Terug

Deel deze pagina:

Feyenoord toont zich genadig voor FC, eindstand slechts 4-0

Door Redactie 19 reacties

FC Groningen heeft zich vanmiddag gewillig naar de slachtbank laten leiden. Het kwam over 90 minuten slechts tot één mogelijkheid. Chery ontsnapte in de tweede helft aan de buitenspelval en kon bijna doelman Vermeer verrassen. De pass was niet op maat. Een eretreffer zou echter teveel geweest zijn. Want er was maar één ploeg die aan het voetballen was en dat was de thuisploeg. Halverwege de eerste helft kwam Feyenoord voor op 1-0. Kazim Richards draaide met de bal om zijn as tegenover drie groen/witte verdedigers en kaatste in op Immers. Die legde de bal terug en Richards kon met een lage droge knal doelman Padt passeren. De ruststand was slechts 1-0. Het had met een beetje pech ook zeker 3-0 kunnen zijn. En als het gevaar al niet van de Feyenoorders kwam, waren het nota bene Groninger verdedigers, met verkeerde balbehandelingen, die (onbedoeld) gevaar wisten te stichten voor het eigen doel.

Eric Botteghin ontsnapte kort na rust aan een directe rode kaart. FC kreeg een corner, Botteghin miste de bal en trapte doelman Vermeer die op de grond lag, vol in het gezicht. De Braziliaan kreeg slechts geel. Met een rode kaart voor Kappelhof (2 keer geel) in de 56e minuut was de wedstrijd definitief over en uit. Kort daarna kwam de thuisploeg via Immers op 2-0, Boëtius scoorde zes minuten voor tijd de tussenstand naar 3-0 en Te Vrede tilde in de slotfase de eindstand naar 4-0.

Daar kwam Grunn nog genadig mee weg want als de Rotterdammers beter met hun kansen waren omgesprongen, had de wedstrijd ook zo in de dubbele cijfers kunnen eindigen. ....

Voor het aankomend weekend ligt de competitie stil. Voor onze trots van het noorden de tijd om de wonden te gaan likken en aan een betere wedstrijd mentaliteit te gaan werken. Zoals FC Groningen zich laat gelden, met name tijdens de uitwedstrijden is eredivisie onwaardig! Over 14 dagen speelt FC weer tegen Rotterdammers, dan is Excelsior in Euroborg de tegenstander.

Interview Van de Looi: teveel angst en ontzag voor Feyenoord via FOX Sports

Interview Kieftenbeld: dit was echt heel slecht via FOX Sports

Opstelling FC Groningen (statistieken met dank aan de clubsite)
Padt; Hateboer, Botteghin, Kappelhof (56’ rood), Van Nieff; Lindgren, Chery, Kieftenbeld; Antonia (46’ Bos), Hoesen, Van der Velden (60’ Baas).
Reserve bank: Van der Vlag, De Leeuw, Islamovic, Saban, Bijl.

Opstelling Feyenoord
Vermeer, Wilkshire, Van Beek, Kongolo, Nelom, El Ahmadi (83’ Vilhena), Immers, Clasie, Toornstra, Kazim (71’ Te Vrede), Manu (77’ Boëtius).
Reserve bank: Mulder, Mathijsen, Basacikoglu, Karsdorp.

Toeschouwers: 44.000

Scores: 24’ Kazim (Immers) 1-0; 58’ Immers (El Ahmadi) 2-0, 84’ Boëtius (rebound) 3-0, 89’ Te Vrede (Immers) 4-0.

Scheidsrechter: Van Sichem

Overige officials: Siebert, Janson, Van de Graaf

Rode kaart (2x geel): 14’ & 56’ Kappelhof

Gele kaarten: 47’ Botteghin, 67’ Kieftenbeld

 

Reacties:
Milko05-10-2014 om 15:06

Haha, heb een prima middag gehad. Goede slapstick gezien en me vermaakt op dit forum. Prachtig ;)

Cantona05-10-2014 om 16:14

Deze ploeg ontbreekt het niet aan kwaliteit maar mist een man die van dit zwalkend elftal een swingend geheel maakt. Het is een hoop los zand die al angstig de bus in stapt naar een uitwedstrijd. De tactiek is mij nog steeds onduidelijk, inzet en gedrevenheid ontbreekt op bijna elk front, en ik krijg steeds meer het idee dat deze trainer er niets meer van kan maken. Ze lopen op het veld als een stelletje anstige kereltjes ,die bijna elke minuut naar het scorebord kijken om te zien of de martelgang al bijna ten einde is. Er kan meer uit dit team gehaald worden, maar ik ben bang dat Va de Looi hier niet de juiste man voor is.

FCGmijnclub05-10-2014 om 16:23

Als het aan die ontbrekende speler(s) ligt, dan zou van de Looi juist de gelegenheid moeten krijgen zich deze winter op een twee, drietal plaatsen te versterken....

05-10-2014 om 16:28

Het medisch team heeft al vaker onder vuur gelegen omdat het altijd een eeuwigheid duurt voordat een geblesseerde speler weer inzetbaar is. Wat mankeert er eigenlijk aan die Mahi, want die heeft nog een minuut gespeeld evenals die v.d Laan. Wordt het niet eens tijd dat die gasten aan het spelen toe komen of blijven die tot de winterstop geblesseerd?:(

RKR05-10-2014 om 16:44

Ik vind dat we best aardig spelersmateriaal hebben. Padt is een goede keeper. Botteghin normaliter een van de betere CV van de Eredivisie. Van Nieff vind ik ook een goede speler en Hateboer is een talent. Van der Laan was vorig seizoen top, helaas geblesseerd. Chery is tot heel veel in staat en dan heb je nog De Leeuw, Hoesen en Antonia. Er zijn een paar plekken waar het beter kan. Hoesen heeft eigenlijk een afmaker naast zich nodig, Hij is snel, balvast en heeft oog voor ploeggenoten. Maar desondanks staat hij vaak op een eiland.

Submerged05-10-2014 om 16:47

RKR :agreed:

campesino05-10-2014 om 17:29

die vd looi moet snel oprotten, anders komt er een tweede huistra seizoen. laat andrs die lukkien het maar eens proberen. als ik een foto vn vd looi zie wordt ik al depressief.

campesino05-10-2014 om 17:33

en tot de kerst lekker 4-4-2 spelen, maar niet met kieftenbeld en lindgren. één vd twee op de bank.

Secember05-10-2014 om 17:45

Belachelijk slechte wedstrijd, Feyenoord wint in de 1e versnelling, nooit in de problemen gekomen. Gelukkig nog dat Padt scherp stond, die "beperkte" de schade. Zonde voor de supporters, zeker hen die week in, week uit hun zuurverdiende geld uitgeven om ook buitenshuis dit "topklassevoetbal" aan te zien van de FC

05-10-2014 om 18:14

Een voordeel is dat Kappelhof geschorst wordt. Tjonge wat speelde die jongen slecht zeg. Topklasse onwaardig!!!!! Affijn, ze hebben nu twee weken om de boel een beetje te repareren en dan komt Exselsior op bezoek. Toch geen club om bang voor te zijn maar met dit FC-Groningen weet je het nooit.:clap::clap::clap:

no guts no glory05-10-2014 om 19:17

Heb dit weekend ( en tot nu toe de hele competitie ) met bewondering gekeken naar Hveen,Cambuur en Zwolle. Deze ploegen hebben allemaal hun 3a4 beste spelers verloren en vele mutaties ondergaan. Groningen heeft slechts 1 topper verloren ( Kostic) en heeft grotendeels dezelfde selectie als vorig jaar en zou toch een veel beter ingespeeld geheel moeten zijn. Maar als je het combinatievoetbal van Cambuur en Zwolle ziet ben ik stik jaloers en die ploegen hebben ook nog ongeveer de helft van onze begroting. Heerlijk fris en aanvallend voetbal. Ik heb het idee dat Lodeweges,Jans' en de Jong gewoon echt goede oefenmeesters zijn. Dat hebben ze al meerdere keren bewezen. Ze zijn misschien geen betere coaches maar wel betere trainers als van der Looi. Erwin zette vorig jaar een geweldige serie neer met een team dat toen wel voor elkaar door het vuur ging. Maar het was wel voornamelijk gebaseerd op reactie en counter voetbal. Echt heel aantrekkelijk was het toen ook al niet.

no guts no glory05-10-2014 om 19:35

Misschien is de harde hand van Gert Jan Verbeek wel beter voor deze groep. Hij is een voorstander van het continue herhalen van oefeningen op de training zodat de automatismen er vanzelf inkomen. Persoonlijk ben ik meer een voorstander van De Jong . Wat een heerlijke no nonsens trainer. Hij is verantwoordelijk voor de wederopstanding van Cambuur. Zorgde voor promotie en was vorig jaar op de achtergrond zeer belangrijk achter Lodeweges en terwijl iedereen dacht dat Cambuur het nooit meer beter kon doen presteert hij nog beter ondanks het verlies van zeer belangrijke spelers als Leeuwin,Ritzmaijer,Lukoki ,Manu etc. Binnen no time heeft hij er weer een geweldig ingespeeld team van gemaakt wat Groningen met speels gemak met 3-0 in de pan hakt. Laat die ook nog een Groninger achtergrond hebben als assistent van Ron Jans'. Bovendien een super sympathieke en open persoonlijkheid ( wat het ook goed doet bij de sponsors) Wat mij betreft krijgt van der Looi tot de winterstop nog de tijd.

no guts no glory05-10-2014 om 19:37

Dan kan daarnaar Lukien het overnemen. En dan volgend jaar de Jong voor de groep met Lukien als assistent.

jvantilt05-10-2014 om 20:24

Goede trainers: Jan Verbeek en Pastoor. Ik vraag me sterk af overigens of zij met deze spelersgroep meer resultaat halen. Een technisch zeer beperkte verdediging, alhoewel Hateboer nog de betere is. Een middenveld dat zijn failliet al lang had verklaard door een brevet van onvermogen (Lindgren en Kieftenbeld); een voorhoede die niet de juiste ballen krijgt. De FC loopt nu al een paar jaar te sukkelen. Degraderen is niet erg, maar laat een ander bestuur eens een verfrissende filosofie uitdragen en probeer eens met wat meer eigen kweek en gerichte aankoop een elftal uit te bouwen (en aub geen voetballers kopen vanuit de optie die een paar jaar later met flinke winst te verkopen).

appie happie05-10-2014 om 21:10

Geen pastoor dan zie je mij daar niet meer,die vernt past hier totaal niet,over het paard getilde dildo.

05-10-2014 om 23:23

vergat nog te zeggen: we zijn bijna op één kwart van het seizoen: tot december wordt het billenknijpen..maar erna? En wat kan de TS nog bedenken intussen? Nog meer defensief -afwachtend voor een enkel puntje erbij? En dan het paardenmiddel: trainer vroegtijdig weg...een ander moet het maar opknappen? Niks zal helpen als er niet op heel korte termijn wordt ingegrepen in de speelwijze. .. de voorbeelden liggen voor het oprapen in de buurt: Cambuur, Zwolle,...een EERSTE helft superieur willen zijn aan de tegenstander, en nooit meer gokken op één enkele kans. vaste structuur oefenen waarmee je over de as en voorin sterker wordt...voetballen om te winnen dus! :fc:

Don Chaot06-10-2014 om 05:05

Ze waren best wel te vreden met 4-0 verlies, wat een gelatenheid, ik word er moe van!:(:(:(:(

boris199006-10-2014 om 05:30

Toen de spelersbus aankwam bij de euroborg stonden een groepje supporters de spelers op te wachten om dat ze zat waren van hun mentaliteit en gedrag op het veld. De spelers hadden dat niet verwacht en hadden geen gepast antwoord , een speler liep bijna jankend naar binnen en Dhr.Chery noemde de supporters "Kankerlijers" en liep het stadion in.

06-10-2014 om 06:24

ja...voor een potje wellevendheid moet je niet na een verloren wedstrijd in de kleedkamer komen of bij de spelersbus na een 3 uur durende rit....trouwens ook niet bij de Lonsdalers die in het stadion hun eigen team uitjoelen!

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!