Terug

Deel deze pagina:

FC Groningen maakt met 1-8 gehakt van Flevo Boys en bekert verder, De Leeuw topschutter met vier goals!

Door Redactie 8 reacties

FC heeft vanavond met 1-8 gewonnen van Hoofdklasser Flevo Boys Emmeloord. Ondanks de slordige openingsfase kwam FC halverwege de eerste helft op een 0-1 voorsprong via Danny Hoesen met als aangever Tjarron Chery. Binnen een half uur was het 0-2. Yoëll van Nieff passeerde een viertal tegenstanders en rondde met een droge knal in de verre hoek - beheerst af. Vijf minuten voor de pauze kopte De Leeuw de 0-3 tegen de touwen op aangeven van Antonia. De thuisploeg wist op slag van rust een tegendoelpunt te maken. Tom Hiariej zag er niet goed uit, Bergtop profiteerde. Na de pauze bleven de amateurs nog een tijdje in de wedstrijd en probeerden de aansluitingstreffer te forceren. Na ruim een uur was het Dino Islamovic (assist Chery) die aantekende voor doelpunt nummer vier. Danny Hoesen had zich kort daarvoor met een blessure laten vervangen. De amateurs waren - zover ze nog het geloof hadden in een goede afloop, definitief geknakt. In een tijdsbestek van 5 minuten liep FC uit naar 1-7. Michael De Leeuw was de schutter. De 1-5 kwam uit een voorzet van Hans Hateboer, de 1-6 (rebound uit een gestopte strafschop) en de 1-7 uit een voorzet van Islamovic. Johan Kappelhof tekende vlak voor het eindsignaal voor het slotaccoord, hij bepaalde de eindstand op 1-8. FC Groningen bekert verder en zit bij de laatste 16 ploegen.

 

Reacties:
FCGmijnclub29-10-2014 om 21:06

En nu graag thuis loten:)

29-10-2014 om 21:18

Ja, tegen die andere rood-witte flapdrollen uit ArenA dorp.:(:(:(

ties29-10-2014 om 21:48

Ja Rob Roy je hebt helemaal gelijk :)

Marco29-10-2014 om 22:15

Ben geweest, leuke wedstrijd met veel publiek. Bedoeling leek dat Hoesen op lijn met de laatste verdedigers in de diepte over de grond zou worden aangespeeld. Was het FC spelletje de hele wedstrijd. Echt gevaarlijk werd het als Van Nieff op kwam. Een variant dat de backs de bal in de 16 trappen naar De Leeuw die dan kopt naar Hoesen of Chery zou de effectiviteit en verrassing ten goede komen. Zeker met De Leeuw en Dino voorin, gooi de ballen vanaf de flanken hoog voor het doel. Helaas werd Mahi op rechts gezet, om eindeloos de steekbal te moeten. proberen. Leuke balvaste pingelaar. Leuke wedstrijd, zwakke punten bleven een beetje, zoals niet naar voren durven voetballen op het middenveld bij een counter mogelijkheid, maar veilig terug naar achteren waardoor tempo en kansen weer weg zijn. Goed dat Hoesen scoorde en ook Islamovic kan best speel minuten gaan krijgen.

30-10-2014 om 04:09

"gewoon" nog 4 x winnen en je hebt (voor het eerst) de KNVB beker..net zoals PECZwolle dit vorige jaar flikte... Maar de loting én de overtuiging bij de spelers moeten dan wel optimaal zijn :fc:

Groby30-10-2014 om 11:32

Tot mijn verbazing zie ik op de website van Foxsports, helemaal geen FC speler in de topscore lijst, Moet op zijn minst Michael daar niet tussenstaan?

30-10-2014 om 17:21

Groby, FC-Groningen is niet interessant genoeg voor die criminelen uit het westen. :(:(:(

30-10-2014 om 23:07

:fc::fc::fc: Loting voor de beker-Achtste Finale: FC Groningen speelt thuis tegen FC Volendam !! ...is de moeite..

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!