Terug

Deel deze pagina:

Arjen Hagenauw steelt de show bij winstpartij beloften tegen Almere City FC(5-0)

Door Lukas van der Wal 7 reacties

De beloften van FC Groningen hebben vanavond huis gehouden tegen Almere City FC! Op sportpark Corpus den Hoorn werd er maar liefst met 5-0 van de gasten gewonnen. Bij rust was de eindstand al bereikt. SC Cambuur had voor dit duel geen spelers afgestaan.

 

Grote man van de avond was Arjen Hagenauw. De aanvoerder opende het festijn vanaf elfmeter. De jongeling was ook verantwoordelijk voor de 2-0 en de 5-0. Jafar Arias en Dino Islamovic waren verantwoordelijk voor de overige twee treffers.

Even na rust moesten de gasten overigens met tien man verder. Ravelino Junte beging een zware overtreding op aanvoerder Hagenauw. Scheidsrechter Henshuijs kon niks anders doen dan de rode kaart te tonen aan de speler van Almere. 

Paul Raveneau kan met een gerust hard zijn nieuwe functie gaan bekleden bij FC Groningen. Per 1 september volgt Raveneau, Peter Jeltema op als hoofd jeugdopleiding binnen de Trots van het Noorden. Casper Goekoop wordt dus de nieuwe trainer van de beloften.

De volgende wedstrijd is voor de beloften op maandag 1 september. De jongelingen spelen dan de uitwedstrijd tegen Jong PEC Zwolle.

Reacties:
26-08-2014 om 18:48

27-08-2014 om 04:37

:agreed:Rob Roy....wat moet je ervan denken? Het doorschuiven van de eigen jeugd naar de eerste selectie lukt niet erg op spelers- niveau, maar zeker wel binnen het FC Groningen trainerscorps.

27-08-2014 om 08:52

Bokko: het gebeurt ja niet!: Zonder iets negatiefs te willen zeggen over de jeugdopleiding...het beleid is nu: spelers uit de jeugd moeten eerst goed genoeg zijn/fysiek rijpen en als ze van een huurperiode elders terugkomen, dan blijkt er voor hen nauwelijks plaats in de basis vanwege de transferaankopen. Hateboer lukte het wel in een keer, maar dat is dan bijna een uitzondering gebleken, bijv. Hagenauw zit al een tijdje "in de wacht"

27-08-2014 om 09:49

Met je eens...jeugdopleiding is prima hoor ik...maar echt in basiself komt zelden iemand. Hateboer heeft erg veel geluk gehad en het gewoon goed gedaan. Echter zet je 3/4 jeugdtoppers tegelijk in de basiself dan zak je af naar een bedenkelijk(in het begin!) nivo. Het gat tussen jeugd/jong FC en het eerste is enorm. Het terughalen van van Nieff was alleen gebaseerd op het orakel Rene van der Gijp, de FC geeft deze jongen geen enkele kans op zijn eigen positie in het veld. Terughalen zonder visie dus. Eigenlijk verpest je hem dan gewoon. Veel jeugd inzetten doet men alleen als echt alle centen op zijn. Uit pure wanhoop dus. Als de jeugd echt echt top is kun je best 3/4 inzetten en dan minder eisen stellen aan de rangschikking. Als deze spelers 2 volle seizoenen in het eerste staan en daadwerkelijk erg talentvol zijn komt de ploeg wel hoger op de ranglijst. De fc doet eigenlijk dus helemaal geen ene ruk met het talent...

Scipio27-08-2014 om 15:22

Als de jeugdopleiding echt zo goed was, dan had de B1 nu nog op eredivisie-niveau gespeeld. Groningen moet voor de bovenbouw veel agressiever scouten in het westen en zuiden van het land. Daarnaast moet de club proberen om het beloften-team uiteindelijk in de eerste divisie te krijgen.

FCGmijnclub27-08-2014 om 17:40

Wellicht dat men vergeet dat de grotere talenten snel door grotere clubs worden weggekaapt... Zivkovic naar 020 Robben in het verleden snel naar de lampen De jeugdopleiding zag afgelopen zomer een tweetal toppertjes naar Feyenooit gaan... Hateboer kon nu al naar feyenooit... Probleem is dat spelers zelf maar wat graag die overstap willen maken.... Worden nu al gekgemaakt met geld etc.

Scipio28-08-2014 om 17:26

FCGmijnclub, in de VI van deze week staat een erg goed artikel van Tom Knipping over dit soort praktijken en het leuke is dat daarbij de clubs ook vaak kilo's boter op hun hoofd hebben. Over jouw eerste opmerking, bij onze buren in Heerenveen worden ook al jaren talenten uit de jeugdopleiding geplukt en die slagen er wel in om alle teams op het hoogste niveau te laten spelen.

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!