Terug

Deel deze pagina:

Wij zijn Grunn!

Door Doeman 13 reacties

Nog beduusd van de verdiende nederlaag zondag jl., probeer ik in de media vertrouwen te tanken voor de wedstrijd van dit weekend. In de Euroborg krijgen we de landskampioen op bezoek en hopen we de bittere smaak weg te spoelen. Nu we een apart verkooppunt voor fris en bier in het stadion hebben, wordt daar in ieder geval letterlijk al in voorzien. De strijdbare taal vanuit de catacomben van het stadion of het trainingsveld blijft echter uit.

Zoals tijdens de vorige competitieronde duidelijk werd, zijn zelfs de hoog aangeslagen teams gewoon te pakken. Dat geldt helaas ook voor onze FC; al kunnen we vooralsnog met bewezen optimisme de wedstrijden in de thuishaven nog wel met een gerust hart tegemoet zien. De formatie van Frank de Boer daarentegen heeft thuis z’n eerste veer gelaten en reist hopelijk met gedeukt vertrouwen af naar Noord Nederland. Het bravoure van “wij zijn Ajax” zal weliswaar in mijn loop naar het stadion weer uit de aso-automobieltjes klinken, maar de vraag is of ze zo ook het veld zullen opstappen. Een nederlaag verandert de start van de competitie van de meervoudig kampioen ineens van ‘veelbelovend’ naar ‘zeer zorgelijk’. De Cruyff-schaal al ingeleverd in Zwolle en na het bezoek aan Groningen reeds op een duidelijke achterstand gezet... Bij een gesloten transfermarkt en de start van de Champions League niet een positie om jaloers op te zijn.

Maar goed, dan zullen de dominostenen wel weer even overeind gezet moeten worden in het groen-witte kamp. Het voordeel van diep vallen is dat er weer een weg naar boven is. Hopelijk krijgen technische staf en spelers eens een keer de stoutmoedigheid om uit te gaan van eigen kracht en met een “wij zijn Grunn” houding over de Amsterdamse arrogantie te walsen. Geef schrijvende en tv-media nu echt eens iets om over te praten en laat ze inzien dat de hegemonie van 020 doorbroken kan worden.

De krant van wakker(?) Nederland wist na de verliespartij in de Arena te melden dat “het team van Frank de Boer qua voetballend vermogen nog een behoorlijke voorsprong hebben”. In de puntentoekenning voor het klassement “Voetballer van het jaar” had Ruud Geels zelfs hogere punten over voor de thuisploeg.

Een tweede tik moet nu direct uitgedeeld worden om ze terug op aarde te brengen. Als we het niet voor ons zelf doen (en de uitspraken van clubleiding, technische staf en spelers doen dat vermoeden!), doe het dan voor voetbalminnend Nederland dat de hoofdstedelingen na 4 jaren hegemonie eens ouderwets op de bek wil zien gaan. Overigens heeft tijdens de open dag Hans Nijland een jonge moedige supporter toegezegd dat we van Ajax zouden winnen.

Wat meer passie kunnen de supporters van de FC overigens wel brengen. Natuurlijk door in grote getale zich op zondag op de tribune te melden. De tribunes zijn gewoon te leeg! Ik hoop en verwacht dat velen de Fox-zetel thuis onbezet laten. Daar blijven zitten is als een De Leeuw die liever in trainingspak en met bidon op de reservebank blijft. Als het weer wat beter is, is hopelijk ook de sponsortribune weer wat beter gevuld. Verwacht daar vandaan misschien niet zoveel geluid, maar het is al leuk als ze er wel zitten. Stropdas zeuren we niet over, maar kies dan wel voor de clubkleuren (van de juiste club!).

Ook de rest kan het team van de Trots van het Noorden ondersteunen met groen-witte outfits en hartstochtelijke aanmoedigingen. Nog altijd doen we mee voor de (hoofd)prijzen en de weg erheen gaan we zondag inslaan. Aangezien niemand van officiële zijde in de mededelingen meldt dat we een prijs gaan pakken, zullen de supporters het initiatief moeten nemen. Bovendien kun je aan het eind van een seizoen met tegenvallend resultaat niet een complete groep supporters verkopen óf ontslaan. Nul risico! Dat is net zo veel als wat het overgrote deel van de eredivisieploegen (incl. die van zondag) aan punten dit seizoen meeneemt uit de Euroborg.

Ik kan me ook niet herinneren dat er ooit iemand een stadionverbod kreeg omdat ie de doelen hoger stelde dan de heren op het pluche of de jongens in de kleedkamer. Zal zelf in juiste kleuren op de Piet Fransen gaan zitten met de roep om ons kampioen te maken. Dat heeft misschien weinig impact en zal niet een paleisrevolutie geven, maar om het met Cruyff te zeggen: “Je kunt beter ten onder gaan met je eigen visie dan met de visie van een ander”.

Reacties:
27-08-2014 om 17:50

Leuk stukkie...nou ja beetje leuk. Inderdaad de tribune's worden elk jaar dunner bevolkt. Ach maakt geen reet uit als we maar lol hebben.

27-08-2014 om 18:09

:agreed:

appie happie27-08-2014 om 18:22

Tribunes worden leger ja , hoe komt dat dan?wij hebben 4 kaarten,kosten bijna 900 samen elke 2 week munten kopen zomaar 20 euro ja en wat heb je dan 4 cola en 4 patat....logisch dat de tribunes leger worden...wordt bijna onbetaalbaar wat dacht je van losse kaarten a24 euro...niet mals toch

appie happie27-08-2014 om 18:24

O ik had veel meer gezegd in vorige post!!!!niet geplaatst,ook hiet is het dus zuinig aan met de plaatsing!!!;)

27-08-2014 om 18:31

beetje ophitsende tekst hier...geeft ook niks, kan John Schurer zijn punt straks maken, waar het allemaal aan ligt. Dat einde van het stuk, over de (te) lege tribunes en de onvoldoende beleving, daar kan ik niet wakker van liggen...ga eens naar Utrecht of Vitesse of zelfs AZ of Heerenveen...daar wordt je toch niet warm(er) van de clubsfeer. En, over Ajax zondag: FC Groningen zal strijden voor wat het waard is, en moet zich oprichten na het jammerlijk verstrek van Kostic, als volwassen kerels!

Submerged27-08-2014 om 19:50

Lege tribunes? Voor sommige mensen begint de crisis pas. De vriendelijke man met zoontje naast mij heeft niet verlengt. Reden? Ontslag gekregen.

27-08-2014 om 21:22

En zoals het er nu uitziet worden de tribunes steeds meer leeg. De kans dat er nog nieuwe spelers bijkomen wordt met de dag kleiner en daar reageren de toeschouwers weer op door niet meer naar het stadion te komen, want wie wil er nu naar een elftal kijken die voor 75% bestaat uit spelers die niet in conditie zijn of geblesseerd. Voor mij is het tenminste onbegrijpelijk dat de conditie van dit FC-Groningen ver beneden peil is terwijl er toch een behoorlijk lange voorbereiding is geweest. Wat dat betreft is er sinds vorig seizoen weinig veranderd. Toen had het team ook geen conditie bij het begin van de competitie. Iets waar toch de trainer verantwoordelijk is ,dacht ik zo.:(:(:(

Marco27-08-2014 om 21:42

Groningen krijgt waarschijnlijk net zo'n voetballesje als AZ. De Boer heeft bij zijn aanstelling eerst de verdediging op orde gebracht, evenals Koeman bij Feijnoord en er daarna patronen in geslepen, zoals eerste doelpunt ajax bij az. goede inspeelpass van back naar middenveld. Vd looi heeft vooralsnog enkel partijspel gedaan met de selectie. Dat zie je terug op het veld. Groningen zou eens plekken van seizoenkaarhouders in de verkoop moeten gooien. Vaak zijn losse kaarten uitverkocht maar zie je op de tv nog talloze lege plekken. Omdat de stoelnummers en rekeningnummers bekend zijn, zou het een win-win situatie zijn, wanneer seizoenkaarthouders hun plek voor bijv. 10 euro zouden aanbieden aan fc groningen, die de plek dan eenmalig kan verkopen voor bijv. 18 euro. Heb je en een vol stadion, meer supporters gehopen.

27-08-2014 om 22:02

Ik kan het niet hard maken, maar in de berichtgeving over blessures van spelers komt soms zomaar een wending alsof ze naar Lourdes zijn geweest... Kan ook best een beetje "uitgemolken" in de pers zijn. Dat hoort bij de "reuring"-citaat R. Maaskant. Dat FC Groningen tegenwoordig een spelersaankoopbeleid hanteert met relatief lage transferwaarden op spelers met doorgemaakte (soms ernstige) lange blessures, maakt de selectie wel kwestbaarder: Lindgren, Van de Velden, Hoesen en Hiariej horen o.a. bij die groep. Maar er is ook kwaliteit: Chery, Antonia, Botteghin kunnen volgend jaar hogerop door zich in de kijker te spelen...als ze dit nou laten zien komt 't goed met de PO plaats!

appie happie28-08-2014 om 05:59

Marco,dat kun je als kaarthouder gewoon zelf doen....ik doe dat nu al krijg je 10euro voor je stoel?...ongeveer ..

28-08-2014 om 09:20

Je kunt ook gewoon gaan. Maar de Fc bedankt jou voor de aanschaf.

28-08-2014 om 10:35

Lees trouwens net dat van Dijk in de belangstelling van Sunderland staat en dat er een beginbod van 7.5 miljoen pond (rond de 9,5 miljoen euro) is gedaan. Kan de FCG weer een paar centen bijschrijven op de lopende rekening.(L)(L)(L)

29-08-2014 om 17:13

interview RTVNoord (Elwin Baas) met Danny Hoesen: denk dat hij zich in de kijker gaat spelen... kijk zelf http://www.rtvnoord.nl/gemist/videogemist.asp?v=30664

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!