Terug

Deel deze pagina:

FC Groningen toont veerkracht en wint met 2-3 het waterballet in Deventer

Door Redactie 21 reacties

De trots van het noorden heeft vanmiddag met 2-3 gewonnen van Kowet. Tijdens de eerste helft kwam FC binnen 20 minuten op een 1-0 achterstand. Schalk kon de bal doeltreffend van richting veranderen op aangeven van Turuc. Kort na de pauze werd het zelfs 2-0 door De Sa die met het nodige kap en draaiwerk van Nieff het bos instuurde en vernietigend kon uithalen. FC leek verslagen, de wedstrijd leek te zijn gespeeld. Toch zou de trots van het noorden terugkomen in de wedstrijd en hoe? Grote man aan FC Groningen zijde was weggelegd voor Antonia. Bij de 2-1 kon hij de bal goed voorgeven op Chery die een tegenstander uitspeelde en doelman Cummings met een bekeken schot het nakijken gaf. Een kwartier voor tijd werd het 2-2! Een voorzet van wederom Antonia belandde op het hoofd van De Leeuw die bij de tweede paal de bal prachtig kon binnenknikken. In de slotfase was het Antonia zelf - die zou aantekenen voor de bevrijdende 2-3. Zodoende is de eerste driepunter in de tas en is de opening van het seizoen geslaagd.

Maar met een beetje meer pech had het vanmiddag heel anders kunnen lopen. Bij de 2-0 achterstand leek een nederlaag eerder in de maak dan een op voorhand (door ons gehoopt) positief groen/wit resultaat. Grunn speelde tot aan het tweede tegendoelpunt vaak te slordig en zonder overtuiging. De thuisploeg dat ook niet echt imponeerde - had tot dan toe wel de beste mogelijkheden en kansen gehad.

Het was dan ook uit het niets dat Tjaronn Chery de achterstand na een klein uurtje kon verkleinen naar 2-1. Ook de wissels die coach Erwin van de Looi daarna toepaste waren van invloed op het verdere verloop. Met Martijn van der Laan voor van Nieff, kwam er meer pit in de ploeg en werd het gevaar de Sa op tijd ingedamd. Ook de Leeuw voor Lindgren bleek een gouden wissel. Zijn gelijkmaker viel een kwartier voor tijd op een heel belangrijk moment waardoor het geloof bij FC volledig terugkwam.

Man of the match is nieuweling Jarchinio Antonia. Van hem ging de meeste dreiging uit, was goed voor twee assists en de winnende goal. En dat tegen zijn vorige club met de nodige fluitconcerten vanaf de tribune. Volgende week zondag speelt FC thuis tegen Heracles. Het is te hopen dat Hateboer en Burnet dan ook weer van de partij zijn.

Opstelling Go Ahead Eagles (met dank aan de clubsite)
Cummins; Vriends, Van der Linden, Schenk, Overgoor, Schalk (`68 Lewis), Türüç, Kolder, De Sa (`83 Reimerink), Nieuwpoort, Van Ooijen (`71 Rijsdijk).
Reserve bank: Van der Hart, De Bondt, Van der Meer, Ten Den

Opstelling FC Groningen
Padt; Hiariej, Botteghin, Kappelhof, Van Nieff (`64 Van der Laan); Kieftenbeld, Chery, Lindgren (`67 De Leeuw); Van der Velden, Hoesen (`87 Islamovic) , Antonia.
Reserve bank: Van der Vlag; Hateboer, Saban, Hagenauw.

Toeschouwers: 7.934

Scores: `18 Schalk (Türüç) 1-0, `50 De Sa (Van Ooijen) 2-0, `58 Chery (Antonia) 2-1, `75 De Leeuw (Antonia) 2-2, `87 Antonia (Hiariej) 2-3.

Scheidsrechter: Kuipers

Overige officials: Schaap, Zeinstra en Manschot

Gele kaart: ’45 Van Nieff (overtreding op De Sa) `79 Türüç (overtreding op Chery)

Beeldmateriaal RTV Noord - interview Antonia

 

Reacties:
opa10-08-2014 om 15:12

wat een ophef over de laatste 10 minuten echte waterballet, onze FC reageerde daar beter op dan de tegenstander en uitspelen was de beste oplossing, het was voor beide partijen gelijk en natuurlijk vond de trainer van kowet dat het op de nederlaag invloed had, maar als het andersom was geweest had ik wel willen zien of hij hetzelfde had gezegd. de dame van Fox sport maakte er wel een echt thema van , maar misschien is zij supporter van kowet???;)

jvantilt10-08-2014 om 15:39

Een met de billendichtgeknepen overwinning. Zomeravondvoetbalmentalitiet om je rot over te ergeren; deze ploeg verdient geen compliment maar een straftraining. Kwalitatief veel meer te bieden dan GE, maar een gemakzuchtige houding die typisch is voor de fc.

Doeman10-08-2014 om 15:41

Het is duidelijk dat de kwaliteit van het huidige elftal vandaag het verschil met de tegenstander maakte. Alleen Hans Nijland en cs kunnen een hoge klassering nog voorkomen als dit niet bij elkaar blijft. Kijk naar Heerenveen en nog willen ze daar hun beste speler van de hand gaan doen. Van Basten is niet voor niets opgestapt. Bestuur heeft tot nu toe goed geanticipeerd: Kostic weg, maar vervanger stond er al. En hoe!

Gert10-08-2014 om 15:44

wie is er net weggegaan naar Duitsland ;) denk als Stuttgart dit ziet van Antonia dat ze denken oeps we hebben de verkeerde gekocht

jvantilt10-08-2014 om 15:47

Cedric van der Gun heeft nog geen club; goede mentaliteit en stilist.

Hendrik10-08-2014 om 16:19

Van nieff en hiaiwegermee daar nooit weer neerzetten dat is vragen om moeilijkheden. Bakker bos zeefuik contract ontbinden. Holla en Linsen halen :thumbsup:

10-08-2014 om 16:58

Tommie speelde prima vandaag. Weet niet de naam van zijn directe tegenstander dus dat zegt genoeg. De tegenstander van van Nieff ken ik inmiddels wel...dat zegt ook genoeg.

Gert10-08-2014 om 17:00

wat verschrikkelijk lelijk trouwens die zwarte broekjes, zag er niet uit

ollie10-08-2014 om 17:00

In het verleden dat gezeik over demouge. En nu van der gun. Tjonge jonge wat een voetbal kennis.

10-08-2014 om 18:26

Dat was op een andere site,Ollie.........:)

10-08-2014 om 18:29

Is dit het werk van de nieuwe broekensponsor????? Oprotten dan maar. Gewoon het volledige uit tenue, dus MET groene broekjes.:(:(:(

ollie10-08-2014 om 18:41

Nee dat was op deze site. Een paar jaar geleden.

brummie10-08-2014 om 18:41

De zwarte broekjes waren op verzoek van fox sports zodat teams beter te onderscheiden waren, dat zei tv verslaggever driesen. Fc had anders in het thuistenue met witte broekjes gespeeld.

Cantona10-08-2014 om 19:00

Voetballend mankeerde er nog wel het één en ander aan, maar de drie punten zijn binnen. Hiariej voetbalde een gedegen pot en aan hem lag het zeker niet, maar om nu met namen als Holla en Linsen op de proppen te komen? Twee goede backs en een spits en klaar is Kees.

10-08-2014 om 19:30

Allemaal baggernamen inderdaad. En ik heb er verstand van want ik sta op plek 3 in de voorspellingscomp. Vanaf nu gaarne mijn voetbalwoorden op waarde schatten dank u. Hateboer op rechts en Burnet op links...hoeft niks bij. Als de nood aan de speler is kan van der laan op links en Tommie op rechts. Echter ik zie het niet in die hoesen...ook vandaag weer geen actie voor de goal met hem. Kan leuk meevoetballen maar hij moet ze er in rammen. De leeuw dank u!

Joker10-08-2014 om 19:32

Toppers!! Van een 2 - 0 achterstand terug komen!!! Kep nu al zin in aankomende zondag!! :thumbsup:

Milko10-08-2014 om 20:29

Dat g*d FOX gaat bepalen dat Groningen niet in witte broeken mag spelen is te gek voor woorden. Maar de FC kan dan toch met GROENE broeken gaan spelen. Doe daar wat aan Nijland en co. :(

10-08-2014 om 20:30

Hendrik.. Wie gaf de assist op Antonia? Tommie speelde verdienstelijk... En niet eens op z'n normale positie Dus credit...

Reinier9310-08-2014 om 20:49

Volgens mij slikt stuttgart nog wel even 3x na het aantrekken van kostic als ze deze wedstrijd gezien hebben. Antonia puike wedstrijd. Behoorlijke en super vervanger

Hertog11-08-2014 om 15:16

Wat speelde Antonia een geweldige wedstrijd! zijn prestatie sprong er boven uit! :clap: Maar ook Hiarijee was erg goed! En reken maar dat deze overwinning onze jongens een hoop fighting spirit geeft!

Marco11-08-2014 om 16:41

Geluk aan onze zijde vandaag. Zover had het net moeten komen. Veel onnodige fouten achterin. Deze week erop trainen dat die eruit gaan, niet nodig om zo doelpunten tegen te krijgen. Corner tegen, goed uit de eigen 16 gewerkt, allemaal de 16 uit rennen, dan altijd buitenspel. Tweede doelpunten ging Van Nieff goed het duel aan met de spits langs de zijlijn, dan moet de laatste man rugdekking geven, Kappelhof was nergens te bekennen. Antonia, De Leeuw en Chery prima. Wellicht een sfeer actie voor De Leeuw zondag. Waarom de directie een box-to-box speler willen, terwijl je een scorende speler met een mega- loop vermogen hebt, onbegrijpelijk. Zet De Leeuw rechtshalf en hij scoort 8-10 keer.

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!