden. Groningen was "er nog niet klaar" voor. Maar dat deze campingploeg doorgaat is natuurlijk een schande. Bij Groningen ontbrak de vorm om ze pijn te doen. Bottegin was de eerste helft onthutsend zwak. Kappelhof verdedigend oke maar opbouwend een drama, daar moet een linkspoot staan. Waarom ze gaan denken dat Kostic 10 miljoen moet gaan opbrengen is mij een raadsel. Teveel een momentenvoetballer. Lindgren en Chery waren de enige basisspelers met een ruime voldoende. De Leeuw (waarom moet hij weg??) en Antonia (wat een snelheid) vielen goed in. Enige minpunt van v/d Looi: waarom laat je Islamovic op de bank? Uithuilen en opnieuw beginnen......

jvantilt25-07-2014 om 07:33

Niet te filmen dit gepruts en de slappe excuses. Hoe beledig je een groot publiek met collectief gebrek aan inzet - behalve Lindgren en Chery - en slaaapwandelvoetbal. Precies: met fcg.En Kostic mag om mij morgen al vertrekken.

25-07-2014 om 08:33

Wat een enorme slappe hap de eerste helft ze hadden gewoon zo moeten beginnen. En dan doe Kostic die was niet met de wedstrijd bezig weg ermee 5 miljoen is zat genoeg. En daar twee goeie spelers voor halen die wel willen voetballen voor de FC. Ze mogen een vervanger halen voor die Kostic een hele goeie middenvelder en een verdediger erbij.

25-07-2014 om 09:04

1e helft in 1 woord bagger!, hoe kun je je elftal met zo'n instelling het veld insturen. 2e helft een goed invallende de Leeuw, maar voor mij onbegrijpelijk dat je dan zonder echte spits gaat spelen, Islamovic speelde in de oefenwedstrijden goed en is een echte spits. Onbegrijpelijk vd Looi,lijkt Huistra wel... met deze wissels. Volledig aan ons zelf te danken dat we niet verder zijn, hebben vaker op deze manier verloren.. Kostic is met zijn gedachten al niet meer bij de FC Lindgren baas op het veld, respect!

campesino25-07-2014 om 09:07

we hoeven in ieder geval niet bang zijn dat bothegin ook weggaat. wat een baggerwedstrijd van hem. jammer dat dat net deze wedstrijd moest gebeuren. verder speelde kostic niet best, maar om hem nu als de schuldige aan te wijzen en dat hij van velen nu wel weg mag gaat veels te ver. groningen rendeert het best als ze kunnen counteren, maar als ze zelf het spel moeten maken, houdt het niet over. dan mis je natuurlijk ook creativiteit met 2 devensieve middenvelders. en net als de afgelopen jaren missen we een echte spits. want als je 2 spitsen koopt en uiteindelijk moet de afgeschreven de leeuw in de spits. tsja....

Marja170125-07-2014 om 09:22

Ongelooflijk..... Ben het grotendeels met jullie eens maar wat praten jullie nou in eens negatief over Kostic. Nee hij speelde niet goed maarree als hij goed had gespeeld had ie zeker niet weg gemogen?!?! Vergeet niet wat zijn bijdrage is geweest voor het überhaupt behalen van de ticket naar Europa.. Gisteren heeft de fc toch veel kansen gehad in de 2e helft alleen wou de bal er echt niet in. Daarnaast zeg ik ook mijn beurt dat er een luchtje aan de wedstrijd zit want Aberdeen hadden uit die 2 spelsituaties nooit mogen scoren..

jvantilt25-07-2014 om 10:12

Met veel mazzel heb je europees voetbal gehaald, okay. Je koopt nieuwe spelers, okay. Je lult als trainer dat het de tweede wedstrijd beter gaat en vervolgens laat het collectief, zoals zo vaak vorig jaar, volledig afweten. Als je denkt met pupillenvoetbal europees te kunnen meedoen, dan schort het totaal aan vechtersmentaliteit. Een euvel dat al jarenlang te zien is. Als het echt eropaan komt dan geeft de splersgroep inclusief trainer niet thuis. Ben blij me niet te hebben laten verleiden toch een seizoenskaart te kopen. Publiek moet je verdienen. Kom dus eerst maar eens met prestaties.

FCGmijnclub25-07-2014 om 10:28

De kans om de positieve lijn van de laatste maanden door te trekken en het zo laten afweten voor een notabene uitverkocht huis..... Onbegrijpelijk:(

25-07-2014 om 11:32

Door de bank genomen is dit FC-Groningen team te licht voor het spelen van Europees voetbal. We mogen dan ook blij zijn met deze twee wedstrijden. Aberdeen FC mag zich nu stukbijten op Real Sociedad, want geloof me, die club is zeker voor Aberdeen maar óók heel zeker 3 maten te groot voor FC-Groningen. Het was al mooi dat we erbij zaten.We gaan ons nu richten op de competitie die over een paar weken van start gaat. Zoals het nu lijkt zijn wij nog niet in "goeden doen" dus er moet nog veel gesleuteld worden. Er komt nog een wedstrijd tegen Aston Villa aan, dus werk genoeg voor de club. Kostic zal eerdaags wel worden verkocht aan Sporting en van Chery verwacht ik ook dat hij weggaat. Zal me dan benieuwen wie of wat erbij komt. t'Zijn spannende tijden. We wachten af!!!!!(L)(L)(L)

MaxFCG25-07-2014 om 11:46

Ik gun de Leeuw na gisteren zeker een basisplaats. Samen met Lindgren hebben ze nog wat geprobeerd in de tweede helft. Het was zeker niet altijd goed, maar soms miste Groningen een beetje geluk. De scheidsrechter was ook niet optimaal. eeuwig zonde dit.

brummie25-07-2014 om 17:28

Tegen de stugge schotten, helaas aanvallend te weinig weten af te dwingen. 2e helft was stuk beter, door prima wisselbeleid. Ipv 2 1 verdedigende middenvelder en de leeuw voor de onzichtbare de hoesen. Antonia viel goed in. Jammer dat burnet door blessure vervangen moest worden, zodat islamovic niet meer ingebracht kon worden. Je kon duidelijk zien dat fc nog maar 3 weken in voorbereiding is en automatismen nog ontbreken.

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!