Terug

Deel deze pagina:

Grunn verliest met 3-0 in Leeuwarden en eindigt met 10 man

Door Redactie 50 reacties

De trots van het noorden heeft zichzelf vanmiddag een zeer slechte dienst bewezen. Het had bij winst (voorlopig) in de top drie kunnen blijven. Op de kunstmat in de Friese hoofdstad ging de trots van het noorden kansloos onderuit en op de nederlaag viel (ook nu weer) helaas niets af te dingen. Tijdens de eerste helft was er nog weinig aan de hand. De thuisploeg toonde zeker meer dreiging en had het meeste balbezit. Een minuut of 7 na de pauze ging het mis. Op de rand van het groen/witte zestienmetergebied kon Rusnak de bal aannemen en twee verdedigers het bos insturen. De Tjech haalde vernietigend uit, doelman Padt was kansloos. FC dat totaal geen vat (meer) kreeg op het spel van de Friezen leek kort daarna definitief van de leg. In een tijdsbestek van 1 (!) minuut gingen maar liefst 4 FC spelers (Hiariej, Kieftenbeld, Antonia en Lindgren) op de bon. Niet veel later kon Lindgren met een tweede gele kaart op zak vertrekken na een overtreding op de Ridder. De wedstrijd was daarmee gespeeld. De thuisploeg benutte de overtal situatie goed en kon via Ogbeche (na een overtreding op Kieftenbeld) en van de Streek uitlopen naar de 2-0 en 3-0. FC Groningen mag de komende dagen gaan nadenken waarom het zich op alle fronten (net als vorig jaar) liet aftroefen.

Vorig jaar verloor FC deze wedstrijd met 4-1. FC Groningen wist wat het te wachten stond. Op voorhand was bekend dat vanaf aanvang van dit seizoen, de Friese buur ondanks het vertrek van een aantal sterkhouders, kwalitatief zeker niet minder was geworden. Trainer Henk de Jong wapent zijn ploeg ook nu met een hoge B factor van bereidheid - en dit was ook voor vanmiddag wederom de basis voor de uiteindelijke overwinning. Opgestuwd door het fanatieke thuispubliek, onze twaalfde man was er danzij een idiote sanctie van de KNVB niet welkom - wisten de Friese hoofdstedelingen de volle 90 minuten groen/wit op te jagen en onder druk te houden. Grunn gaf niet thuis en liet zich naar de slachtbank leiden.

eerste helft
De eerste kans kwam al snel voor geel/blauw. Voorin leden de gasten balverlies, Ogbeche stoomde op over het middenveld en bediende Rusnak - die kon uithalen en Padt tot een redding dwong. Niet veel later was het Tjaronn Chery die aan de andere kant van het veld op aangeven van Antonia naast het doel van Nienhuis mikte. In aanvallend opzicht zou het hier voorlopig bij blijven. Tekenend voor de "offensieve" dadendrang.

De thuisploeg voerde de druk op. Bakker pegelde keihard over het doel van Padt, diezelfde Padt voorkwam kort hierna de 1-0 door in de baan van de kopbal te staan van Ogbeche. Andriuskevicius gaf de op maat gesneden voorzet. Voor Groningen liep het met een sisser af. In het tweede kwartier van het eerste bedrijf gebeurde er niet veel. Barto en El Makrini schoten vanaf de tweede lijn op het doel van Padt. Aan de overzijde van het veld probeerde van der Velden na een voorzet van Antonia, doelman Nienhuis te verschalken uit een te moeilijke hoek. Cambuur liet bij vlagen een paar mooie combinaties zien, Grunn probeerde daarentegen weinig ruimtes weg te geven en liet het initiatief (teveel) aan de thuisploeg.

Schrijnend om te zien waren de spaarzame momenten dat FC Groningen na balheroveringen probeerde om te schakelen met intentie om een aanval op te zetten. Vrijwel iedere diepe bal, steekpass of voorzet was een gemakkelijke prooi voor een speler in een geel/blauw tenue. Na 45 minuten met de ruststand 0-0 op het scorebord was toen al duidelijk dat Cambuur veel feller in de wedstrijd zat en dat Groningen zich maar niet onder de druk wist uit te spelen. Ook het balbezit van 66% tegen 34% sprak boekdelen. Mogelijk dat er aan groen/witte zijde spelers met een gerust gevoel de kleedkamer in gingen, omdat men vorig jaar halverwege met een 3-0 achterstand de thee zocht. Hoe dan ook, je verwacht dat iedereen is wakker geschud en bij de les is....

tweede helft
Van de Looi paste zijn eerste wissel mogelijkheid toe. De Leeuw kwam erin voor van der Velden. Met een beetje pech had scheidsrechter Kuipers de bal tijdens de eerste minuut van de tweede helft ook zo op de stip kunnen leggen. Kieftenbeld toucheerde met op/ingetrokken arm de bal in het eigen zestien meter gebied, Grunn zwijnde...

Een paar minuten later beproefde Bakker nog een keer doelman Padt. En kort daarna viel dan toch de 1-0 voor de "us mem" brigade. Rusnak was de gevierde man. Kort na deze achterstand claimde Antonia in het Friese zestien metergebied een penalty, hij kreeg een (lichte) duw in zijn rug. Arbiter Kuipers zag hier geen overtreding in. Uit een tegenstoot was Rusnak dicht bij de 2-0. Zijn schot eindigde in het zijnet.

Wat er daarna gebeurde zie je niet vaak. Maar liefst vier spelers van één ploeg die binnen 1 minuut op de bon gaan. Tom Hiariej zag de gele kaart voor een overtreding op Rusnak, Maikel Kieftenbeld kreeg geel voor opmerkingen, Antonia ging niet veel later op de bon vanwege een overtreding weer op Rusnak en Rasmus Lindgren kreeg geel na een opstootje tussen beide spelersgroepen. Een kaart die hem duur zou komen te staan.... want een minuut of vijf later haalde Lindgren de Ridder onderuit en kon na zijn tweede gele kaart met rood van het veld. De wedstrijd bleek definitief gespeeld. Tijdens de laatste 20 minuten viel de 2-0 (Ogbeche) en de 3-0 (Van de Streek). Het had ook 4-0 kunnen zijn, van de Streek schampte de paal.

Aankomende zondagmiddag wacht de volgende wedstrijd in en tegen Utrecht. Het is te hopen dat Groningen in de uitwedstrijden met meer lef en durf zich gaat gelden want zo armetierig als het zich vanmiddag liet afjagen en aftroefen, zullen er de komende maanden een hoop uitduels (onnodig) verloren gaan.

samenvatting Fox Sport

Interview Erwin van de Looi via RTV Noord

interview Maikel Kieftenbeld via RTV Noord

Opstelling FC Groningen (met dank aan de clubsite)

Padt; Hiariej, Botteghin, Kappelhof, Van Nieff; Lindgren, Chery, Kieftenbeld; Antonia, Hoesen, Van der Velden (46’ De Leeuw).

Reserve bank: Van der Vlag, Islamovic, Hagenauw, Saban, Hateboer, Baas.

Opstelling SC Cambuur

Nienhuis; Pereira, Reijnen, Bijker, Andriuskevicius; Bakker, Rusnak (67’ Narsingh), El Makrini; Ogbeche, Barto (84’ Meleg), De Ridder (75’ Van de Streek).

Reserve bank: Zeinstra, Dijkstra, Schet, MacIntosh.

Toeschouwers: 9.600

Scores: 52’ Rusnak 1-0, 74’ Ogbeche (Reijnen) 2-0, 80’ Van de Streek (El Makrini) 3-0.

Scheidsrechter: Kuipers

Overige officials: Van Roekel, Zeinstra, Gerrets

Rode kaart (2x geel): 57’ en 62’ Lindgren

Gele kaarten: 56’ Hiariej en Kieftenbeld, 57’ Antonia

Reacties:
jvantilt14-09-2014 om 14:54

Het is ook de ontluisterende manier waarop deze bagger werd tentoongespreid. Gefrustreerd spel an Lindgren, het is niet de eerste keer, die zijn team leidt naar de ondergang. Gebrek aan mentaliteit van de verdediging door als een oude sok te gaan verdigen. De kopjes laten hangen als pupillen> De mentale weerbaarheid is als jaren een groot manco. Met dit voetbal, ook van de gewonnen wedstrijden, is degradatie een reële optie. Het voetbal toont geen enkele groei. Rekn maar dat Chery er straks de brui aangeeft, zo ook de Leeuw. En Antonia zal zich nog vaker afvragen waarom hij in hemelsnaam naar Groningen is gekomen. De spelers hebben te gebrek aan kwaliteit en vooral menatlitiet en de trainer kan bij lange na niet eruit halen wat er in zit.Brevet van onvermogen.

14-09-2014 om 14:56

WAT EEN BLAMAGE: NUL (!) KANSEN IN EEN HÉLE WEDSTRIJD.....Van de Looi: dit is niet toevallig en de tactiek is dus fallikant mislukt!:o

Milko14-09-2014 om 15:04

Schande, gefeliciteerd Cambuur :thumbsup: Hoop dat v/d Laan snel kan spelen ipv Kappelhof, eindelijk een linkspoot centraal achterin. Die Hoesen moet zich wel heel eenzaam voelen in de spits al zullen velen zeggen dat hij er geen drol van kan. Hij speelde niet best maar ga er maar staan. Instelling was om te janken. En ze waren nog wel met zulke goede bedoelingen vertrokken vanuit de Euroborg. Dat moet ze kippenvel hebben gegeven. Nou de mooie spelersbus leeg uit Leeuwarden laten vertrekken en g*d lopend naar huis. En laat v/d Looi er maar blijven en De Jong ze met een zweep naar Groningen terug brengen

14-09-2014 om 15:17

Deze trainer kan er geen ruk van!!!!!!!!!!!!!!!Als de FC-Groningen hogerop wil, dan moet deze trainer z'n conclusies trekken en snel wegwezen. Sinds zijn aantreden als trainer, vorig jaar is de club niets opgeschoten. Eerst zo'n desastreus jaar met die Maaskant en nu al weer twee jaar met deze nietszeggende "droogkloot". Wanneer wordt Nijland eens een keer wakker en schopt deze gast eruit!!!!!:(:(:(

14-09-2014 om 15:19

Alle clubs met kunstgras moeten ze per direct laten degraderen! Complete schande zo'n veld.

14-09-2014 om 15:34

ga vanavond maar een beetje tegen een boom aanschoppen...hoewel: Utreg zal ook niet makkelijk worden...en dan dat diep tragische gezicht van Van de Looi alsof hij condoléances uitbrengt naar het publiek: Nou trainer- kom met wat beters!

Gert14-09-2014 om 15:39

Ik wil niet negatief overkomen maar Hoesen gaat hem echt niet worden, zet de Leeuw en Islamovitch er in. wat speelt Groningen trouwens met een misplaatste arrogantie. zo goed zijn ze nu ook weer niet zeg !!! ik word ook gek van dat tikkie terug Jaap.

14-09-2014 om 15:43

De Fc speelde bagger. Maar Cambuur speelde zeker net zo slecht. Alleen hadden zei dat kereltje van 19 Husnak die maakte het verschil. De ervaren spelers van de Fc lieten het vandaag flink afweten! Eerste helft vd Velden, wederom, en de tweede helft Lindgren. Hoesen was kut inderdaad en Antonia ook maar...die twee hebben helemaal niks aan elkaar. Antonia kan voorzetten afleveren maar met Hoesen levert dat niks op. Dus dat werkt niet motiverend zo'n niet scorende spits. Daarbij komt dat Hoesen weer niks aan Antonia heeft aangezien Hoesen nooit een bal wil. Althans ik zie hem geen duels winnen en nooit voor een bal gaan met volle inzet.

appie happie14-09-2014 om 15:55

Dus moeten we een kopsterke spits hebben?ivm voorzetten van antonia?nou ik denk dat we 4-4-2 moeten gaan spelen...met 2 sterke spitsen ik denk aan antonia en islamovic,dan met 1 controleur,kieftenbeld,met naast zich de leeuw, mahi en chery.dat zet je altijd meer druk op de tegenstrander...en ben jezelf gevaarlijker maar ook kwetsbaar achterin bij balverlies maar dat risico moet je aandurven...pakt vaker goed uit uit dan slecht.. Maar zoals eerder gezegd dat durft vd looi niet,die wil afwachtend spelen en daar hou ik niet van.

14-09-2014 om 16:09

Appie H. ben jij misschien vd Looi undercover? Die heeft namelijk ook altijd van die rare opstellingen. Antonia op links enzo.

appie happie14-09-2014 om 16:18

:lol:

Ollegrieze14-09-2014 om 16:20

Het is te triest voor woorden, ik ga mijn verdriet verzuipen in bier.

Ollegrieze14-09-2014 om 16:28

Stelling: Na het vertrek van Suarez, Silva en Lindgren hebben we het nivo van voor die tijd slechts bij vlagen terug gezien, nooit structureel, niet bij Jans, noch bij Huistra, Maaskant of van de Looy.

Milko14-09-2014 om 17:03

Tja..... natuurlijk is het een lachertje dat er slechts 200 supporters de moeite hebben genomen om de bus uit te zwaaien met vuurwerk en spandoeken. Dat werkt averechts. Er had tot aan de afslag Drachten veertig duizend uitzinnige Groningers moeten staan, midden op de snelweg, waardoor de bus met vertraging in Leeuwarden aan was gekomen. Dan hadden ze het kunstgras eraf gevreten, geen probleem. Nu kwamen ze dit eredivisie onwaardige stadion binnen zonder enige inspiratie. En dan ook nog zonder supporters spelen, tja dan sta je al met 2-0 achter. Dat ze de schade nog beperkt hebben tot 3-0 is een groot compliment. Aan de spelers lag het zeker niet. Van de Looi heeft ze goed voorbereid en kan daardoor, lekker achterover leunend, rustig blijven zitten. Uitstraling van een echte top coach, net koning Louis. We zullen wel weer met veel vertrouwen naar de domstad afreizen :D

grunn197014-09-2014 om 18:10

tikkie terug tikkie terug ja zo kan je geen wedstrijd winnen slappe hap net niet

Ronnie 14-09-2014 om 18:20

Wat ik mis, is spelvreugde en een positief op de aanval spelend elftal. Kijk ik pot..dorie naar Dordrecht, geniet ik van enthousiasme, spelvreugde en wil om te winnen. Knokken voor elke meter kunstgrasveld. Tsja,dat zijn wij helaas niet

appie happie14-09-2014 om 18:20

Vd looi wordt morgen op non actief gesteld..hij schijnt het vertrouwen van merendeel van de spelers niet meer te hebben.

appie happie14-09-2014 om 18:30

Helaasd is koolwijk inmiddels vastgelegd door dodrecht..die kenne we doorstrepen.

14-09-2014 om 18:38

van de brom

Cantona14-09-2014 om 19:06

Zo'n wedstrijd moet je vol aanpakken ,kloten tonen en er voor gaan. Als de spelers zich niet kunnen motiveren omdat ze door te weinig supportes worden uitgezwaaid dan wordt het tijd voor maatregelen. Van der Looi suurt ze met een opdracht het veld in en het is aan hem om de jongens gedreven het veld op te krijgen. Dit lukt hem echter niet, dus?... Wil je jezelf als club serieus kunnen nemen dan moeten zulke wedstrijden gewonnen worden of in elk geval strijdend ten onder gaan.

14-09-2014 om 19:54

Ik hoop dat je gelijk krijgt Appie, deze trainer is de greep op dit team helemaal kwijt. Laat Dick Lukkien of Marcel Groninger het maar eens proberen, Gaat geheid beter dan nu!!!:(:(:(:(:(

appie happie14-09-2014 om 20:18

Ik oo rr..ik ben nooit een fan geweest...saaie piet.

14-09-2014 om 20:54

"uiteindelijk loopt de wedstrijd bij je weg" zegt Van de Looi in het interview na de verloren wedstrijd. Ik had toch sterk de indruk dat deze selectie ( net als in het vorige seizoen is gebleken ) ten eerste niet op kunstgras kan combineren, en absoluut geen overtuiging had om te gaan scoren. en te gaan winnen...Het is nogal wat als je zoiets constateert in het begin van de competitie. Dat de trainer in de rust kennelijk alleen Van de Velden wilde wisselen voor de Leeuw toont aan dat hij zelf het ook niet zag: Aanpassingen moeten volgen want anders krijgen we net als vorig jaar ( na die zeperd bij RKC-uit ) een hele reeks uitnederlagen.

Marco14-09-2014 om 21:02

Vd Looi moet blijven. 5 trainers in 5 jaar tijd, is geen beleid. Probleem is niet vd Looi, maar de kliek veldmate die per man per jaar 4 ton opstrijkt en te weinig balvaste spelers haalt. Enigste die kan voetballen is Chery. Vd Looi moet ze drillen op spelpatronen, want ze voetbal aanleren is voor de meesten te hoog gegrepen. Met dit elftal kun je enkel reactievoetbal spelen op de counter. Dan moet de eindpass goed zijn, 3x in de eerste helft was die pas niet goed, dan kom je acht er en verlies je. Willen ze wisselen van trainer haal dan een Gert Jan Verbeek. Dat is een dril coach die ze fit maakt en ze vaste patronen leert. Haal maar een contractvrije middenvelder. Een lindgren en Kieftenbelt maken nooit 3-5 doelpunten per seizoen, scout maar op scorend vermogen van middenvelders.

no guts no glory14-09-2014 om 23:30

Marco slaat de spijker op zijn kop.Wat hij schrijft is natuurlijk niet nieuw maar al 2 jaar aan de gang.( ook al onder Maaskant) We hebben ons wat zand in de ogen laten strooien door die geweldige serie en de play-offs van eind vorig jaar.Ronald de Boer heeft van der Looi goed door in zijn analyse. Erwin zegt altijd dat hij aanvallend wil voetballen en vroeg druk wil zetten maar in wezen is hij meer een trainer die niet van risico's nemen houdt. Hij speelt vanaf het begin met 2 verdedigende middenvelders die in bal bezit zeer matige voetballers zijn.De ene( Kieftenbelt) kan gewoon niet beter en vervalt telkens weer in dezelfde fouten en de ander ( Lingren) is duidelijk over de top en heeft de passie niet meer. Al het gevaar moet van Chery komen. Zelfs in thuiswedstrijden tegen Excelsior speelt hij nog met 2 verdedigende middenvelders. Hoe wil je dan ooit nog sprankelend aanvallend gaan voetballen?

no guts no glory14-09-2014 om 23:40

Van der Looi laat zijn ploeg op kunstgras ook nog steeds niet beter spelen,sterker er zit geen enkele verbetering in.Een tip van nota bene mijn vrouw: ga niet alleen voor een wedstrijd op kunstgras die week daarvoor op kunstgras trainen maar doe dat gewoon standaard 1keer per week.en de trainingen voor een wedstrijd op kunstgras elke dag.Bijna de halve eredivisie speelt op kunstgras , je zult er echt iets meer aan moeten doen Erwin want anders gaan we al die wedstrijden met 3-0 verliezen. In ieder geval de wedstrijden op kunstgras Kieftenbelt niet selecteren want dat doet echt pijn aan de ogen.

15-09-2014 om 03:48

@no guts, enz: ..en je weet het: de vrouw heeft altijd gelijk...althans: IN huis...en ik ben bang dat Van de looi die Maaskant een beetje gaat imiteren na dat jaar: altijd overtuigd van zijn eigen gelijk, en steeds meer in de interviews kribbige opmerkingen-teruggeven. Op de een of andere manier heb ik liever Lukkien voor de microfoon, die heeft geen leugentest nodig als het over de gefaalde tactiek gaat. O ja: de "prominenten" op RTVNoord voorspelden voor dit seizoen een bekerwinst voor FC Groningen ( hadden ze afgekeken hoe "makkelijk" dat vorig jaar ging bij PEC )...Nou ik ben van die voorspelling al wel genezen.

15-09-2014 om 05:49

Ik kan het met heel veel reacties hierboven eens zijn; maar toch denk ik dat vd Looi verstandig genoeg is... vorig jaar na de winterstop liep het ook voor geen meter en kwam er door toeval deze opstelling uit. Nu is Lindgren geschorst en wie weet gebeurt nu hetzlefde aangezien de trainer gedwongen wordt er een wat aanvallender middenvelder is te zetten. Wat me wel heeeeeeeeeeeeeel erg stoort is de reactie van Erwin dat hij wel druk wilde zetten, je kon aan alles zien dat Grunn naar Leeuwarden was gegaan om niet te verliezen ipv te winnen. We zien in Cambuur/Zwolle dat je van eigen kracht uit moet gaan en dan ook de punten wel komen. Dus Erwin doe dat eens!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Groen hart15-09-2014 om 06:59

Volledig met Marco eens !! maar de kliek veldmate die per man per jaar 4 ton opstrijkt en te weinig balvaste spelers haalt.

brummie15-09-2014 om 07:27

2 weken geleden iedereen hosanna tegen Ajax en nu iedereen in mineur en en klopt er niets meer van.... Groningen speelde slecht ja. Teleurstellend ja. PSV verliest bij Zwolle en Willem II wint in de kuip. Iedereen kan van iedereen winnen , en af en toe heb je gewoon een zeperd! En niet alleen FC, maar ook andere clubs. Op naar Utrecht, nieuwe ronde, nieuwe kansen!

15-09-2014 om 09:15

Ja Brummie,daarin heb je gelijk ,maar dat dit uitgerekend tegen Cambuur moet gebeuren is extra zuur,vind je niet?

brummie15-09-2014 om 10:15

Elke nederlaag is zuur, maar extra zuur, nee. Heb niks tegen cambuur, vind het leuk dat er meerdere noordelijke clubs in de eredivisie spelen. Cambuur is moeilijk te kloppen thuis en dat kan ik wel waarderen. Enig minpunt is het kunstgras daar, afgrijselijk.

15-09-2014 om 11:13

Juist in dit soort potten heb je een psits nodig die van een halve kans een hele maakt. Iemand die twee verdedigers de kop gek kan maken terwijl we geeneens goed spelen. Een spits die elke bal afjaagt. Een spits waarop de rest van het team kan vertrouwen dat hij toch stiekem een goaltje kan prikken terwijl het voor geen meter loopt. Die spits hebben we niet. Zo'n spits hoeft echt geen topper te zijn.

15-09-2014 om 12:49

Geronimo: het was je vast opgevallen dat FC groningen in een systeem zonder spits speelt. Hoesen komt erbij om de gaten te trekken en Chery en Antonia moeten de verdediging slechten. Maar als er aanvallend zo weinig van gebakken wordt, dan maakt het niks uit of je Texeira, Zeefuik, de Leeuw of Hoesen erin zet. Geen enkele kans in die wedstrijd voor de FC ...dus ook geen enkele halve kans.

15-09-2014 om 13:10

Ik heb Hoesen niet zien trekken...

SCC-LWD15-09-2014 om 14:06

Er is maar één trots van het noorden en dat is SC CAMBUUR!!!!!!!!!!!!!! groeten uit Liwwadden

15-09-2014 om 15:02

jonge jonge sjomp uit Leeuwarden je bent net een Heerenveen supporter. Eind van het seizoen staan we toch boven jullie en daar gaat het om.

15-09-2014 om 15:39

Daaruit blijkt dat die friezen het verstand van een amoebe hebben. Hoeveel friezen spelen er eigenlijk in die club uit akkrum-zuid. Geen enkele toch. Zelfs die gasten begrijpen er geen ruk van al dat gedoe voor aanvang van de schoppartijen die ze in dat betonnen bakje uitvoeren.

zaagmuldersweg15-09-2014 om 17:06

Ik ga mee met Marco. Het is niet de trainer maar Veldmate en zn kliek. Wat hebben die er nou van gebakken sindts suares weg is. Bakken met geld weggegooid. Kijk es naar PEC en CAMBUUR. die zijn toch wel erg creatief met het aantrekken van leuke spelers zodat het voor het publiek meestal erg leuk is om naar te kijken. En daar gaat het toch om.

15-09-2014 om 17:22

Groningen heeft prima spelers gehaald en kut spelers. Beetje van allebei dus. De laatste jaren halen ze steeds kutspitsen de jaren ervoor steeds toppers. Ik snap niet dat ze nu de derde spits op rij hebben gehaald die amper een goal kan maken. Vreemde tactiek. Ik begrijp dat gewoon niet. Risico loop je altijd met een nieuwe speler dat begrijk ik. Maar Christusjezus bij de laatste drie hadden ze dit kunnen weten. Heel vreemd.

15-09-2014 om 18:13

Geronimo: je begrijpt het vast wel....: het is toch duidelijk dat een scorende spits ( 15 goals ) veel meer moet kosten dan een speler die op een dwaalspoor is geraakt en transfervrij is, zoals Hoesen De TS zoekt het in betaalbare complementaire spelers met bescheiden contractaanbiedingen...Gezien de recente problemen met spelerssalarissen bij Twente of Heerenveen gaat men niet met geld smijten. of je het ermee eens bent of niet, in een teamsport kun je met 11 gemiddelde spelers op de subtop eindigen, maar met een matig team en een topscorer ( Feyenoord/ Pelle ) hoger. Dat vervolgens deze zomer de verkoop van Zeefuik en de Leeuw problemen opleverde was niet voorzien. Hoessen was er toen al bij gehaald. Van hem wordt nog wat verwacht. Islamovic en Mahi ten slotte zijn er voor de concurrentie en voor straks...Hun toekomst staat nog niet vast: kijk naar Van Moorsel en Ekong en Jones: nauwelijks in 't groenwit gezien....zo gaat dat dus.

15-09-2014 om 18:19

Nee dat begrijp ik niet. Scorende spitsen zijn er ook goedkoper te krijgen. Hebben we in het verleden ook gedaan...

15-09-2014 om 18:30

Wat hoor je nog van de samenwerking met die Italiaanse club, niets toch. Wat hoor je nog van die scout in Zuid-Amerika, niets toch. Allemaal loze beloftes, die geen hout snijden. Gouden bergen beloven, de supporters hun seizoenkaart laten kopen en vervolgens zeggen "We hebben het geprobeerd maar het is niet gelukt" We zijn gewoon aan het lijntje gehouden door Nijland en co. Die hebben de boel belazerd. Vervolgens gaat die trainer nog even "miepen" dat hij geen spelers genoeg heeft en het plaatje is compleet. En wie is de pineut? De supporter die door het vuur wil voor z'n club, dit in tegenstelling tot de spelers die er een rommeltje van maken. Schijtziek wordt je van zo'n beleid.Schop eerst die trainer er maar uit en vervolgens kan de hele leiding van deze club z'n biezen wel pakken, want als we zo door gaan wordt het nooit wat.:(:(:(

jvantilt15-09-2014 om 18:36

Het enige waarin de fc consistent is zijn de dozen vol beloftes/intenties vóór de wedstrijd en de erkenning van het breken/ niet nakomen ervan erna. Die consistentie zie je al een aantal jaren.

15-09-2014 om 19:58

Komt ie weer met veenkoloniaal gejeuzel...manmanman wij zijn Fc Groningen! Veendam is voorbij en dat is maar goed ook! Was een kloteclub! Ik weet nog dat ik voor het eerst naar een uitwedstrijd ging, Veendam-FC Groningen. Na een halve wereldreis eindelijk aangekomen in eea gehucht ergens midden in de jungle. Gelukkig zagen we een kleine oprisping in de natuur gemaakt uit een beetje beton. Nounou dat was dan de Langeleegte. Ik zeg nog tegen mijn pa en oom "is dit het nou?? Is godverdgodver dit nou de moeite waard voor dat hele rotend??". Verloren we ook nog...staat die Tukker daar bij een afstandschot met zijn armen te zwaaien "gaat naast hoor"...nou mooi dat ie er in vloog! Manman wat een ellende dat veenkoloniaal gebeuren, nooit weer!

Hendrik15-09-2014 om 20:28

Veldmate zou toch een andere functie krijgen dan Technisch directeur???

David7115-09-2014 om 20:57

Ik mis beleving in met name de uitwedstrijden. Meestal heb ik het gevoel dat ze maar wat doen/tegenhouden in de hoop op een gelukje voorin. Stel dan twee snelle spitsen op met lopende middenvelders. Hoesen en Antonia is nog geen succes voorin.

15-09-2014 om 21:15

Groningen heeft "voor het leven" het Ajax/beter nog:het Barcelona systeem gekozen. De jeugdopleiding is gecopieerd, de meeste afvallers van Ajax-1 kunnen zo naar Grunn en als ze hun zin kregen, dan hadden we ook een tram gekregen in Stad. Ik mis nog wel eens wat meer openheid en communicatie met de Raad van Bestuur/Commissarissen over het toezicht en het beleid. Als het goed gaat dan is het niet erg dat je niks hoort, maar als het schort bij het Dagelijks management, bijvoorbeeld over sportieve ambities, spelersaankopen en bijv. wel/niet verlengen met de trainer(s), dan blijkt die profvoetbalwereld allesbehalve inzichtelijk en ego-gestuurd.

15-09-2014 om 21:42

Geronimoo:in reactie op jouw post van 20:19... scorende spitsen uit het verleden waren er in een traditioneel 4-3-3 systeem waar de voorzet, de kopbal en een opkomend middenveld "vóór de bal": Suarez, Berg en de Leeuw in zijn tijd voor FCG. De tijden zijn veranderd. Mahi mag dan het grootste talent zijn uit de JL, ik durf niet te zeggen of hij veel gaat scoren bij Grunn. Doet ie het toch wel, dan is ie met de snelheid van een afstandschot weer verkocht voor veel geld naar een buitenlandse club- in plaats deze een verbeterd contract bij de eigen fc aan te bieden. Daar wordt het team dus niet sterker maar zwakker van. Conclusie volgens mij: op deze manier zit een echte "groei" er niet in! En dat vind ik verrekte jammer- liefst zag ik de kongsi's* van nu veranderd worden in een langdurige intensieve samenwerking met een grote club en uitruil van goede spelers, zoals Rob Roy hier bedoelde. *club of kliek die samenwerkt om zich te bevoordelen.

16-09-2014 om 02:45

@Bokko: maar je hebt toch ook gelezen in de VI uit de mond van Nijland: "we zijn absoluut geen provincieclub, daar doe je ons veel tekort mee". Ja, in Uruguay, het land van Louis Alberto Suárez staat FC Groningen beter bekend dan Ajax...maar die roem van de club is inmiddels wat vervlogen. Veldmate gaat meer scouten/op reis, maar dan "dichterbij huis". Is nog een verrassing of dat buiten de provincie en voorbij Veendam is (!). Eerst maar Utreg pakken.

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!