Terug

Deel deze pagina:

Timmeren

Door Doeman 15 reacties

Heel openlijk heeft Erwin van de Looi in meerdere statements duidelijk gemaakt dat systeem en beleving binnen de groep en de technische staf niet op orde zijn. Na de oorwassing in Rotterdam een nieuw systeem geprobeerd, maar zelfs dat leverde tegen een Duitse gelegenheidstegenstander geen winst op in een uitwedstrijd. Niettemin spreekt de trainer op de site van de FC over wederom een goed gevoel bij de wedstrijd. Waarschijnlijk doelt mijn vrouw daarop als ze zegt dat mannen geen gevoel hebben.............. of op z’n minst het nietszeggende van zo’n statement. Holle frasen maken ons niet echt gerust op een beter vervolg.

Niettemin is de zegereeks thuis juist wel hoop tot leven. Indien je als eredivisieclub dat in het seizoen 17 keer achter elkaar lukt, haal je al 51 punten en levert dat een plek op bij de eerste zeven op de ranglijst. Met datzelfde aantal punten eindigde de FC vorig jaar op die plek en in de huidige thuisscores zijn dus al reden genoeg om naar boven te kijken. Aangezien je met 20 punten meer in Nederland landskampioen gaat worden (Ajax 2013: 71 punten), kun je vervolgens volstaan met minder dan 1,5 puntjes gemiddeld per uitwedstrijd. Een beetje slimmer en harder werken buitenshuis kan dus al een zeer hoog rendement opleveren. Gelukkig hebben we tegenwoordig wat zonnepanelen op dak om thuis de energie daarvoor te tanken.

De eerste uitdaging ligt aanstaande zondag om drie punten toe te voegen aan de zekere reeks op eigen bodem. Een ouderwetse veegpartij in de Euroborg vanuit een door de trainer opnieuw geïnspireerd elftal, kan het cynische publiek de vage woordspelingen van Van de Looi doen vergeten. De leider hoeft inderdaad niet een begenadigd spreker te zijn en kan ons overtuigen met slechts goede resultaten. Niettemin heb ik met bewondering naar de presentatie van het nieuwe schaatsteam Continu van de van oorsprong Groningse, Marianne Timmer gekeken. Superster Ireen Wüst wist zonder schroom even op te sommen voor welke titels en medailles zij zal gaan. Geen woord over een goed gevoel, maar juist een liefdevolle uiting voor de schoonheid van de sport en de prijzen waarvoor de ploeg en de individuele sporters zal gaan strijden. Alsof je Epke Zonderland aan een rekstok ziet zweven. Onbewust vroeg ik me wel af wie er eigenlijk bij de FC met zo’n dadendrang aan de weg timmert. Mij niet opgevallen.

De volgende Rotterdamse tegenstander heeft overigens (ook) een belabberde uitreeks en zal zondag met weinig bravoure het veld betreden. Geen uitoverwinning in dit seizoen tot zover, maakt de rood-zwarte ploeg uit Kralingen tot een prooi voor het leeuwenhart der Groninger strijders. Mooi ploegje om het zelfvertrouwen op te poetsen en het publiek op deze herfstnamiddag in de laatste wedstrijd van deze eredivisieronde op een stortbui aan doelpogingen te trakteren. Want hopelijk begint het vermaak eens eindelijk met het in stelling brengen van de aanvallers, hetgeen we de laatste wedstrijden net zo vaak voorbij zagen komen als een Elfstedentocht.

Ik weet niet of Marianne Timmer thuis met haar Henk Timmer, oud-doelman van onder meer Feyenoord, Ajax, Heerenveen en het Nederlands elftal, de honger naar successen deelt, maar de sportieve overtuiging van deze vrouwelijke coach lijkt me wel wat voor onze Erwin. Aangezien de Euroborg zo langzamerhand steeds meer op een winkelcentrum gaat lijken, is misschien een vrouwelijke invloed al helemaal niet meer zo verkeerd. Maar om onder mannen te blijven kan misschien Henk als ie z’n vrouw in Heerenveen afzet, eens een keer doorrijden naar Groningen om Timmerles te geven.

Misschien ook al vast maar een stoeltje reserveren voor Guus Hiddink.

Reacties:
14-10-2014 om 16:19

Ik heb ook een goed gevoel voor die wedstrijd tegen Excelsior, hoor....goed gevoel? man man: die moeten we gewoon oprollen op z'n minst... waarom zouden we voor minder gaan? Soms zijn we wat kritisch over de prestaties, maar sÓms...is dat ook heel terecht: FC Groningen onder Van de Looi mag gewoon hier geen wanprestatie neerzetten - beetje zoals je voeger (:( ) werd aangesproken door het schoolhoofd: "het gebeurt niet!" En als ik de baas was bij de FC, dan zou ik voor die a.s. wedstrijd met minder dan een duidelijke overwinning géén genoegen nemen...;)

14-10-2014 om 17:18

Zolang we geen makkelijk scorende spits hebben blijft elke tegenstander een probleem. We zijn echt niet zoveel beter omdat we een hogere begroting hebben. Het gaat om de doelpunten en die maken we met teveel moeite.

14-10-2014 om 17:46

Gezien het spelpeil van de laatste tijd is enig pessimisme geboden. Verder kijk ik stilzwijgend toe hoe onze FCG zondag de pottenbak in wordt gespeeld door nota bene een oud papierclub!!!!!:(:(:(

FCGmijnclub14-10-2014 om 18:00

Ik zie reikhalzend uit naar de stortbui van onze doelpogingen :)

Marja170114-10-2014 om 18:49

Ik ben "bang" voor een top sfeer tijdens de wedstrijd ahum... Denk wel dat we de wedstrijd gaat winnen maar ben zeer benieuwd naar de manier waarop. Come on FC! :clap:

Marja170114-10-2014 om 18:51

*gaat is gaan natuurlijk! Jammer dat je zelf een tekst niet kan aanpassen maar de correctie er maar onder moet zetten.. Tip? ;)

14-10-2014 om 19:19

Marja 1701 : je bedoelde waarschijnlijk "bang voor" een tobberige sfeer?? Die fluitconcerten wordt niemand beter van ( alleen de gefrustreerde supporters ), maar bij onverhoopt verlies, wat hierboven voorspeld wordt...zie ik ook wel een paar labiele gasten raar doen. Overigens: de collumn was een beetje bij elkaar geraapte onvrede in een mooi jasje, zullen we maar zeggen.:: "Onze ? Erwin" :bowdown: hemeltje! zo liefkozend zal ie niet aangesproken willen worden. Verder maar zien, Marja

Marco14-10-2014 om 20:02

Ik vind het erg onverstandig dat zowel het management als de trainer geen gebruik wenst te maken van Zeefuik. Eigenlijk al te triest voor woorden dat er nog op hem een beroep op hem gedaan zou moeten worden, na hem zijn er immers alweer centrale spitsen aangekocht. Faalbeleid. Wat het elftal nodig heeft is een speler die de bal voorin vast houdt en kan afspelen, zodat het middenveld kan aansluiten. Dat is wel zijn kracht. Hoesen en De Leeuw verklooien gelijk weer de bal als je ze in de dekking aanspeelt. Ook liever je een zeker doelpunt is als je De Leeuw niet als invaller inzet. Ik zou Hoessen op papier linkbuiten zetten, maar in de wedstrijd op Zeefuik laten spelen en Antonia op rechts. En tegen excelsior graag van NIeff op de plek van Lingren.

Marja170114-10-2014 om 20:59

Maar Kees (of iemand anders), vertel mij dan eens hoe wij ons kunnen uiten als we ontevreden zijn maar niet mogen fluiten (nogmaals, ik kan niet fluiten maar zou het af en toe wel even willen doen) ? Ik zal in ieder geval niet gaan klappen/juichen/zingen als het echt nergens meer op slaat..... Of morgen we ons tijdens de wedstrijd niets uiten? Blijf het maar lastig punt vinden tenzij iemand ook voor mij inziens de perfecte oplossing heeft :-) Ja ik denk dat het een tobberige / ontevreden sfeer gaat worden maar met winst. Z-zide flink aan het fluiten (ik bedoel daar niet iedere supporter mee die daar staat) en overige zijdes (al zal daar ook supporters zitten die het er wel mee eens zijn) die op hun beurt de z-zide kant weer afkeurend aankijkt. Wat een saamhorigheid toch he hihi ;-) Is er al een boek uitgebracht over de supporters van FC Grunn? Kan een mooie roman worden :p Lees het goed he, er zit ergens wel een serieuze ondertoon in maar ik houd ook van een lolletje.

Thijs_Faber14-10-2014 om 21:31

Als we niet scoren gaat men altijd oplossingen proberen te vinden. Want ja, met Zeefuik gaan we zeker wel scoren :lol:

Marja170114-10-2014 om 21:35

Ja met Zeefuik redden we het wel... Doelpunten vliegen om onze oren :clap: Come on FC, Come on Zeefuik :-) Moet wel eerlijk zeggen dat de laatste wedstrijd dat hij heeft mogen spelen de bal lang bij zich heeft kunnen houden en toch een enkele mooie actie had gemaakt dat ik mn ogen uit keek en zeer verbaasd werd.

15-10-2014 om 02:51

Marja1701: wordt een beetje naar de bekende weg vragen, hoe je jouw onvrede kan uiten...In het mooi-weer scenario van de directie ( zie nieuwsbrief: "waken voor negativisme ") en in de 500 ste nieuwsbrief van Nijland ("niet het achterste van de tong laten zien") wordt tegengas gegeven. Het moet gezegd dat de geloofwaardigheid van het clubbeleid wel een knauw krijgft als ze bij monde van de trainer een gelaten houding aannemen....dat bepaalt de supporter wel hoe hij/zij zich wil uiten. Op dit blog kan je vrijelijk spreken ( al zijn er bij zoals ForzaGrunn die ook hier over vervuiling spreken ). en dit item is van toonzetting ook niet voor de poes ( van Timmer, haha )Nogmaals gewoon keihard werken en Excelsior oprollen:thumbsup:

FCGmijnclub15-10-2014 om 08:26

Wil onze FC toch complimenteren met de laatste nieuwsbrief, was al stukken realistischer geschreven:) Onze auteur Stevie Wonder beaamt dit..... P:)

16-10-2014 om 07:16

Bokko: Een volwassen reactie van jou. Ik weet niet of de "fluiters" alleen mannen zijn....en trouwens ook niet of "Marja" niet een alias is van zo'n mannelijke supporter...maar goed.... Is geen op zichzelf staand iets is van de laatste tijd...maar sinds Maaskant's spelopvatting is gekomen! En Van de Looi heeft in de uitwedstrijden bijna altijd defensief gespeeld, en het initiatief aan de tregenstander gelaten. Ik denk dat de supporters daar "flauw van zijn""! Overigens is Huistra eruitgestuurd omdat hij niet de spelersgroep aan de praat meer kreeg; Ik durf dit niet voor Van de Looi te voorspellen, maar loopt het gewoon niet de komende 4 wedstrijden, dan zal er best wel gemord en gescholden worden. Vergelijk dat met de situatie van Hiddink/Nl XI-tal: 3 punten uit 3 wedstrijden met slecht spel...en wat lees ik op het NOScommentaar: "Er is geen chocola van te maken, van dit Nederlands elftal. Als het in de wedstrijd niet functioneert, dan moet je als coach zorgen dat het wel functioneert" :fc:

Marja170116-10-2014 om 17:46

Aah joh denk dat ik het makkelijkste van de meesten hier te achterhalen ben.. Maar na een mindere wedstrijd ga ik over het algemeen naar huis met het idee "volgende keer beter" want ben juist wel realistisch en ik weet dat wij heus niet zomaar 1e zullen worden en dat er partijen verloren worden. Zoals bij de meesten gaat het om de manier waarop en daar zijn de meesten flauw van maar die geluiden zijn inmiddels wel bekend. Ik hoop zondag (zoals altijd) op een mooie wedstrijd, uiteraard met winst en anders minimale vechtlust en passie. Zelf heb ik er weer zin in en hoop velen anderen ook :)

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!