Terug

Deel deze pagina:

Even wuiven misschien...

Door Doeman 45 reacties

Na een draak van een wedstrijd thuis afgelopen zondag kunnen we ons weer gaan opmaken voor een volgende uitwedstrijd. Na twee uitnederlagen kwam ik in het zonnige Euroborg vertrouwen tanken, maar met mij velen hadden toch grote moeite om op de staan voor dit FC. De supporters lieten ook na afloop blijken de tactiek niet te waarderen en uitte ondanks de overwinning, met gefluit hun afkeuring over wat er voor hun ogen de afgelopen anderhalf uur had afgespeeld. De Groningen aanhang bleef ook nauwelijks zitten voor de ‘ereronde’ en spoedde naar huis. Een enkeling lijkt nog te volharden in de juistheid van de gekozen taktiek, maar er lijkt een aardbeving nodig om de aanhang in hun kritiek uitéén te scheuren en positievelingen op te leveren. Waarschijnlijk hebben we ook via het Fox-venster ook weinig nieuwe supporters weten te werven.

Daarentegen kom je overal in den lande ze tegen: de immer positieve Feyenoord-aanhang. “Geen woorden, maar daden” is het lijflied en strijdkreet van de grootste voetbalploeg uit de havenstad, welke naam en faam uit het verleden koestert. Ongetwijfeld een stadion vol zullen we komende zondag aantreffen welke hun favoriete club denkt te kunnen schreeuwen naar de eerste(!) overwinning op eigen bodem van dit seizoen. Hoewel vol ambitie heeft de start van dit seizoen reeds uitgewezen dat ze in het bovenste deel van het linker rijtje niets te zoeken hebben. Het enige klassieke aan dit deel van de klassieker is een rood-wit shirt, maar helaas zonder klinkende namen als van Hanegem, Pieters Graafland, Moulijn en zelfs Cruyff. Tegenwoordig volstaat het omspelen van Mathijsen en een listig balletje op Vermeer om de punten mee te nemen naar het noorden. Met dank aan de Koemannen die met Engelse ponden kwamen winkelen en Pelle in het mandje stopten.

Met dank ook aan de Feijenoord leiding die door de onhandige actie met Vermeer en Mulder, het menselijk vertrouwen binnen de selectie ernstig schaadde. Nog aan het roer bij deze club is hoofdtrainer Rutten. Net als de bijna naamgenoot in het torentje op het Binnenhof soms wat zwalkend tussen de leider en de lijder. Gezien de magere resultaten van deze topcoach is onze FC, mits in goeden doen, in staat om zijn kabinet in de Kuip met witte zakdoekjes uit te laten wuiven. Daar helpt zelfs een resultaatje in Deventer dan niet meer aan. Kieftenbelt en de rest van de ploeg dienen de daad bij het verwachtingsvolle supporterswoord te verrichten. Ik kan me niet voorstellen dat je de grasmat van dit historische stadion betreedt en als jonge ambitieuze voetballer van FC Groningen je als mak schaap in een uitwedstrijd weer naar de slachtbank laat leiden. De andere tegenstanders van Feijenoord waren tot nu toe daar ook niet erg onder de indruk. Als je dan nog enige geldingsdrang in je lijf hebt en de ambitie van je af wilt laten spatten, laat je je inspireren door de kolkende voetbalsfeer in de enige echte voetbalarena die er in de Randstad te vinden is. Volgens mij kun je daar niet eens ‘uit’ spelen; beleef ’t alsof je ‘thuis’ speelt.

Als je oranje-aspiraties hebt, heb je grote kans je meest roemrijke thuiswedstrijden daar te gaan spelen. Daarnaast is het goede oefening voor de andere pot die we eigenlijk dit seizoen daar nog moeten gaan spelen: de bekerfinale. Ik zal eens goed rondkijken in de Kuip op welk plekje ik in mei wil gaan zitten. Genieten van een mooie wedstrijd met hopelijk goed resultaat en voorpret over de entree van de FC in de bekerfinale. Met respect de onvoorwaardelijke steun van het thuispubliek voor de eigen vereniging aanschouwen en me voorstellen hoe dat eruit zal zien als al die vlaggen, spandoeken en sjaals groen-wit gekleurd zouden zijn. Met zoveel voorstellingsvermogen is het niet moeilijk te zien dat achter de sleepboot met de Groningse vlag op het achtersteven, de drie punten meegenomen worden naar de Euroborg.

De bescheidenheid van Groninger bestuurders zullen dergelijke grootspraak achterwege laten. De daden daarentegen zijn hard nodig om het geloof van de supporters te handhaven en de bescheidenheid in uitwedstrijden af te werpen. Als mijn cluppie er blijk van geeft, zal ik mijn witte zakdoek de volgende thuiswedstrijd niet langs de beveiliging smokkelen. Heb ‘m wel al bij in Rotterdam. Zodra we vanaf het ‘bezoekerbalkon’ Rutte(n) in het vizier krijgen..... even wuiven misschien?

Reacties:
01-10-2014 om 18:15

Zondag een compleet andere pot. Instelling is dan totaal anders bij de spelers. Is altijd zo geweest. Alles of niets zondag. Makkie. Achterin is Feyenoord bagger.

01-10-2014 om 19:47

ja klopt Feyenoord is achter niks Fc voor niks.

01-10-2014 om 21:55

FC Groningen scoorde al 270 minuten niet in een uitwedstrijd! Dat komt natuurlijk niet alleen vanwege onderlinge krachtsverschillen....de tactiek gaat in de kuip de belangrijkste factor worden- ik zeg: Groningen! gewoon spelen voor wat je waard bent!!!

02-10-2014 om 08:45

Een tactiek, uitgedacht door deze trainer, loopt in een uitwedstrijd meestal uit op een nederlaag, dus ik vrees met de grootste vrezen. 3-0 voor Feijenoord. Aan die slapjanussen van de FCG de taak mij in het ongelijk te stellen.:p:p:p

02-10-2014 om 10:42

Spelen voor wat ze waard zijn. Dat wordt dus niks want het loopt hun al dun door de broek als ze de spelerstunnel door, het veld opkomen.:(:(:(

02-10-2014 om 12:03

goede collumn!: gesproken wordt van "bescheidenheid van de bestuurders"...laat dat maar weg, is op z'n best een valse bescheidenheid, toch? Als de bestuurders hun nek durven uit te steken, en de trainer gaat voor Groningen op eigen kracht in de aanval en de overwinnning, dan komt 't vast wel goed.

02-10-2014 om 15:53

Realiteit, Bokko!!!!! Ook daar moet je de ogen niet voor sluiten!!!!! En...........ieder z'n mening.............toch?(L)(L)(L). Aanstaande zondag zien we dan wel wie gelijk heeft gehad........afgesproken?

02-10-2014 om 16:04

Elk discussie gaat weer over dezelfde onderwerpen hahahahaha. "wie is wel een echte supporter?" En "je moet altijd tevreden zijn met je eigen club!" Als de Fc zondag wint met 0-34 dan nog krijg je dezelfde discussie hiero.

02-10-2014 om 16:14

In de ogen van een aantal "echte supporters" mag je geen kritiek op je club hebben, ook al spelen ze als een vaatdoek. Als ze thuis met 0-3 aan de kont krijgen, dan moet je alsnog als "echte supporter" staan te juichen. Uitfluiten is helemaal uit den boze, stel je voor zeg!!! De realiteit is echter, als een team goed speelt en zich het snot voor de ogen loopt, de gladiolen voor hun zijn. Zo niet dan volgt..........juist, kritiek.........of zoals je wilt.......de dood!!!!!!:bowdown::bowdown:

02-10-2014 om 16:45

Nu scheer je iedereen over één kam.Bokko. Ga nu eens bij jezelf te rade en zie waar je uitkomt. Wedden dat jij dit team ook wel eens vervloekt als ze weer eens een keer hebben verloren omdat ze te beroerd waren een stap harde te lopen.Iedere oprechte supporter, met hart voor de club heeft dat zo af en toe. De één, die uit zich niet nu éénmaal anders dan de ander. Alle mensen zijn nu éénmaal niet allemaal gelijk. Moeilijk te begrijpen, maar het is toch zo!!!!!(L)(L)(L)

02-10-2014 om 16:53

Zeg directie hiero kunnen jullie beide, Bokkeneuker en RubberenRobbie, niet een ban geven? Ik wil er wel voor betalen hoor...wat kost dat deze twee heren een ban geven?

campesino02-10-2014 om 17:00

bokko, het gaat niet om winnen of verliezen. afgelopen zondag wonnen we, maar het was niet om aan te zien. dan vind ik het terecht en mooi dat het publiek dat na afloop laat uiten, ondanks de 3 punten. het omgekeerde kan ook het geval zijn. dat er goed gevoetbalt wordt , dat er met hart en ziel gespeeld wordt, maar dat je toch tegen een nederlaag aanloopt , maar dat de spelers met aplaus van het veld afgaan. de gemiddelde supporter wil gewoon inzet en leuk voetbal (voor de doelen) zien en die intereseert het niet of we vierde of negende worden, of dat we 4-3-3 of 4-42 spelen of dat er geen vervanger voor kostic kwam. nogmaals je wil een leuke middag en als dat week in week uit niet geboden wordt, mag je dat toch laten uiten?

FCGmijnclub02-10-2014 om 17:07

Zolang iedereen netjes blijft hoeft er geen ban te worden uitgedeeld Geronimoo. Rob Roy en Bokko delen nou niet bepaald dezelfde mening maar blijven wel correct hun standpunten naar voren brengen. Het wordt wat anders als de heren elkaar gaan uitschelden en dat doen ze niet.... Bokko is van mening dat je altijd positief moet blijven, wat er ook gebeurd! Rob Roy is van mening als FC geen inzet toont / niet de wil heeft naar voren te voetballen, dat de knoet overheen mag..... Ieder zijn belevenis, niets mis mee toch?

Hoekie02-10-2014 om 17:15

Het is allemaal niet zo moeilijk. Op dit forum zijn een paar supporters zich al aan het indekken tegen een nederlaag tegen feijenoord. Als we verliezen zeggen ze dat had ik toch wel voorspeld? De kans dat de fc verliest is natuurlijk ook erg groot. Heeft met name te maken met het gebrek aan kwaliteit links, gebrek aan zelfvertrouwen en in mijn optiek ook op mentaal gebied. Ik mis de overtuiging al wekenlang die er aan het eind van vorig seizoen wel was. Echte supporters zijn gewoon ziek als de fc klote speelt. Bereid je er op voor dat tot aan de winterstop we niet veel plezier zullen hebben. Dit FC Groningen mag de handen dichtknijpen dat ze al 12 punten hebben. Gelukkig hebben we nog aardig wat geld in kas maar dat is pa in de winterstop te corrigeren. Tot die tijd wordt het sprokkelen.

02-10-2014 om 17:20

Elke keer dezelfde argumenten brengen ze naar voren. Nu voor de 987ste keer...gaat dus nergens meer over. Maak je punt een paar keer en klaar. Kom eens met nieuwe argumenten anders...schiet niet op zo. Word er hoerig van! Leuke site trouwens.

02-10-2014 om 17:23

Hoekie, je moet eens oude wedstrijdverslagen er bij halen. Bij de Fc gaat het al 40 jaar zo. Ik erger me ook aan mentaliteit etc. Net zoals ik me erger aan het stuk in vi van Veldmate... Teveel ik ik ik in dat stuk. Het gaat om het team en de club Veldmate en niet om jouw ego! De beste man kijkt alleen naar inkoopprijs en verkoopprijs net zoals Nijland...verkeerde visie!

campesino02-10-2014 om 17:31

inderdaad, verkeerde visie. of een goede visie maar misgegokt. in ieder geval moeten we tot de winterstop wachten op een mogelijke linksbuiten. en dan maar hopen dat chery niet weggaat. en zo gaat er weer een seizoen naar de kloten.

02-10-2014 om 17:46

Bokko wat jij wilt met tien spelers en allemaal kapot na 90 minuten zal nooit gebeuren. Bij geen enkele club op deze aardkloot zie je zulke inzet het hele seizoen lang. Reden: voetballers zijn bijna allemaal lui, waarom denk je dat ze allemaal zo'n hekel hebben aan een bosloop of conditietraining? Omdat ze met de bal willen trainen! Iedereen die is gaan voetballen is gaan voetballen omdat ze lekker met een bal willen pingelen. Spelen met de bal dus...dat geren is een noodzaak maar weinigen vinden het leuk.

Hoekie02-10-2014 om 17:56

Geronimo: Het gaat al 40 jaar zo. Dat klopt is het lot van onze fc. Hebben we een leuk team dan worden de beste spelers weggekocht. Dat geldt voor elke club trouwens in Nederland. Als we geld hebben moeten we daar zorgvuldig mee omgaan. dat doen nijland en co. We zullen moeten accepteren dat we een paar maanden met een selectie zitten die in on-balans is. Als je mij vraagt waar de fc meer op moet letten naast natuurlijk kwaliteit zijn de kenmerken persoonlijkheid, uitstraling. Bij bijvoorbeeld Cambuur en Pec lopen spelers die uitstralen dat ze willen winnen. Bij de fc voel ik meer de wil niet te verliezen.

02-10-2014 om 18:08

Ben ik met je eens...komt door de ranzige opstelling van de trainer en we hebben geen spits. Trainer is bang voor zijn hachje en dus heeft de verdedeging prioriteit. Spits maakt geen goals...en dus is de drang naar voren vaak zinloos nu.

appie happie02-10-2014 om 18:10

Zit naar feyenoord te kijken nu,ik vind het allemaal net niks...een doelpunt uit een ingooi,tja raakte hij hem wel..ik dacht het niet..dus luik komt dadelijk wel gelijk..en terrecht..

appie happie02-10-2014 om 18:21

Fc wint zondag in de kuip..feyenoord is niet veel soeps...kans om de eerstevuitvwedstrijd te winnen...en 1-1pfffff

02-10-2014 om 18:22

Appie je moet op de kermis gaan werken. Als waarzegger.

appie happie02-10-2014 om 18:28

Das mijn bijbaan reeds anders kan ik mijn seizoenkaart bij de fc niet betralen..maar wees eerlijk kijk feyenoord..zijn ze beter dan de fc? Ik zeg neee

02-10-2014 om 18:33

Twee baggerploegen zie ik. Ook zij hebben geen spits...

appie happie02-10-2014 om 18:38

Neee beidde geen spits net als de fc,daarom moeten we 442 gaan spelen met 1 controleur,met hoesen en islamovci in de spits en chery op 10..

02-10-2014 om 18:39

Heb ik geen verstand van. Wil alleen goals zien maakt me niet uit hoe.

02-10-2014 om 18:40

Duidelijk een buitenspelgoal van Standard. Al met al is het niet veel soeps. Van wat ik nu van Feijenoord zie heeft FC-Groningen met een goede instelling en tactiek best wel een kans om er punt(en) weg te halen uit Rotjeknor.(L)(L)(L)

appie happie02-10-2014 om 18:42

Zoist rr

Marco02-10-2014 om 18:54

Ons Elftal is goed in reactie voetbal, zondag wordt ons spelletje. De vraag is of onze spelers mentaal sterk genoeg zijn om de Kuip te weerstaan. Zijn ze dan kun je er vrolijk op los counteren, zorgen dat je niet in de eigen 16 verdedigt, heb je een leuke middag en ga je met 3 punten naar huis. Zou zelf wel 4-3-3 doen, Zeefuik in de spits als aanspeelpunt en rust punt en Hoesen op papier linksbuiten, in de wedstrijd om Zeefuik heen. Moet Fnoord al kiezen of ze 1 op 1 durven te spelen met de snelle Hoesen centraal of dat ze dr echtsback vrijlaten. Wat dode spelmomenten oefenen om te scoren, geen strafschop tegen krijgen, en De Leeuw een half uur voor tijd er in. Spelers moeten een resultaat willen halen, aanval en verdediging van Fnoord is heel matig.

appie happie02-10-2014 om 18:59

Marco. Fc durft niet aan te vallen ze zijn te angtig. Komt door fd looi,dat is een angsthaas.dus counters...

02-10-2014 om 19:36

Ok samengevat: - de Fc supporter is erg kritisch en negatief - het Fc elftal speelt kut, zonder inzet en te verdedigend en we scoren niet - de trainer is bagger en laf Nou ik heb er zin in zondag! Want uit is alles anders hè!

appie happie02-10-2014 om 19:45

We wachten op de ommekeer

02-10-2014 om 19:49

Dat is de juiste houding Appie Happie! Dus als we zondag op onze kloten krijgen niet gaan mekkeren hè. We wachten gewoon op de ommekeer.

appie happie02-10-2014 om 19:59

Mekkeren is ons eigen..geldt voor een ieder.

03-10-2014 om 02:33

reactievoetbal of niet...ik heb met veel plezier alle posts op dit item gelezen. Eigenlijk ben ik qua temperament niet zo van de witte zakdoekjes....is me teveel cult enzomeer.... Maar ik heb Nijland wel geschreven dat hij op een belangrijk punt staat nu met de FC wat betreft de geloofwaardigheid van het beleid: de heren Nijland/veldmate zitten er al zo lang, dat ze de weelde van het geld misschien wel niet kunnen dragen en die club dan net zo wordt als Heerenveen en AZ. ...hoop gedonder in de burelen en wat er op het veld gebeurt is maar bijzaak. Ik denk dat de groeiambities van voor de kredietcrisis weer uit de kast moeten komen: nieuw of vergroot stadion, FC naar een Topclub, begroting naar 25 miljoen etc etc. Allemaal luchtfietserij nu, want het beleid is veel meer gericht op snel geld/transfer- en sponsor inkomsten dan op nieuwe structuur en op de BESTE en grootste club van N Nederland. Daar hoort een visie bij dat je nooit genoegen moet nemen met je beperkingen Anders heeft de boer het nakijken:o

03-10-2014 om 08:29

Gert Jan Verbeek haalt meer uit dit team. Dit FcG moet minimaal in deze competitie en met dit materiaal echt wel bij de eerste 6 kunnen komen.

03-10-2014 om 10:02

Verbeek is een dikke peerdelul. Overel waar hij komt is er gekut. Kerel doet zich voor als een Rambo...echter niet elke speler is zoals hij. Sommige spelers moeten inderdaad aangepakt worden maar niet op de Rambo manier.

Roelofsky03-10-2014 om 10:39

HET PROBLEEM VAN FC GRONINGEN BEGINT AL ACHTERIN. ER STAAT NIEMAND MET OPBOUWENDE KWALITEITEN. ALTIJD MAAR DAT BALLETJE BREED. MIDDENVELD MET 2 CONTROLEURS IS OOK NIET NODIG. HOESEN OP 10 EN ISLAMOVIC IN DE SPITS. ER MOET EEN GOEDE AS STAAN. TS WORDT WAKKER OF HEBBEN JULLIE GEEN INZICHT EN KWALITEIT??? KOM OP NOU :)

03-10-2014 om 11:54

Geronimoo: ik dacht dat een peerdelul vooral lang was(!), maar dit terzijde: Jongens Jongens met gescheld los je de problemen op het veld niet op! Ik denk dat er serieuze zorgen zijn of de selectie in deze competitie "potten kan breken", fysiek fit genoeg is, en in omvang groot genoeg... en de trainer voelt de bui al hangen...dus helemaal gerust naar Rotjeknor...nee dat kan niemand beweren ( ook Bokko niet ) Die fysieke trainingsmethoden, daar had Maaskant toch ook zijn visie op? Nou zijn autoriteit is niet altijd in goede aarde gevallen. Zie verbeek niet als oliemannetje en zo iemand heb je (ook) nodig om de ploeg te laten draaien. Ik zeg: de huid duur verkopen tegen Feyenoord, en niet schijterig-tactisch pas in de tweede helft met strijd op een counter gokken.... prettig weekend!

Hoekie03-10-2014 om 13:26

Ik vind het een beetje goedkoop om dan maar de trainer de schuld te geven. Het is dezelfde trainer die nog niet zo heel lang geleden 10 wedstrijden achter elkaar wist te winnen. Verbeek wordt genoemd. Tjonge tjonge wat deed hij het goed bij Feijenoord, Az en in Duitsland . 3 keer de zak gekregen.

Hoekie03-10-2014 om 17:34

Akhvl : het lijkt er een beetje op dat je de krachtsverhoudingen in de eredivisie niet helemaal scherp hebt. Ajax Feijenoord Twente PSV en Vitesse hebben zeker betere selecties. Az Heerenveen onze Fc en PEC en wellicht dat Utrecht daar bij komt vechten om de 6 7 8 9 10. Worden we 6e dan is dat een prestatie van formaat en worden we 10 dan valt het wat tegen. Als we 7 of 8 worden dan presteren we gewoon goed. de begroting is vaak een goede graadmeter.

03-10-2014 om 17:47

Kortom net zoals altijd... Las laatst een vi uit 1993... Toen hadden we op 3 na de meeste supporters... We zijn gewoon een club voor plek 5-15...elk seizoen weer. Anders clubs zijn echt gegroeid, meegegroeid, de laatste 20 jaar. Az/heerenveen/vitesse/Utrecht/rukkers etc. Ze hebben allemaal prijzen gewonnen. Titel/beker/champions league...wij eigenlijk nada hè... Dus de Fc moet elk seizoen knokken voor plek 6 oid...tis niet anders.

Thijs_Faber03-10-2014 om 21:06

Ik blijf vertrouwen houden in Hoesen. Als die er lekke in zit en ook VERTROUWEN krijgt van het publiek, kunnen we daar best nog wat lol van gaan beleven.

Woltjer04-10-2014 om 00:06

Doeman,mijn complimenten voor de goed geschreven column ! Dit is toegevoegde waarde voor deze site. Allemaal leuk die competitie, strijden voor een plek in de playoffs. De deceptie achteraf is echter vaak groter dan de vreugde bij het winnen ervan. Dit jaar gaan we voor de beker ! Zondag ben ik erbij en ook ik zal alvast mijn plekje uit gaan zoeken.

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!