Terug

Deel deze pagina:

Kwaliteitsinjectie

Door Thijs Faber 10 reacties

Het woord 'kwaliteitsinjectie' staat niet in het woordenboek maar is desalniettemin het meest gebruikte woord door de FC - voor mijn gevoel. Elke keer weer in de media keihard roepen om versterkingen, het komt mij inmiddels al de neus uit. Ik vraag me namelijk af of de club wel versterkingen nodig heeft. FC Groningen heeft al signalen afgegeven op zoek te zijn naar een zogeheten box-to-box middenvelder. Allemaal leuk en aardig, maar die hebben we wat mij betreft al in huis, genaamd Michael de Leeuw.

 

Een vervanger voor Filip Kostic zouden we nodig hebben. Wat mij betreft is dit niet nodig, afgelopen twee duels heeft Jarchinio Antonia genoeg indruk gemaakt voor een basisplaats. Of hij nou op rechts of links speelt maakt niet heel veel uit, hij kan mooi afwisselen met Nick van der Velden. Wellicht kan laatstgenoemde vanwege zijn oudere leeftijd niet de volledige wedstrijd spelen, dus is mijn voorstel of om een linksbuiten te huren, of om een toekomstig talent te halen (ik noem Dean Koolhof). Zo zou je het 'probleem' kunnen oplossen. Inmiddels heeft de FC Mihoun Mahi aangetrokken, een groot talent, dus een prima koop! Dit zowel voor de breedte van de selectie en voor de toekomst.

Wat betreft de rechtsback positie zet ik al helemaal mijn vraagtekens bij de plannen om een nieuwe rechtsback te halen. Hans Hateboer heeft wat mij betreft allang laten zien dat hij het niveau van de Eredivisie kan bijbenen. Ook vond ik Tom Hiariej wederom prima functioneren op deze positie, dus wat mij betreft is deze positie voldoende bezet. Wat ik me wel afvraag is waarom de ploeg speelt met twee controleurs op het middenveld. Ik denk dat het nog beter zou passen als er naast Kieftenbeld een speler stond met meer drang naar voren (Michael de Leeuw!). Zo kan Chery dichter achter Hoesen gaan spelen wat de druk op de verdediging van de tegenstander verhoogd.

Het lijkt mij vanzelfsprekend dat de Trots van het Noorden in verband met de huidige financiële situatie geen gehaaste aankopen gaat doen. Ook zal men zeker geen klappen met geld uit gaan geven voor een speler die vervolgens op de bank belandt. Dus als er een speler wordt aangetrokken, zal dit een speler zijn die gezien kan worden als een versterking. Ik vraag me af of die er binnen het budget te halen zijn, maar de tijd zal het leren!

Reacties:
21-08-2014 om 17:32

Thijsie geef me een ijssie! Maar ben het volledig met je eens. De ploeg zoals we hem nu hebben is prima. Moet wel zeggen dat de leeuw snelheid te kort komt om box to box te spelen. Wat een kutterm trouwens voor een veel lopende middenvelder. Al die moderne termen als box to box, doorselecteren etc. hangen me de neus uit. Of het gelul als structureel omhoog kijken... Manman wat een onzin allemaal. Voetbal is oppurtunistisch! Dat is het mooie er aan... De Fc heeft ineens teveel poen... Geef die poen maar aan Geronimoooooooooo.

21-08-2014 om 17:36

Klasse column

allartboer21-08-2014 om 17:55

Uitstekend verwoord door Thijs Faber, ik maak me over de zojuist aangetrokken doelman meer zorgen dan over alle andere posities tezamen.

brummie21-08-2014 om 18:19

Ben blij dat fc actief bezig is op de transfermarkt, mahi prima aankoop. De leeuw is absoluut geen box to box speler. Mist hiervoor gewoon loopvermogen. Volgens mij heeft fc aangegeven niet meer op zoek te zijn naar rechtsback, vanwege het goed presteren van hiariej op deze positie.

21-08-2014 om 20:39

Ik kan maar een conclusie trekken uit het bizarre berichtenverkeer /transfergeruchten over onderhandelingen: Er is wél geld beschikbaar...en men is klaarblijkelijk helemaal niet zo zeker dat Lindgren en Van der Velde een heel seizoen kunnen spelen....én voeg daar nog maar gerust lopende onderhandelingen over Chery en/of Hateboer bij ...waar we (nog) niks van weten. Die verrassing zal als donderslag bij niet zo heldere hemel in deze herfstachtige augustusmaand slecht te verangen zijn...Pas op Nijland: échte kwaliteit kost zeker wat, maar modaal??? dan liever maar de eigen jeugd een kans geven en inpassen, dan volgend jaar weer zo'n Texeira/Zeefuik/De leeuw/Magnasco variant in huis hebben, die te vaak werden gewisseld ....

boss.f21-08-2014 om 22:21

Ben wel eens benieuwd als ze gaan spelen met de leeuw en hateboer in de basis. Padt - hateboer, kapelhof, botteghin,burnet- vd velden, kieftenbelt ( punt naar achter), chery (punt naar voren), Antonia - de leeuw , islamivic

Marco21-08-2014 om 22:23

Deel de conclusie wel, hoewel ik die servisiche aanvaller wel graag zie komen, een speler die er staat. Zonde dat ze vorig jaar Berg niet hebben gehaald. Die heeft zijn carriere echt weer opgepakt en gaat weer richting de 10+ miljoen. Als we hem voorin hadden lopen, konden we direct door voor de champions league plaatsen. kwaliteitsinjectie.

21-08-2014 om 22:54

Die is goed zeg: Berg halen én betalen.... nee dus: zo'n speler past niet in het salarisgebouw.:$

Greatone22-08-2014 om 00:38

Ik heb de vraag al eerder gesteld, maar geen antwoord op gehad: Bij de verkoop van Zivkovic aan Ajax waren de clubs overeengekomen dat Grunn toch kosteloos een speler mocht huren? Geldt dit nog, of is dit weer ongedaan gemaakt door de aankoop van Hoesen?

22-08-2014 om 03:52

Greatone: je bent kennelijk netjes opgevoed: zo van "een afspraak is een afspraak"...Maar in dit, voor het voorstellingsvermogen schijnbaar ongelimiteerde gerommel en gesmoes over spelers die (veel) geld kosten: maak je hierbij geen illusies!, want per minuut wordt de andere kant op gekeken als het beter uitkomt. Bij al die verhalen over kwaliteit en versterkingen moeten andere geïnteresseerde clubs vaak om de tuin worden geleid...dat gaat dus regelmatig met rookgordijnen, bluf-in-clubkleuren, en voor de supporters onbegrijpelijk uitgelekte transferdetails als bij het schaken op meerdere borden! Er zal heus wel weer een redelijk goede selectie komen te staan straks na 2 september, maar 100% fair play bestaat alleen bij de jeugd en niet bij uitstek in het "zaken doen in voetbal".

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!