Terug

Deel deze pagina:

FC Groningen zonder problemen door in KNVB beker

Door Thijs Faber 14 reacties

FC Groningen heeft zich woensdagavond niet verslikt in Barendrecht. De Trots van het Noorden versloeg de topklasser met een mooie 4-1 overwinning en gaat nu door in het toernooi.

 

Na de 2 nederlagen in de competitie werd er gevreesd voor een mogelijke stunt van Barendrecht. Maar uiteindelijk bleek dit niet het geval, integendeel, want de FC speelde een goede wedstrijd. Voor de rust legden Danny Hoesen en Michael de Leeuw aan voor de 0-1 en 0-2. Voor eerstgenoemde was dit zijn eerste officiële goal in het shirt van FC Groningen.

Na rust scoorden van Groningse kant Van der Velden, die inviel voor de geblesseerde De Leeuw, en Jarchinio Antonia. In de negentigste minuut scoorde Barendrecht de eretreffer via Esajas. Hoe ernstig de blessure van Michael de Leeuw is moet nog blijken.

Donderdagavond weet FC Groningen welke tegenstander het treft in de derde ronde van het bekertoernooi. We zullen onder andere onze westerburen niet tegen kunnen komen, die zijn gisteren uitgeschakeld door Roda JC!

STATISTIEKEN( via de FC site )

Opstelling FC Groningen

Padt; Hiariej, Botteghin, Kappelhof, Van Nieff; Lindgren (71’ Hateboer), Chery, Kieftenbeld; Antonia (81’ Islamovic), Hoesen, De Leeuw (46’ Van der Velden).

Rest bank: Van der Vlag, Bos, Saban, Baas.

Opstelling Barendrecht

Van Splunter, Eekman, Stolk (46’ Sönmez), Almeida, Aarts, Monster, Jongman (74’ Van Katwijk), Van Gastel, Navajas Sanchez, Esajas, Opschoor (65’ Van der Pluijm).

Rest bank: Tuitel, Van Dijk, Mourits, Langstraat

Toeschouwers: 1.000

Scores: 18’ Hoesen (Chery) 0-1, 24’ De Leeuw (Van Nieff) 0-2; 66’ Van der Velden (Hoesen) 0-3, 73’ Antonia (Chery) 0-4, 90’ Esajas (Monster) 1-4

Scheidsrechter: Perez

Overige officials: Gerritsen en Meints

Gele kaart: 15’ Hiariej

 

Reacties:
25-09-2014 om 01:47

Heb het idee gekregen dat deze wedstrijd op het goede moment kwam: de posities voorin werden aanzienlijk beter benut en de uitvoering van de aanval daar zat een idee achter. Ook het fanatiek spelen van Lindgren was van belang...en de trainer? ach hij zal wel gedacht hebben ( met die 3 wissels ) ...is alleen maar goed voor de onderlinge concurrentie. Gefeliciteerd Groningen met de overwinning, zondag weer net zo tegen Willem II :thumbsup:

fc groningen!!25-09-2014 om 05:50

Droom ik of hebben we net uit op een kunstgrasveld en heeft hoessen gescoord?

25-09-2014 om 06:05

ja...je droomt, maar het is idd ook nog een feit ! Ze hebben gewoon nu een goede instelling gehad- en waren dat ook wel aan hun stand verplicht, trouwens! Niet op punaises lopen op dat Heugaveld, maar gewoon aanvallend voetballen om te winnen, en het belangrijkste nog: in de eerste helft de score al opbouwen, dan komt de ruimte in de tweede helft vanzelf! Wat mij betreft de grootste blunder het afgelopen jaar. Maar Ajax doet het ook vaak zo, he....dus ziedaar... Willem II wordt een ander verhaal: moeten heel alert zijn, en de kansen die er komen benutten ( Antonia, Hoesen )...FC Groningen op naar een goede reeks!:thumbsup:

25-09-2014 om 08:14

Eerder schreef ik, positief indien mogelijk, negatief (kritisch) indien nodig. Gisteren heeft de ploeg gespeeld zoals ze altijd moeten spelen, geconcentreerd en hard werkend de tegenstander kapot spelen. Nu was dit (met respect) maar een amateurclub maar dit kan ook tegen een meer gerenommeerde club uit de eredivisie. Moet toch kunnen, één maal in de week. Wil de spelers dan ook complimenteren met dit resultaat en hoop dat er zondag net zo gestreden wordt dan gisteren, dan komt het resultaat vanzelf.(L)(L)(L)

Roelofsky25-09-2014 om 08:49

Kijk het begint weer een beetje te komen. De trainer zet eindelijk de spelers weer op de juiste plek neer. De Leeuw is natuurlijk geen links buiten maar bij gebrek aan beter. Wat is dat toch met Looi, dat die een paar verlies partijen nodig heeft om tot deze conclusie te komen. Het gaat om de juiste keuzes maken trainer.

25-09-2014 om 10:10

afgaande op vorige seizoen kan Chery wel eens gaan scoren en ook Hoesen voor het thuispubliek tegen Willem II een goaltje meepakken...Veel hangt af van het middenveld...

Milko25-09-2014 om 12:23

Zeefuik Bokko :lol:

25-09-2014 om 13:56

Als dit en als dat, daar hebben we niks aan. Zeefuik is gewoon exit bij de club.We hoeven ons dan ook niet meer druk te maken om deze speler nog aan het voetballen te krijgen want dat lukt gewoon niet meer. Hij is achter Hoesen, Islamovic en Hagenauw de vierde spits in de pikorde, dus dat wordt hem dus niet meer. Zelfs bij de beloften hoeft hij niet op speeltijd te rekenen. Z'n contract inleveren is de beste optie voor deze speler. Kan hij misschien nog bij een amateurclub aan de slsg.(L)(L)(L)

25-09-2014 om 14:54

Maar dan ook alleen maar als reserve, meer niet.:D:D:D

appie happie25-09-2014 om 16:31

:lol:

campesino25-09-2014 om 17:05

BOKKO,ik heb islamovic bijna nog niet zien spelen. Kan dus niet over hem oordelen. ik weet niet hoe jij aan je mening komt en misschien heb je wel gelijk, maar om hem nu al af te schrijven lijkt me toch wel gortig. hij is toch ook een beetje voor de toekomst aangetrokken, dus laten we hem de kans geven en langzaam te wennen

campesino25-09-2014 om 17:41

correcte uitleg

25-09-2014 om 18:40

Wat een gelul om 96.000x hier te willen zeggen dat het een imitatie spits is. En dan ook nog die onzin over bourgondiër etc. Gaat toch nergens over? Als hij doelpunten maakt maakt dat allemaal geen ene ruk uit! Een van de grootste helden van de Fc...niet zozeer van mij...was een bourgondiër!

25-09-2014 om 19:16

valt me op dat de "grijze plaat" weer wordt afgedraaid... Nu zelfs met Islamovic erop....Natuurlijk heb ik soms ook het gevoel: nu kappen met die onzinaankopen...een kind kan zien dat het niks wordt...enz . Maar een jongen inpassen in een team dat daardoor sterker wordt? Hebben we alleen gezien met Chery, en natuurlijk Kostic... Als die gasten van 2 jaar terug die alweer elders ballen...zijn alweer vergeten. Omgekeerd staat Granqvist nog op mijn netvlies en Berg en Suarez ook. ps: jullie hebben toch ook gezien dat er tegen Barendrecht een "team" stond waar men elkaar naar voren toe kon bereiken... ik was bijna vergeten hoe dat er uitzag. Trainer: Willem II moet nét zo benaderd worden!!...niks geen suffe eerste helft en die enkele kans die gemist wordt...maar ja...ik kan ze er van hier niet inschoppen;)

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!