Terug

Deel deze pagina:

Groningen vergeet zichzelf te belonen, wedstrijd in Alkmaar eindigt in 2-2

Door Lukas van der Wal 20 reacties

De Trots van het Noorden heeft zichzelf vanavond te kort gedaan. FC Groningen stond in Alkmaar met 0-2 voor, maar wist de voorsprong niet vast te houden. Vooraf teken je voor een punt, maar achteraf had hier veel meer in gezeten. Positief punt, Grunn toonde eindelijk weer een "smoel".

AZ begon de wedstrijd voortvarend met veel druk naar voren. Rosheuvel en Ortiz waren dichtbij een treffer. Op het schot van laatstgenoemde had Sergio Padt een goed antwoord. AZ bleef aanvallen, maar het waren de Groningers die na tien minuten leiding namen. Vanuit een hoekschop kopte Michael de Leeuw snoeihard raak. FC Groningen speelde met veel passie en strijd. Een compact elftal maakte het AZ zeer moeilijk. De thuisploeg probeerde van alles, maar tot grote kansen kwamen ze niet.

Hans Hateboer had halverwege de eerste helft de voorsprong moeten verdubbelen. Op aangeven van Antonia maaide de rechtsback in kansrijke positie finaal langs de bal.

Na de theepauze leek de wedstrijd snel beslist. Tom Hiariej bediende de snelle Antonia op rechts. De vleugelspeler gaf het leer strak voor en Danny Hoesen wist eindelijk voor Grunn in competitieverband te scoren, 0-2. Een zichtbare bevrijding voor de spits, die overigens hard werkte!

In de 59e minuut werd het weer spannend in Alkmaar. De kaaskoppen kregen na hands van Botteghin een strafschop. Gudelj schoot deze op de paal, de rebound was echter besteed aan Maikel Rosheuvel, 1-2. AZ rook bloed en ging vol voor de gelijkmaker. Door de pressie kregen de Groningers meer en meer ruimte. Kieftenbeld(2x) en Chery hadden FC Groningen in veilige haven moeten brengen. Met name Chery was dichtbij, in de zestien pegelde de speler de bal op de paal.

 

Zeven minuten voor tijd verdween de voorsprong als sneeuw voor de zon. AZ kreeg bij de zestien een vrije trap, Gudelj die eerde een penalty miste trapte de bal over de muur in de goal achter de kansloze Padt. Een domper voor de FC en een opsteker voor het thuispubliek, die weer vrolijk konden spelen met hun klappers. De beide ploegen gingen op zoek naar de winst, maar kansen kwamen er niet meer.

Groningen speelt zo dus gelijk in Alkmaar. Een keurig punt, maar een overwinning had dit moeten zijn. Een voorsprong met twee doelpunten in een uitwedstrijd moet je professioneel uit spelen. Volgende week zondag speelt Groningen in de eigen Euroborg tegen NAC. Volgende week woensdag wacht eerst de uitwedstrijd bij Flevo Boys, voor de beker. Een belangrijke week is aanstaande!

 

 

Statistieken( via de FC clubsite )

Opstelling FC Groningen
Padt; Hateboer, Botteghin, Kappelhof, Van Nieff; Antonia, Hiariej, Kieftenbeld, Chery; De Leeuw, Hoesen (74' Mahi).
Rest bank: Van der Vlag, Baas, Bijl, Lindgren, Islamovic, Hagenauw.

Opstelling AZ
Rochet; Johansson, Gouweleeuw, Hoedt, Poulsen; Gudelj, Elm (74' Haps), Ortiz; Rosheuvel (60' Hupperts), Mühren, Haye (60' Souza).
Rest bank: De Winter, Wuytens, Luckassen, Gyasi.

Toeschouwers: 15.019
Score: 10' De Leeuw (Chery) 0-1; 52' Hoesen (Antonia) 0-2, 59' Rosheuvel (rebound) 1-2, 83' Gudelj (vrije trap) 2-2.
Bijzonderheid: 59' Padt stopt strafschop van Gudelj

Scheidsrechter: Van Boekel
Overige officials: Van Dongen, Goossens, Berben
Gele kaarten: 57' Johansson (schwalbe), 58' Botteghin (hands)

 

 

Reacties:
grunnfan25-10-2014 om 20:16

Ik heb genoten van men fc.....jammer vh puntverrlies.....inzet en intenties waren goed! ! Graag positief mensen!!!!

grunnfan25-10-2014 om 20:18

Tuurlijk waten het ku... weggegeven goals. .. Maar we speelden goed!!!!!

hertopwil25-10-2014 om 20:35

ben best tevreden,alleen snap ik v Looi niet dat hij sommige spelers niet wisselde,omdat ze echt kapot waren (Tom,en Hans) En waarom hij van Nieff toch steeds in zon lastige pacet laat spelen.(hij kan niet op de LB plek) En wat ik ook jammer vond dat van Boekel teveel respect heeft voor v.Basten en co. Vrije trap wel heeeeeeeel gemakkelijk gegeven:( Maar de inzet was oké .

25-10-2014 om 20:36

Grunnfan: in het algemeen is men hier net zo positief als het de FC op het veld laat zien: afgelopen weken niet of veel te weinig...vandaag in het merendeel van de wedstrijd wel een wil om behalve verdedigen ook aanvallend collectief (!) iets te bereiken...eindelijk! dat mag toch gezegd?:clap:

25-10-2014 om 20:45

Zou Van de Looi nu meer vertrouwen hebben in Hiariej-Kieftenbeld en Lindgren er ook dinsdag eruit laten?

Hendrik25-10-2014 om 20:59

Vind wel bij de tweede goal van AZ bij de vrije trap dat Padt er niet goed uitzag. Hij moest nog uit de andere hoek wegkomen. Maar ben tevreden met dit punt. De inzet was er dit keer wel.

MaxFCG25-10-2014 om 21:21

Aan inzet inderdaad geen gebrek! Attractieve manier om te spelen. Jammer van de kansen op de 1 - 3. Als ze met deze instelling volgende week in de Euroborg spelen, moet het haast wel goedkomen ;)

25-10-2014 om 21:37

Hoesen werkte goed en werd dan eindelijk eens bereikt! Antonia ook redelijk, Botteghin ijzersterk en die handsbal, tja lastig Prima wedstrijd met een goede mentaliteit, echter 0-2 voorstaan en dan nog gelijk spelen, pfff

Marja170125-10-2014 om 22:13

Ik heb alleen studio sport gezien dus dat zijn dan zo'n 10 van de 90 minuten wat betekent dat ik er teen goede mening over kan vormen. In ieder geval, eindelijk heeft Hoessen er een balletje ingetrapt en is er gescoord (al zijn het er 2). Ik denk ook dat het beter is dat Lindgren en vd Velde een tijdje niet in de basis komen te staan. Dood zonde dat ze AZ niet hebben afgemaakt want ze waren te kloppen en dus zeker niet op hun best. Voor de uitsupporters hoop ik dat ze een mooie wedstrijd hebben gehad dus iets langer dan de 10 minuten die ik heb gezien.

26-10-2014 om 03:19

Marja: het zou best eens kunnen zijn dat de beperkingen van spelers als Van de Velden en Lindgren (evenals Kieftenbeld en Kappelhof trouwens) een stempel hebben gedrukt op het collectief en de speelwijze. Het afjagen was trouwens meer een collectief verdedigen en de tegenstander was ook niet heel efficiënt ( behalve Gudelj). "werklust Groningen beloond" zou een korte kop in een verslag kunnen zijn.

Thijs_Faber26-10-2014 om 07:20

Ik vond Hoesen geweldig spelen, jaagde veel ballen af, was sterk aan de bal, en nog belangrijker: hij scoorde! Zo'n Hoesen legt er echt wel meer in, het begin is er.

JJ-050-26-10-2014 om 08:20

Hoesen heeft deze wedstrijd een prima wedstrijd gespeeld! En nu zen eerste Doelpunt te pakken... Nu gaan er ook meer vallen voor hem...... Er was genoeg strijdlust! Jammer van die late tegengoal van Gudelj....En de Goal van de Leeuw wat een Beauty

grunn197026-10-2014 om 09:51

over de match niks om op aan te merken na een slechte reeks ,alleen jammer dat cherry ,haterboer en kieftenbeld op vizier niet scherp genoeg waren om az pijn te doen

Cantona26-10-2014 om 11:39

Eindelijk eens een beetje goed voetbal, ik had ook het idee dat niet iedereen doelloos rondjes liep en heb enkele vloeiende aanvallen gezien. Op het laatst vergeten we toch weer gewoon de bal weg te rammen en komen weer door een veel te gemakkelijk gegeven vrije trap op 2-2. De fc voetbalde weer lekker en het hoeft dus niet zo slecht te gaan als we de laatste tijd gewend zijn. Maar ook nu presteren we goed tegen een voetballende ploeg, moeten we zelf weer het spel maken dan krijgen we het weer lastig.

26-10-2014 om 13:37

Cantona: in feite moeten Antonia en Mahi ( net als Hoesen trouwens ) ook nog wennen aan de "nieuwe strategie""...Cruciaal is of Van de Looi zijn nek durft uit te steken en bij achteruit leunende tegenstanders niet alleen op balbezit speelt. Risico nemen hoort erbij...en juist dat halfslachtige van de afgelopen maanden gaat ten koste van ieder gevaar voor het doel van de tegenstander :)

jvantilt27-10-2014 om 16:57

In ieder geval strijdlust gezien; dat bevalt me nog het meest. Een zwaluw maakt nog geen zomer, dus ik verwacht dezelfde instelling.

Marco27-10-2014 om 18:44

Overwinning op zichzelf, en dat is het knapste. Geeft vertrouwen, de komende weken kunnen de spelers nog laten zien wat ze kunnen voordat Nijland de centjes gaat uitgeven.

Marja170127-10-2014 om 19:52

We gaan niet over 1 nacht ijs daarnaast speelt Groningen vaak verrassend tegen de betere (als we even van de statistieken uitgaan) clubs en over het algemeen wat minder en lastiger tegen de wat mindere clubs. Ben dus zeer benieuwd hoe het komend weekend zal gaan verlopen. (ben benieuwd wie dit zodanig opvat dat ik er geen vertrouwen in heb of negatief ben. Denk dat de echte fc kenners mij goed begrijpen en het anders opvatten plus het beste voorheeft met de club, always)

Marco27-10-2014 om 20:32

Laat ze Brett Holman en Mateusz Klich halen in de winterstop. Als Nijland verdergaat met waar hij de laatste dagen van de zomertransferperiode is geëindigd dan heeft die het geld al uitgeven voordat de vorst intreedt en we Chery (ook) onder de marktprijs moeten gaan verkopen.

28-10-2014 om 14:05

Bret Holman is voor de poen naar Al-Nasr gegaan en komt nooit en te nimmer weer naar Nederland en Mateus Klich is echt op z'n plek bij Wolfsburg, en heeft nog een contract voor anderhalf jaar,dus die komt ook niet. Is trouwens ook veel te duur voor de FCG. Ach, en als je in 116 wedstrijden maar 11 doelpunten maakt, kan je als FC Groningen net zo goed Zweefduik in de spits zetten, die maakt ze ook niet!!! Je zal toch met andere spelers moeten komen, Marco.:lol::lol::lol:

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!