Terug

Deel deze pagina:

VfB Grünn

Door Doeman 5 reacties

Na het echec in de Kuip gaat onze FC deze week op Duitse stage en dat maakt me gelukkig. Als er een manier is om werkelijk tactisch goed te leren voetballen dan is het kennisnemen van het vernuft in het land van die Weltmeister. Ik maak me geen illusies over een resultaat tegen de wetenschappelijk ontwikkelde voetbalinstelling van een club bij onze oosterburen. Zelfs niet als we tegen een laagvlieger als Rot-weiß Erfurt spelen. Hopelijk weten we zonder al te veel kleerscheuren het voetbalcollege te doorstaan.

 

Als remedie op lange termijn voor een angsthazen systeem lijkt me dat we in ieder geval de Duitse weg dienen in te slaan. Zo dicht bij de oostgrens lijkt onze FC dichtbij het vuur te zitten dat ons kan warmen aan voetbalsuccessen. Concreet betekent dit bij een vertrek van de huidige technische staf de roep om een Duitse trainer die niet zo ver van die Heimat ontwikkelingswerk kan gaan doen. Het aantrekken van Duitse voetballers in de komende transferperiode en het eindeloze instuderen van de 'kansspelen' penalties, hoekschoppen en vrije trappen zou de volgende stap moeten zijn. Zelfs de aftrap weten de Duitsers nog tot taktische kunstmanoevre te verheffen. Ik ben er voor mezelf uit: als we de rest van Nederland en Europa willen overklassen, moeten we ons voetbal volgens de Duitse school gaan spelen. Zeg nou eerlijk: welke Nederlandse club wint er nou tegenwoordig nog van een Duitse?

Heb inmiddels ook begrepen dat je als Nederlandse voetballiefhebber helemaal niet meer naar Barcelona of Manchester hoeft te reizen om echte voetbalsfeer te ondergaan. Een willekeurige Bundesliga wedstrijd biedt voldoende vermaak, spanning en hoogstaande voetbalkunsten op korte afstand. Het is vreemd dat er weer een WK voor nodig was om mij te doen begrijpen dat we er met onze neus bovenop zitten. We kunnen er zoveel leren. Natuurlijk maak ik de weg daarmee ook vrij voor een prominente plaats van Arjen Robben bij de FC.

De wijze waarop hij zich bij de huidige allergrootste grootmacht Bayern München staande houdt, verdient niet alleen respect maar ook het zwijgen van de in Zeist opgeleide kneuteraars. Je kunt deze voetbalgeneratie en de trouwe voetbalsupporters het meest dienen met een Robben als leermeester van de hoogstaande Duitse voetbalbeginselen. Hopelijk is Arjen over enige tijd geïnteresseerd in het opstapje bij zijn oude jeugdliefde.

De voormalige Engelse International Gary Lineker gaf ooit in zijn definitie van het spelletje aan dat voetbal een spelletjes was waar 22 mensen achter een bal aan lopen en op het eind de Duitsers altijd winnen. Ik kan de grenzen van ons land niet veranderen, de Groningse economie niet aan de Duitse koppelen of de benzineprijzen niet met het Kok-kwartje doen korten om meer Duits te worden. Daarentegen meen ik dat ik de trots van het noorden wel de Wijzen-uit-het-oosten kan aanbevelen om te leren hoe dit spelletje nu echt gespeeld moet worden. Allereerst door eens kansen te creëren.Dit tot in de laatste minuten en tot en met de strafschoppen, waarvan inmiddels iedere Duitser weet dat het met geluk of pech niets meer te maken heeft.

De huidige trainer mag het ook doen, maar moet dan eerst op Duitse les. Na de naamvalletjes, de Duitse voetbaltermen en hopelijk daarna snel doorrollen naar de goed doordachte tactische concepten. Angriffe, Tor Schießen, ........., voor bijles: meester Arjen bellen.

VfB Grünn: Sieg, Sieg, Sieg!

Reacties:
FCGmijnclub06-10-2014 om 17:15

Leuke column, ik vrees echter dat een hoop spelers niet bestand zal zijn tegen de hoge trainings intensiteit en dan met name op het vlak van conditie....:)

Marja170106-10-2014 om 18:07

Was afgelopen zaterdag trouwens zo mooi in Bremen... Hoe massaal de Duitsers in shirts en dergelijke van hun club (Werner Bremen) met een potje bier eerst door de stad lopen. Voor de rest heb ik er niets mee hoor ;-)

06-10-2014 om 18:48

Moffen zijn moffen.

FCGmijnclub06-10-2014 om 19:01

Maar ze doen er alles aan om te WINNEN....:D

Marja170106-10-2014 om 19:59

FCGmijnclub :agreed:

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!