Terug

Deel deze pagina:

Spookhuis Euroborg

Door Doeman 5 reacties

Na een succesvolle start in de bekercompetitie dit jaar is de volgende ontmoeting de wedstrijd tegen promovendus Willem II. Hoewel met Dordt vooraf betiteld als de rivalen voor de plaats van directe degradatie, hebben de Kruikezeikers al behoorlijk wat winstpunten verzameld. De thuiswedstrijd tegen AZ was zelfs een ouderwetse veegpartij, maar dan niet zoals menige voetbalkenner dat zich had voorgesteld. De Brabantse effectiviteit in de Kuip leverde ook al drie punten op. Het bezoek van provinciegenoot NAC leverde eveneens 3 punten op. Hoopgevend is dat men in de beker zich deze week wel weer liet verschalken door amateurs op oorlogspad.

Tilburg huist naast de komende tegenstander ook de grootste kermis in Nederland. Nu de Tricolores wederom in de achtbaan van de eredivisie terechtgekomen zijn, is de kermisperiode wat verlengd. Algemene verwachting was dat de kermisklanten de boel aan het eind van het seizoen weer kunnen afbreken en de boel weer op de Jupiler-veldjes op kunnen bouwen. Ouderwetse onderonsjes met de provinciale buren vv Eindhoven en Helmond Sport zouden dan volgend seizoen weer op het programma staan. Het lijkt er echter op dat ze dit keer bij Willem II (in de competitie althans) een tienrittenkaart hebben gekocht. Aan Grunn om de zegereeks te doorbreken voordat ze te veel sterallures krijgen.

Opgepast echter. In de Euroborg gaan we er na vertrouwen getankt te hebben in Barendrecht, misschien voor het gemak er nog maar vanuit dat we één van de lelijke eendjes van de eredivisie uit het water kunnen hengelen. Vooralsnog zijn we daar al lange tijd onverslaanbaar gebleken en lijkt de kans op het meenemen van de drie punten door de houdoe-ers kleiner dan het schieten met een kromme loop in een schietkraam. De schietschijf is zondag een rechthoekig vlak waar keeper Lamprou wat wanhopige pogingen zal doen om de schade beperkt te houden. Ze zullen van een koude kermis thuiskomen, zou je denken. De realiteit is echter dat Willem II vanuit het linkerrijtje als een adelaar over de mogelijk volgende prooi cirkelt. Vooralsnog kijken ze dus als ware in een reuzenrad op Grunn naar beneden. Behoorlijk van ons afbijten dus om niet in het eigen stadion ons Waterloo te vinden. We zullen een ‘Zeefuik’ moeten zetten om het sprookje van het nieuwe zwaantje tot staan te brengen.

In de stad waar Guus Meeuwis studeerde hoe recht gedaan kan worden, zal men in typisch rondom katholieke kerken gesitueerde kroegen met commentaar van Fox-pastoren de wedstrijd in noord Nederland met vertrouwen gaan volgen. Omdat ik van mijn jongens nu in de competitie een wederopstanding verwacht, heb ik voor het duel in de eredivisie-hel-van-het-noorden voor de zuiderlingen het advies om een kaneeltrooststok bij de hand houden, de bittere smaak met extra poedersuiker te verstrooien of een oliebol te nemen. Dat laatste om afscheid te nemen van ‘oud’ (hoger op de ranglijst) en te gaan naar ‘nieuw’ (punten leveren om onze ranglijstpositie te verbeteren).

De Euroborg zal een waar spookhuis moeten zijn.

Reacties:
Reinier9325-09-2014 om 16:27

Zo is het en niet anders!! COME OM FC!!!

25-09-2014 om 17:21

Met die lamkutten op de lange zijde wordt het nooit geen spookhuis! Als je daar vloekt kijken ze je al aan... En ik vloek altijd in het spookhuis!

Submerged26-09-2014 om 06:02

Lamkutten lange zijde? Ook daar zitten echte FC fans. Bevalt je dit niet, koop ze dan uit en zorg dat je met je fantastische voetbalkennis de lange zijde bevolkt met nog meer van die geweldenaars.

26-09-2014 om 09:15

Een echte FC supporter laat zich niet uitkopen...je tekst zegt dus al genoeg.

Submerged26-09-2014 om 21:38

:clap:

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!