Benauwde 1-0 overwinning op NAC, FC klimt naar gedeelde vijfde plaats

Door Redactie 18 reacties

FC Groningen heeft vanmiddag met 1-0 gewonnen van NAC Breda. De winnende treffer kwam binnen 2 minuten tot stand door een pegel, rechts in de korte hoek van Tjarron Chery. Doelman Jelle Ten Rouwelaar blunderde opzichtig en werkte de bal knullig over de eigen achterlijn. Wie gedacht had dat FC Groningen dankzij de vroege voorsprong vleugels zou krijgen en aan het doelsaldo zou gaan werken, kwam bedrogen uit. Daardoor bleef het tot het einde van de wedstrijd onzeker of de volle drie punten, in eigen huis konden worden bijgeschreven. FC dat over de gehele wedstrijd het meeste balbezit had, speelde slordig en in een veel te laag tempo. Openingen waren er nauwelijks en de gasten roken met name in de tweede helft de gelijkmaker. Seuntjes was namens de gasten ruim een kwartier na de rust dichtbij de tegentreffer. Doelman Padt voorkwam dat met een prima redding. Ook Falkenburg leek ongeveer 10 minuten voor tijd te gaan scoren maar Padt wierp zich in de baan van het schot. Chery die tijdens de tweede helft nog 3 keer het keeperswerk van Ten Rouwelaar beproefde, zag nu wel zijn inzetten gekeerd worden. Mahi die in de 64e minuut in het veld kwam voor Antonia wist wat meer schwung in de wedstrijd te brengen. Spaarzaam hoogtepunt was zijn vrije trap 3 minuten voor het einde van de wedstrijd. Zijn schot raakte de binnenkant van de paal. Uit de rebound kon de Leeuw er net niet bij. Dankzij de overwinning stijgt FC van plek 11 naar plek 7. Het heeft nu evenveel punten (17 uit 11) dan de nummer vijf PEC Zwolle en nummer zes SC Cambuur. Aankomende zaterdag wacht de uitwedstrijd tegen de peperbussen.

Padt, Hateboer, Botteghin, Kappelhof, Van Nieff, Antonia (64’ Mahi), Hiariej, Kieftenbeld, Chery, De Leeuw, Islamovic (81’ Hagenauw).
Rest bank: Van der Vlag, Lindgren, Denkovski, Baas, Bijl.

Opstelling NAC Breda
Ten Rouwelaar, De Roover (87’ Ssewankambo), Van Bezooijen, Amieux, De Kamps (73’ Boateng), Sarpong, Matic, Tighadouini, Falkenburg, Seuntjens, Van der Weg.
Rest bank: Babos, Damcevski, Suk, Swerts, Robinson.

Toeschouwers: 21.137

Score: 2’ Chery (Hiariej) 1-0

Scheidsrechter: Higler

Overige officials: Simons, Hoekstra en Blank

Gele kaarten: 46’ Antonia, 77’ Amieux, 79’ Tighadouini, 85’ Van Bezooijen, 93’ Van der Weg

Marco02-11-2014 om 19:10

Nuttige overwinning richting Europees voetbal. Verder het matige voetbal wat we onderhand wel gewend zijn. Met een Hiariej en Kieftenbeld centraal op het middenveld mag je voetballend ook niet zoveel verwachten. Mahi met Chery lichtpuntjes. Misschien binnenkort weer in thuiswedstrijden 4-3-3 met Mahi op links. Zaterdag de topper tegen Zwolle, die moet gewonnen worden.

appie happie02-11-2014 om 19:12

Ik ga volgende wedstrijd mooi niet..getver weer een mooie dag naar de kloten...mooie boswandeling was beter geweest dan naar de slechte kieftenbelt en co te gaan...bahhhh

Marja170102-11-2014 om 19:15

Ik wil zo graag heeeeeel positief zijn maar het lukt me niet... Snap ook niet dat ze zo juichten toen de wedstrijd werd af gefloten. Ach tja laat ik het kort houden, we hebben (met geluk) in ieder geval de 3 punten thuis gehouden en ben stilletjes naar huis gegaan.

appie happie02-11-2014 om 19:38

Marja, ze juichden omdat ze naar huis konden,iets anders kon ik niet zo snel bedenken..

02-11-2014 om 19:46

Niet best, maar in iedergeval 3 punten Zaterdag ff naar Zwolle, vol uitvakkie :clap:

02-11-2014 om 19:49

En er mag absoluut niet gefloten worden hoor. Dat is verboden op dit forum. Walgelijke wedstrijd.Gauw vergeten. Volgende week elke speler een stukje gember onder de staart en dan richting de "blauwvingers", drie punten halen.:(:(:(

campesino02-11-2014 om 20:53

Bokko, ik moet je helaas gelijk geven. die islamovic isinderdaad nog veel beroerder dan hoesen. kieftenbled, islamovic, de leeuw, daar zit toch geen hond op te wachten. vond hiarieh niedt eens zo beroerd spelen vandaag. mahi is naast chery de enige speler waar ik echt vrolijk van wordt.

Marco02-11-2014 om 21:40

Voor een jongen die 90 minuten zijn debuut maakt vind ik de kritiek op Islamovic niet zo terecht. Hij bracht net zoveel of weinig als dat ik van Hoesen heb gezien. Wel vond ik dat hij beter samenwerkte met de Leeuw dan dat Hoesen doet. Tegen Flevoboys liet hij tegen een zwakkere tegenstander wel zien dat hij dreigend is en kan scoren. Als hij doorgroeit in zijn ontwikkeling komt dat zeker ook in het eerste elftal eruit.

Don Chaot03-11-2014 om 06:20

Nog steeds machteloos met veel geluk!

03-11-2014 om 09:22

Marco.................:agreed:

hertopwil03-11-2014 om 11:47

Islamovic is meer het voetballen als Rene Eijkelkamp balvast. En denk dat dat voor M de Leeuw ook wel lekker is,maar moet zijn kans wel krijgen.En ook al was het voetbal niet echt top,men zegt toch altijd ook slechte wedstrijden moet je kunnen winnen.:clap: Dus 3 pnt lekker bijschrijven. Maar wees eerlijk mannen als de FC tegen Az en Excelsior 6 pnt had gepakt hadden we wel op plek 3 gestaan...maar ja als teld niet hé:$

Marja170103-11-2014 om 17:41

Ik ben ook alleen maar wezen juichen gisteren, heb nooit een keer naar de scheidsrechter geschreeuwd en al helemaal niet naar die ene speler van NAC (nr 5 en sorry kan niet iedere naam van iedere club onthouden). Oh sorry ik mag niet liegen hehe :p Heb wel af en toe geschreeuwd en gemopperd maar ook zeker wezen aanmoedigen maar helaas, het mocht niet baten. Komende wedstrijden vallen er weinig punten te halen maar ik zal zeker naar de thuiswedstrijden gaan want die wil ik niet missen want stel je eens voor dat ze gaan stunten? Zal niet voor het eerst zijn :)

Marja170103-11-2014 om 17:44

@Appie Happie, ohw aha dat zal het zijn geweest :) dank voor je uitleg, ik was er al helemaal van in de war geraakt ;) @rob Roy, nee pas op he fluiten doe je maar ergens anders haha dut mie zo'n zeer aan de oren. Nee fluiten mag zeker wel van mij wanneer het nodig is als men de spelers ook maar aanmoedigen op de momenten dat het goed gaat.

appie happie03-11-2014 om 18:07

Marja...hoezo weinig punten te halen de komende wedstrijden!!!ik denk juist dat er punten gehaald kunnen worden...tegen pec,twente en psv...

Marja170103-11-2014 om 18:53

Ik hoop het!! Is vaak zo, de wedstrijden waar je het niet direct bij verwacht zijn de meestal de mooiste wedstrijden. Dus laat mij maar denken dat het "niets" wordt des te mooier de wedstrijden gaan worden ;)

04-11-2014 om 15:18

Eijkelkamp een technisch begaafde voetballer? Ja, ja, een houten klaas die alleen maar kon koppen en dan Islamovic tot miskoop bestempelen terwijl die knaap 1 keer in de basis is begonnen. Wel erg kort door de bocht om zo'n speler gelijk met de grond gelijk te maken.Pfffffffff, belachelijk.:(

appie happie04-11-2014 om 18:37