FC Groningen wint met 3-1 in een waterfestijn van Heracles

Door Redactie 5 reacties

Ook de tweede wedstrijd van dit seizoen is uitgemond in een verdiende overwinning voor FC! In een wedstrijd dat twee gezichten kende, kwam Groningen al snel op een 1-0 voorsprong. Het was Tjaronn Chery die op aangeven van Danny Hoesen de bal achter doelman Telgenkamp kon schuiven. Tien minuten voor de pauze wist Michael de Leeuw de score te verdubbelen. Hij werd in de diepte aangespeeld door Mikel Kieftenbeld. De Brabander die koud in het veld stond, hij verving de geblesseerde Rasmus Lindgren, controleerde de bal in de loop met links en schoot met zijn rechtervoet de 2-0 tegen de touwen. Na de pauze speelde de thuisploeg minder vloeiend dan tijdens het eerste bedrijf. Mogelijk had dit te maken met de regen die met bakken uit de hemel gutste. De gasten wisten binnen een kwartier de aansluitingstreffer te scoren. Doelman Padt ging daarbij niet geheel vrijuit, de bal leek houdbaar. Gelukkig viel even later toch de 3-1. Yoëll van Nieff mocht op een aantrekkelijke positie voor het doel van de gasten aanleggen voor een vrije trap en schoot deze onberispelijk in. De wedstrijd leek daarna gespeeld, er gebeurde vrij weinig meer voor beider doelen. Brian Linssen die in verband wordt gebracht met een transfer naar Grunn speelde een onzichtbare wedstrijd. Was hij al met het hoofd bij zijn nieuwe club?

FC Groningen is na twee zeges goed aan het seizoen begonnen en is gedeeld koploper met Ajax en PSV. Aankomende zondagmiddag wacht FC een lastige klus op bezoek bij ADO Den Haag.

Opstelling FC Groningen: (met dank aan de clubsite)
Padt; Hiariej, Botteghin, Kappelhof, Van Nieff (64. Van der Laan); Kieftenbeld, Chery, Lindgren (33. De Leeuw); Van der Velden (83. Hateboer), Hoesen, Antonia.
Reserve bank: Van der Vlag, Saban, Islamovic en Hagenauw.

Opstelling Heracles:
Telgenkamp; Schenkeveld, Aktaou, Sibum (46. Pelupessy), Bel Hassani, Avdic, Linssen, Zomer, Tannane (63. Gyasi), Fledderus, Te Wierik.
Reserve bank: Fij, Bruns, Weghorst, Cziommer en Engberink.

Toeschouwers: 19.324

Scores: 8. Chery (Hoesen) 1-0, 35. De Leeuw (Kieftenbeld) 2-0, 57. Ben Hassani (Avdic) 2-1, 61. Van Nieff (vrije bal) 3-1.

Scheidsrechter: Janssen

Overige officials: Steegstra, Goossens en Sanders.

Gele kaart: Van der Laan, Schenkeveld.