Terug

Deel deze pagina:

Jong FC/Cambuur bedwingt Jong Heerenveen met 2-1

Door Redactie 8 reacties

De Groninger/Leeuwarder Beloften combi boekte vanavond een belangrijke zege door Jong Heerenveen in eigen huis met 2-1 te bedwingen. Deze driepunter was tevens van groot belang om uitzicht te houden op de bovenste twee plekken in de poule. Alle doelpunten vielen in de eerste helft. Roland Baas scoorde rond de 20e minuut met het hoofd de 1-0 tegen de touwen uit een scherpe vrije trap van Cambuur speler Schet. De Feaners kwamen na ongeveer een half uur op gelijke hoogte. Er werd hands gemaakt door Baas in het eigen strafschopgebied met als gevolg dat de bal op de stip werd gelegd. Dalgaard benutte de penalty onberispelijk en liet doelman Sietsma kansloos, 1-1. Een paar minuten voor de rust viel de 2-1. Islamovic was het eindstation van een mooie aanval over meerdere schijven om de (uiteindelijk) winnende treffer tegen het net te schieten. Het duel had daarna alle kanten opgekund. Het had ook zo 2-2 of 3-1 kunnen zijn. Beide partijen kregen kansen. De mooiste kans was voor Streutker die namens namens de gasten nipt over de kruising schoot. In de slotfase faalde Islamovic oog in oog met de Friese doelman door de bal naast het doel te schieten. 

Over drie weken (6 oktober) speelt Jong FC/Cambuur een "thuiswedstrijd" in het Cambuur stadion tegen koploper NEC/FC Oss

Opstelling FC Groningen (met dank aan de clubsite)

Sietsma; Hateboer, Schootstra, Baas, Slijngard; Saban, Hagenauw, Van de Streek; Schet (92’ Denkovski), Islamovic, Bos (63’ Arias).

Reserve bank: Gies, Payne en Bijl.

Scoreverloop: 25’ Baas 1-0, 33’ Dalgaard (strafschop) 1-1, 41’ Islamovic 2-1.

 

Reacties:
16-09-2014 om 08:44

Islamovic maakt dan tenminste nog een doelpunt. Van Hoesen mag je dan toch verwachten dat hij het beter doet, maar nee, meneer loopt erbij alsof hij nog vakantie heeft. Wordt dit een 2e Zweefduik? Ben bang van wel!!!!:(:(:(

16-09-2014 om 09:41

Mag allemaal wel zo zijn maar het wordt nu toch eens tijd dat hij er een paar inschiet, anders mag hij voor mijn part wel linea recta Mokum. Meters maken zegt mij niet zoveel, doelpunten moeten er komen.Een goeie spits hoeft geen meters te maken maar moet op de juiste plek staan als er een bal z'n richting uitkomt om die bal er in te knallen.

16-09-2014 om 10:47

Wees nou godomme eens een keer positief over Islamovic. In het eerste spelen is heel anders als in de de beloften. Er komt sowieso al meer adrenaline in de pokkel in een vol stadion! Misschien schopt hij ze er wel in....minimaal een wedstrijd of 10 geven in het eerste. Afwisselen met Hoesen na 10 comp. wedstrijden imo.

16-09-2014 om 10:53

Ik ben hartstikke positief over Islamovic, maar schijnbaar ziin er mensen die hem niet zien zitten en vasthouden aan die Hoesen,die er tot nu toe niets van bakt.(L)(L)(L)

Roelofsky16-09-2014 om 13:06

Er is één goede oplossing Islamovic in de spits en Hoesen daar achter als een soort hangende spits. Hoesen is geen spits maar meer een creatieve middenvelder. Samen met Chery en je bent levens gevaarlijk. Snap niet dat Looi dat niet ziet. Hoesen lijkt een beetje op Johnny Rep en dat was ook geen spits maar schoot er voldoende in.

16-09-2014 om 13:12

Je vergeet er nog één. Iemand die al drie maande zit te zeuren over het terugkomen van veenkoloniaal voetbal terwijl er is bewezen dat dit ook niet de oplossing is. Zoveel mensen,zoveel meningen, zeg ik dan maar.Er was hier maar één koloniale voetbalclub en dat was SC-Veendam en we weten allemaal hoe dat is afgelopen. Vechtvoetbal, oké, maar niet als SC-veendam want dan gaan we net als die club ook naar de kloten.

16-09-2014 om 13:51

Gedane zaken nemen geen keer,Bokko. SC-Veendam is exit net als die anders nietszeggende clubjes als Sc-Wageningen, SVV en Top Oss, en wie ik verder nog ben vergeten. Tijden veranderen en de tijd dat de spelers nog met het snot voor de ogen de confrontatie aangingen met de tegenstander, ligt al verachter ons. Tijden met Jan Schipper, Bjarne Jensen en Jan van Dijk, om er maar een paar te noemen, komen niet weerom. Jammer maar het zij zo!!!!!!(L)(L)(L)

16-09-2014 om 14:19

Roelofsky snapt het. Hoesen naast Chery.

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!