Terug

Deel deze pagina:

FC Groningen met 2-0 onderuit in Zwolle

Door Redactie 77 reacties

De trots van het Noorden is vanavond met 2-0 onderuit gegaan in en tegen Zwolle. De thuisploeg kwam in de eerste helft al na 5 minuten op voorsprong. Een vrije trap op het doel van Padt ging hieraan vooraf, Johan Kappelhof was (onbedoeld) het eindstation. Een kwartier na de rust werd het 2-0. Ook hier ging een vrije trap aan vooraf. Van Hintum gaf de voorzet, Sainsbury legde de bal terug en Necid passeerde Padt. Een minuut of tien voor tijd kreeg Necid de rode kaart na een kopstootje op Antonia. Een harde tackle op Antonia was de opmaat naar de binnenbrand, de kleine aanvaller maakte op zijn beurt een kleine natrappende beweging dat niet werd gezien. FC Groningen kreeg vanavond zeker mogelijkheden om een tegendoelpunt te maken maar was voorin niet meedogenloos genoeg met de diverse mogelijkheden en kansen die er zeker waren. Schrijnend was het om te zien - op het moment toen FC in de overtal situatie kwam, hoe onmachtig de ploeg daarna tot kansen wou komen en dat het meeste doelgevaar, van de peperbussen kwam. Over 14 dagen wacht thuis PSV.

Opstelling FC Groningen (statistieken via de clubsite)
Padt; Hateboer (87' Hagenauw), Botteghin, Kappelhof, Van Nieff; Antonia, Hiariej, Kieftenbeld (80' Islamovic), Chery; De Leeuw, Hoesen (65' Mahi).
Rest bank: Van der Vlag, Lindgren, Baas, Bijl.

Opstelling PEC Zwolle
Hahn, Van Polen, Sainsbury, Van der Werff, Van Hintum, Lukoki (92' Nijland), Saymak (80' Brama), Drost (88' Broerse), Rienstra, Thomas, Necid.
Rest bank: De Jong, Karagounis, Ehizibue, Lam.

Toeschouwers: 12.420

Scores: 5' Kappelhof (eigen doelpunt) 1-0, 58' Necid (Sainsbury) 2-0

Scheidsrechter: Kuipers

Overige officials: Van Roekel, Zeinstra, Gerrits

Rode kaart: 78' Necid

Gele kaarten: 54' Van Polen, 57' Van Nieff, 64' Kieftenbeld, 86' Drost, 89' Botteghin

Analyse Van de Looi - beelmateriaal FOX

Interview na afloop wedstrijd - Maikel Kieftenbeld - beeldmateriaal FOX

Rode kaart Necid - beeldmateriaal FOX

 

Reacties:
Marco08-11-2014 om 21:05

Groningen hoort van een FC Zwolle te kunnen winnen. Te weinig kwaliteit in het elftal. Geen ingeslepen spelpatronen, zelf met een man minder kunnen we voetballend in een kwartier tijd geen kans creëren. Afgelopen transfer window hebben we een stap teruggezet.

08-11-2014 om 21:05

Ach ja, als de tegenstander dan geen doelpunt maakt dan doen we het toch even zelf. Staan we tenminste toch weer een keer met 1-0 achter,hahahaha...........................klootzakken!!!!!!!!!!!

Willem08-11-2014 om 21:09

Te veel spelers die als bij hun beroep niet betaald voetballer mogen schrijven. Gewoon een stel amateurs Met een trainer die geen lef toont en als een zoutzak aan de kant zit.

FCGmijnclub08-11-2014 om 21:12

We hadden nog wel een uur kunnen doorvoetballen, de kans op 3-0 was (ook na 10 tegen 11) groter dan een aansluitingstreffer.....:(:(:( En Hoesen moet es flink aan de krachttraining.....en aan de bak hoe je een persoonlijk duel moet winnen:(:(:(

08-11-2014 om 21:16

Hoesen en Kappelhof zijn allebei gelijk. Ze winnen geen duels...Kappelhof staat achter de spits en probeerd een luchtduel te winnen. Helemaal foute opstelling van hem. Wint luchtduel niet, brengt spits niet uit balans. Heeft allemaal met instelling te maken. Veel te slappe instelling. Hetzelfde zie je bij Hoesen. Wint geen enkel duel. Laat zich constant wegduwen. Daarnaast veel te weinig in de 16 actief. Zie voorzet in begin...Hoesen staat 4 meter buiten de 16. Vertrouwen kan hij alleen winnen als hij beter de duels in gaat...maar dat zit er gewoon niet in bij deze vent.

Thijmen08-11-2014 om 21:23

Erg teleurstellend weer... ik mis toch echt de passie en de strijd. Hoesen speelt als een zoutzak wint geen duels, heeft wel aardige loopacties maar daar blijft het dan ook bij. Verder speelt Kieftenbeld niet geweldig en spelen we gewoon te slapjes. Van de Looi zei voor de wedstrijd nog we gaan het proberen zoals Feyenoord dat ook deed. Nou daar heb ik dus helemaal niks van gezien? Overigens is dat 4-4-2 ook helemaal niks.. geen fijn systeem voor Groningen. Gewoon maar weer 4-3-3 en dan Mahi op links Antonia op rechts, eventueel Van der Velden ook brengt toch rust in het elftal. Dan De Leeuw in de spits Chery daar weer achter. En dan Lindgren voor Hiariej... en in de winter een goeie spits/linksbuiten halen.

08-11-2014 om 21:23

Ik krijg steeds meer respect voor die supporters die het elke keer weer opbrengen om met dit stelletje flapdrollen mee te reizen en hun proberen verbaal te ondersteunen terwijl ze wel weten dat die gasten er weer met de pet naar gooien. We zijn nu 12 wedstrijden ver en er is uitgerekend maar 1 wedstrijd ( 020) geweest waar deze flutploeg een goede wedstrijd heeft gespeeld. En die trainer maar neuzelen van "ze hebben niet gedaan wat er afgesproken was" en "we werken er keihard aan" en nog een heel stel van die nietszeggend uitspraken. Rot toch eens een keer op man!!!!!!!!!!!!!!! met als die flauwekul. Staat ie als een zoutzak met z'n uitgestreken smoel lang de lijn te kijken of het in Keulen dondert. Nietszeggende NONO!!!:(:(:(

appie happie08-11-2014 om 21:26

Thijmen:agreed:

Thijmen08-11-2014 om 21:35

Overigens word ik ook helemaal gek van die Van de Looi. Heb hem nooit een goeie trainer gevonden vanaf het begin al.. geen emotie, niks doen langs de lijn. Dom om gaan met de wissels.. ga zo maar door. Geef mij dan maar een idioot als Maaskant die zorgt toch wel voor overwinningen. Ik hoop ook ooit nog is op een goeie trainer.. niet dat Maaskant geweldig was. Maar we hebben nu inmiddels.. Van de Looi, Maaskant en Huistra gehad in een korte tijd. Zit wel weer te wachten op een tweede Ron Jans.

Marco08-11-2014 om 21:45

Dat vd Looi geen uitstraling heeft was al bekend toen hij is aangesteld. Hij is afhankelijk van de spelers waarmee Veldmate en Nijland mee komen. Van de 7 aanwinsten afgelopen zomer, is er nog geen 1 van echte meer waarde geweest, hoewel de beide vleugelspitsen potentie hebben. Als het al niet loop ziet van de Looi in de slotfase van tranfsferperiode Nijland acties onder nemen om Chery te verkopen, als trainer ben je dan niet te benijden. Om de boel nog wat te redden is al overgestap op 4-4-2. Voor diegenen die denken dat er betere opvolger komt als vd Looi, helaas, moet de directie hun baantjes redden met een offer, dan zal eerder een Ernst Faber worden aangesteld. Er moet nu goed worden ingekocht, of we worden een middenmotor komende 2 jaar.

08-11-2014 om 21:53

Marco: Je hebt gelijk vwb het kwaliteitsverlies in de zomer. Groningen zit echt aan z'n plafond ben ik bang: Chery is lang niet meer zo gevaarlijk als in het begin van het seizoen en Hoesen begint een probleemgeval te worden, waarom die man niet gewoon iedere bal die hij krijgt op het doel peert? iedere eindpass is verkeerd ondanks dat Antonia hard werkt. Je ziet weinig spelers in het samenspel groeien in de reeks wedstrijden: weer een uitwedstrijd zonder goals. Tactiek kan in de prullenbak, en Bokko's wens om Zeefuik op te stellen...beantwoord ik met: ze konden er wel meer wisselen, het maakt ja niks uit. Volgende wedstrijd PSV thuis...nee dan maar genieten van een overwinning in eerst die oefenwedstrijd.

08-11-2014 om 21:58

Vd Looi gaat in zijn nabeschouwing en analyses steeds meer lijken op Pieter Huistra. Lichtpunten en aanknopingspunten enzovoort. We weten hoe dat afgelopen is. Het is jammer dat de technische staf steeds van die rare keuzes maakt zowel qua aankoopbeleid ( wat moeten we nou met aankopen als Islamovic maar ook Hoesen) als ook qua opstelling en speelwijze. Ze zijn ook verantwoordelijk voor de slappe instelling. Het is een zwalkend team met te weinig kwaliteit en een trainer die geen visie en overwicht heeft.

08-11-2014 om 21:59

We worden een middenmotor? Wat denk je wat we de afgelopen 40 jaar zijn geweest?? We zijn al 40 jaar een middenmotor! En daar is niks mis mee omdat diverse ploegen simpelweg beter zijn. Waar ik me aan erger is het feit dat diverse spelers niet alles er aan doen om hun directe duels te willen winnen. Als je als speler de instelling hebt "ik wil koste wat koste mijn directe duels winnen" dan zie je een heel andere pot. Die instelling kun je niet 34 wedstrijden hebben echter ik zie spelers die die instelling nooit hebben...

08-11-2014 om 21:59

Een middenmoter zijn we al, Marco. We mogen blij zijn als we met de winterstop in het linkerrijtje staan ofschoon ik dat al niet meer zie zitten. Gert Jan Verbeek is nog steeds beschikbaar dus deze halve gare die we nu hebben moet heel snel z'n biezen pakken voordat er nog meer ongelukken gebeuren. Het moge duidelijk zijn dat deze nono z'n greep op deze club helemaal kwijt is. Wegwezen dus.!!!!

08-11-2014 om 22:29

Weer terug uit Zwolle.. Sfeer uitvak, prima! Instelling spelers? Beschamend! En dat met 500 man als steun :(

Glazinov08-11-2014 om 23:49

Triest dat ons elftal na bijna een half seizoen nog steeds niet ingespeeld en inspiratieloos lijkt... Natuurlijk heeft het vervangen van de coach niet altijd evenveel zin maar in ons geval zou ik er maar wel even over na gaan denken meneer Nijland!

Gert09-11-2014 om 07:53

dat valt mij ook steeds meer op het is geen ingespeeld team, ik vind v/d Looi ook zeer afwezig als coach zijnde. het word tijd om afscheid te nemen van hem !!!

Milko09-11-2014 om 08:20

Het leek inderdaad nergens op. De supporters die telkens meegaan naar uitwedstrijden moeten wel een heel slecht privéleven hebben willen ze dit elke keer kunnen opbrengen, respect. Wat een lamlendige instelling. Na eerst Zweefduik heb je nu Hoesen langdurig een contract gegeven. Nou als ze beide hun contract hebben uitgezeten staat de teller niet boven de 30 doelpunten. De directie zal wel weer met een verdedigende middenvelder aankomen in de winterstop vrees ik. Er moet scorende spelers bij want anders vrees ik dat er nog veel meer supporters zullen gaan afhaken.

brummie09-11-2014 om 08:29

Fc mag dan voor velen wederom teleurgesteld gepresteerd hebben, Maar laten we vooral ook niet vergeten dat zwolle gewoon een prima ploeg is, die thuis nog ongeslagen is. Het is jammer dat het spel nog wat onsamenhangend is, ook gezien het omschakelen naar ander systeem, niet zo heel raar toch? We staan er op de ranglijst nog goed voor, het spel zal echt wel beter gaan worden. Ook gezien de kwaliteitsinjectie die het team in de winterstop waarschijnlijk gaat krijgen. Het is een beetje vallen en opstaan, maar als je ook naar andere uitslagen kijkt in de competitie, bijv fc utrecht dat een puntje pakt uit bij excelsior, en dat heerenveen niet kan winnen van gae thuis, maar weinig subtoppers stabiel presteren. Een teken asn de wand in de huidige competitie. Wen er maar aan!

grunn197009-11-2014 om 08:52

beseffen de spelers wel waar om het gaat, als 500 man hun aanmoedigingen mag je meer strijd leveren . maar oogt allemaal lamlendig ,plichtmatig wie doet wat het is puur de instelling een antonia die gefrustreerd rondloopt een kieftenbeld die domme overtreding maakt een kappelhof die hulpeloos toekijkt .wel vind ik hiariej voor zijn doen goed heeft gespeeld tja het is ook de kwaliteit daar moeten we mee doen.

Hendrik09-11-2014 om 09:16

Dat ze het contract van Kieftenbeld verlengt hebben . En hem ook nog aanvoerder maken. Wat is die vent slecht zeg. Wat een lomperik die wordt met de dag slechter. Begin me er aan te ergeren. :(

Roelofsky09-11-2014 om 09:47

Het is niet tegen te houden op een gegeven moment gaan de spelers zo spelen zoals de trainer analyseert. Iets om over na te denken.

FCGmijnclub09-11-2014 om 10:29

Zie reikhalzend uit naar de aankomende transferperiode Ik pleit voor iedere linie een kwaliteitsinjectie. Ben wel van mening dat we de discussie over v/d Looi nog ff beter kunnen uitstellen tot 1 maart, krijgt hij het na de nieuwe aankopen op de rit ja/nee?

09-11-2014 om 10:31

Één ding is tenminste nog positief dat Bokko heeft staan juichen want ze zijn toch maar even zo'n tien minuten in de tweede helft de baas op het veld geweest. Proficiat!!!!!!

FCGmijnclub09-11-2014 om 10:34

Quote...persoonlijk vind ik het te gek voor woorden, dat niemand van onze centrumspitsen zijn directe tegenstander op techniek kan uitspelen..... Hoesen, Islamovic en Zeefuik hebben niet de basis passeertechniek die bv. Tim Matavz wel in huis had.... Dit zegt m.i. veel hoe er de afgelopen jaren gescout is..... Hoesen had gisteravond zeker 2 x kunnen scoren....

jvantilt09-11-2014 om 11:07

Onsamenhangende ploeg; geen balans, te weinig inzet, te weinig kwaliteit, te grote woorden, dezelfde excuses, te grote broek aan. Onderste regionen eredivisie..en dan mag je blij zijn. Groningen onwaardig.

opa09-11-2014 om 11:25

geen kwaliteit in het elftal, Chery schiet van grote afstand 30 meter over en zegt dat hij een goede voetballer is, kieftenbelt kwam gisteravond tekort en wel vaker, Bottegin is veruit de beste man en Padt is stok ongelukkig met dit elftal voor zijn neus, er worden spelers gescout die een goede naam hebben, maar komen zij naar onze FC?????????????

Ronnie 09-11-2014 om 11:29

Na Dordrecht de minst scorende ploeg in de eredivisie. Tsja, en daar gaat het nou net om, de ballen moeten in het netje en dan win je eens een keer. Met alle respect voor allerlei lichtpuntjes, Hoessen staat nog steeds op 1 schamel doelpuntje. Moet je eens kijken naar andere clubs, daar scoren spitsen meer. We kunnen nu toch wel vaststellen dat we weer geen goede spits hebben gehaald in de zomerstop. Heerenveen heeft er ieder jaar eentje staan die goed is voor minimaal 15 goals. dat voetbalt een stuk gemakkelijker voor de rest van de ploeg. Scout nou eens een echte goede spits man en zorg voor goede, technische lopende middenvelders. Aan de bak Nijland en collega's!

Don Chaot09-11-2014 om 12:00

Is Hoesen nog steeds de topspits? Ik geloof er niet in! Wat een prutser!

FCGmijnclub09-11-2014 om 12:16

Da's m.i.heel simpel, hun scouts selecteren op passeertechniek, naar voren denken en handelen. Voeg daaraan toe de hoge B factor van bereidheid... Het lijkt bij onze FC er meer op of iedereen op tikkie breed en terug is gescout oftewel je moet kunnen controleren om het controleren.... Wat valt er te controleren? AVONTUUR GEVRAAGD S.V.P.....

09-11-2014 om 12:22

Don Chaot. zijn de middenvelder en vleugelspelers goed om onze spitsen goed in staat om hoesen goed te bedienen (nee dus) dus ons elftal is helemaal niks .

09-11-2014 om 12:54

Je hebt het vast leuker gehad dan die 500 supporters die in Zwolle afgeserveerd zijn door de zijdeur!!!!! Anger management?.......leg eens uit, snap er niets van. haha.:(:(:(

Roelofsky09-11-2014 om 13:06

Er wordt te plichtmatig gevoetbald, de spelers staan stijf van de opdrachten wat ze wel en niet mogen in het veld. Dat mag de TS zich aanrekenen. Met deze plichtmatige instelling kweek je onzekere voetballers en maak je ze zeker niet beter. De onzekerheid druipt van het spel af bij de FC. Wij willen voetbal met emotie en dan ga je maar een keer op je bek. Maar het vertrouwen zal dan wel terugkomen. Verder staan spelers op de verkeerde plek en horen bepaalde spelers helemaal niet in het 1e elftal thuis. Maar ja deze trainer schijnt dat niet te zien of wil het niet zien. HET PLEZIER MOET TERUG.

09-11-2014 om 13:14

maar we hebben genoeg kansen gekreéerd en geen doelpunten dat is belangrijk toch van de looi

appie happie09-11-2014 om 13:58

Ik zeg saaie emotieloze vd looi op nonactief...verbeek er voor heeft bijna 2 weken om de boel scherp te krijgen,een paar poppetjes op een andere plek,2 of 3. Een aantal wijzigingen qua spelers.En hup daar gaan we ...ik weet zeker dat het werkt...want looi heeft zijn kans nu meer dan gehad...hij snap er nu even niks meer van..wordt tijd voor hem,hoog tijd.

Milko09-11-2014 om 15:15

Zal het echt aan die saaie piet op de bank liggen of heeft fc Groningen gewoon een zeer matige selectie? Ben op zich wel een liefhebber van Verbeek maar ook hij gaat met dit elftal niet meedoen om de plaatsen voor Europees voetbal, never nooit niet. De FC heeft dringend behoefte aan aanvallend ingestelde spelers. Zo niet: dan blijft het een hopeloze zaak.

appie happie09-11-2014 om 15:45

Milko, ik vind dat er aan aardige selectie staat hoor..alleen spelen ze langs elkaar heen...maar ok een echte spits die iemand uit kan spelen hebben we niet,hoesen is een aanspeelpunt en de leeuw een kopper...

09-11-2014 om 16:12

Het ligt alleen maar aan die "sufkop" op de bank. Als hij gewoon 4-3-3 gaat spelen met Mahi en Antonia op de flanken en de Leeuw in de spits, dan gaat dit elftal ook wel doelpunten maken. Maar ja, die "supertrainer" ziet het natuurlijk weer heel anders. Logisch, hij heeft er voor gestudeerd en ik niet, dus blijven we rustig zo door modderen tot het moment dat Nijland en co er zat van zijn en die gast op non actief stellen. Het zou een zegen voor de club betekenen.:bowdown:

brummie09-11-2014 om 16:56

Rob roy ik dacht dat de meeste kenners hier juist van 4 3 3 naar 4 4 2 wilden. Nu is het zover en is het weer niet goed. Snap de kritiek op vd looi niet zo. Natuurlijk moet hij via de pers uitleggen dat hij lichtpunten ziet. Fc had kansen gisteren om te scoren. We hebben aanvallend gezien voldoende kwaliteit rondlopen om er een balletje in te prikken. De bal is rond, vertrouwen en virm kunnen ineens weer er zijn. Support je team en kop dr veur!

Marco09-11-2014 om 17:01

We zijn net overgestapt op 4-4-2 omdat 4-3-3 ook voor geen meter ging. Wordt nog een leuke uitdaging voor de scouting om spelers voor het juiste systeem te vinden. De Zuidafrikaanse middenvelder die ze schijnen te volgen speelt bijvoorbeeld in een 4-4-2. Als je nu naar de selectie krijgt, dan kiezen voor Mahi en Antonia en wordt het weer 4-3-3. De Leeuw laat ons ook niet winnen in Zwolle. Verbeek mag van mij morgen worden aangesteld, maar richting Van der Looi heb ik er geen verhaal bij. 4 punten bij WII thuis en AZ en PEC uit, is voldoende, en aangekochte spelers kunnen niet voetballen of zijn geblesseerd. Die jongen is na het publiek het eerste slachtoffer van het faal aankoopbeleid. Nu moeten ze in Belgie weer een spits bekijken, omdat de 2 die ze 11 wedstrijden geleden hebben gehaald toch niet zo goed blijken te zijn....

09-11-2014 om 17:51

Dat 4-3-3 niet werkte lag aan het feit dat de spelers op de verkeerde plek stonden. Antonia vanaf links kan iedereen zien dat dat niet werkt. Als je 4-3-3 speelt en de spelers op de plek zet die ze het liefste spelen dan werkt dit systeem heus wel. Zoals ze nu spelen gaat het toch ook niet. We hebben het kunnen zien.:(:(:(

Hoekie09-11-2014 om 19:05

44 reacties hier op de 2-0 nederlaag. een vrij logische uitslag op dit moment met dit elftal. Kan je Verbeek Hiddink of van Gaal wel voor de groep zetten, maar we schieten ze zelf elke keer in eigen doel of geven met het grootste gemak een strafschop weg of pakken met grote regelmaat een rode kaart. Het is een gebrek aan voetballend vermogen en daar zullen we al vaker gezegd tot aan de winterstop het mee moeten doen. Er zijn 3 kwaliteitsspelers nodig in elke linie 1. kunnen heel lang ouwehoeren over systemen of roepen om dravers en vechters maar dat schiet niet op. Ik verwacht dat die 3 spelers er ook gaan komen. Tot zolang zullen we tegen ploegen zoals Zwolle weinig punten gaan behalen.

09-11-2014 om 19:29

:agreed: Hoekie.

grunnfan09-11-2014 om 20:11

Beleidsplan van de hoge heren van de fc is 4-3-3 met attractief voetbal in eigen huis en zorgen dat we van het "uit" syndroom afkomen. punt is dat je daar de spelers voor moet hebben of voor moet halen..en uiteraard een trainer die daar invulling aan kan geven... maar heb het idee dat het een A4 kladje iets is waar hun beleidsplan opstaat dan dat er daadwerkelijk ook maar iets mee gedaan wordt qua scouting etc..... ik mis een duidelijke manier van spelen ( met lef )met de daarbij behorende spelers bij onze FC en dat baart me zorgen en wordt er niet vrolijk van als ik ze zie spelen...... en jellema (onze t ) heeft nergens nog kaas van gegeten...ik hou men hart vast de komende tijd voor men cluppie

grunnfan09-11-2014 om 20:14

Jellema is technisch directeur..:) voor de no no's onder ons :)

Cantona09-11-2014 om 20:21

Deze wedstrijd geeft een goed beeld van de laatste seizoenen. "DRAMA, DRAMA, DRAMA!"

09-11-2014 om 20:22

Hoekie, alleen een echte spits hebben we nodig en klaar. Eentje die doelpunten maakt zo rond de 15. De Fc zal nimmer en nooit 3 spelers halen die alledrie top zijn, fit zijn. En dan ook nog 3 tegelijk? Nee gaat niet gebeuren. De jaren dat we leuk voetbal zagen kwam bijna allemaal omdat we een veel scorende spits hadden. Want ook in die jaren was er genoeg mis met de spelers. Kijk maar eens naar het aantal tegendoelpunten in die periode's. Een veel scorende spits en je ziet de andere ellende niet meer... Er is ook geen cent te makke hè... Voor de rest is het allemaal instelling wat er mis is bij sommige spelers. Maar dat heb ik al eerder gezegd en het is wel goed zo.

FCGmijnclub09-11-2014 om 20:43

@grunnfan - Jellema? @geronimoo- geen geld? fc heeft ruim 3 miljoen te besteden als de club aankomende winter wil shoppen

grunnfan09-11-2014 om 20:48

Jeltema...sorry fcgmijnclub

FCGmijnclub09-11-2014 om 20:51

:thumbsup:

09-11-2014 om 20:54

Drie miljoen? Geloof ik niet. De Fc Fc heeft jaarlijks een tekort. En geen klein tekort... Je moet ook niet alleen denken aan kopen...die gasten willen ook een mega salaris van 3 ton oid. Dat zijn ook kosten hè en dat jaar na jaar. Er moeten eerst spelers weg voordat de Fc wat te besteden heeft inzake loon.

appie happie09-11-2014 om 20:55

Ik weet wel een paar:)

09-11-2014 om 21:24

Ja ik ook maar wie wil ze? We hebben een drietal dure spitsen lopen...althans ik denk dat ze duur zijn. En als ik zo hoor dan maken ze alledrie bijna gaan doelpunten. Zijn we mooi klaar mee de komende seizoenen.

Hoekie09-11-2014 om 21:27

Klopt dat we tussen de 2 a 3 miljoen te besteden hebben. Vandaag kramer gezien van ADO. Tjonge wat scoort hij gemakkelijk. Past beter bij het spelletje dat fc Groningen speelt. Neemt niet weg dat hoesen een goede speler is maar nog niet voor het spelletje van Groningen. Voor dat geld moet je 3 spelers van kaliber kunnen halen. Wel 1of 2 spelers laten gaan. Ruimte op de loonlijst maken.

Hoekie09-11-2014 om 21:32

Met alleen een spits redden we het niet. Er lopen te veel spelers die onder druk de verkeerde keuzes maken omdat ze techniek en handelingssnelheid missen.

no guts no glory09-11-2014 om 21:45

Heb hierboven veel zinnige teksten gelezen.Mijn inziens maakt het niet zoveel uit of je 4-4-2 of 4-3-3 speelt. Een voorhoede Antonia-de Leeuw-Mahi heeft misschien wel potentie maar alles valt en staat met de aanvoer van af het middenveld. En dat is met afstand onze zwakste linie. Als Chery zijn dag niet heeft is het helemaal niets en zit er veel te weinig voetbal in. Al is de vervanging van Lindgren door Hiarijee wel een verbetering. Cruijf zei het vroeger al wie de baas is op het middenveld wint meestal de wedstrijd.( kijk maar na Feijenoord op dit moment, een ijzersterk middenveld zonder scorende spits wint toch vaak) Al moet je dan goede box to box middenvelders hebben die kunnen scoren en dat doen o.a. Lindgren,Hiarijee en Kieftenbelt in ieder geval niet.

grunnfan09-11-2014 om 22:01

:agreed: no guts...te statisch en geen technisch vermogen om in de 16 te komen....hoewel ik wel respect heb voor hiarej en beetje fan van hem ga worden....zeer technisch begaafde speler met goede mentaliteit

Hoekie09-11-2014 om 22:02

Klaaskop Necid en Rusnak zijn spelers die gehuurd zijn. Fc heeft als beleid met spelers te spelen die eigendom zijn. Voor de lange termijn is dat beleid winnend. Ben het eens dat clubs als Zwolle Cambuur en Heerenveen technische vaardigheden belangrijker vindt dan de fc. Ik vind dat jammer maar de fc en bijvoorbeeld ook Bokko zijn gecharmeerd van type harde werkers grote halen en snel thuis met veel strijdlust. Ik vind dat we technische vaardigheden tekortkomen. Van a naar b over 5 meter is vaak al te veel gevraagd.

Hendrik09-11-2014 om 23:09

Ik lees hier wel veel dat de trainer van der Looij op moet sodemieteren. Ik ben ook geen fan van hem. Maar alleen hij weg is de problemen vooruit schuiven . Als je onkruid hebt moet je het met wortel en al weghalen. Die Veldmate als eerste weg die heeft al ellende genoeg veroorzaakt betere scouts halen. Van der Looij samen met die Lukkien wegwezen die Groninger staat in zijn nette pak bij thuiswedstrijden in de business club uit zijn nek te kletsen. Onze teammanager Roorda zit als een zoutzak voor zich uit te kijken. Die verzorger die het veld in moet kijkt ofdat die in zijn boxem gescheten heeft. Kortom een troosteloze kutbende bij mekaar. De stadion omroeper met zijn irritante schijtstem met zijn cafemuziekje in de pauze plus als er gescoord word die kut rooie rinus en pedaalemmer vind je het gek dat niemand hier nog voor de fc spelen wil ik niet. Oprotten met al die lui ga met je tijd mee gooi het roer om . Alleen van der Looij vervangen lost niks op.

Hendrik09-11-2014 om 23:11

Zo dat moest er even uit lucht wel op.:thumbsup::)

Don Chaot10-11-2014 om 06:34

Hendrik je hebt gelijk! Een troosteloze inspiratieloze bende! Er moet meer vuur en passie komen in de ploeg, het is allemaal zo gelaten!

brummie10-11-2014 om 10:43

Inderdaad bokko, zolang het allemaal hosanna is, lijkt het vanzelfsprekend te zijn. Uit verliezen bij zwolle kan trouwens elke ploeg overkomen, of je daar met 2 vingers in de neus even wint. Zeker niet met een ploeg welke jong is en niet al teveel vertrouwen heeft. Het verwachtingspatroon is bij velen hier, niet realistisch. Maar goed zodra er weer een flow in het elftal komt, danst iedereen op bm weer de polonaise....

appie happie10-11-2014 om 10:43

Bokko, fan van vd Looi.als het niet loopt in een elftal..?kijken we naar randverschijnsellen..?dus uitstraling e.d. nu is vd Looi geen uitbundige strijder,integendeel....dus is het logisch,dat men daar naar kijkt en kommentaar heeft..ik betrap mezelf er ook op.omdat ik denk dat die uitstraling ook bij de spelers zo overkomt...en heeft de lamlendigheid invloed...en ja hij heeft vorig jaar een prachtige serie neergezet..met geluk en countervoetbal..spelen we nu nog net zo??neee..en waarom niet..alleen omdat zivkovic en kostic er niet meer zijn!!!!we hebben Antinia en Mahi...daarmee kan het ook,alleen Hoesen is geen killer...en ja Kieftenbelt valt door de mand,uiterst beperkte speler,ik vind het ook jammer dat hij niet vertrokken is in de zomer.. Nu zit de fc weer achter een zweedse topper aan,bieden ze omgerekend 326k kun je op je 10 vingers natellen,dat,dat niet gaat lukken..wil je die speler gaan serieus geld biede,voordat je het weet is de concurentie er met hem vandoor.

10-11-2014 om 10:54

Tja dat is nou Groningen allemaal te traag en dan als ze die speler niet kunnen halen omdat hij naar een andere club gaat gaan zeuren .koop hem nu dan is het klaar voordat de friesen er mee vandoor gaan

appie happie10-11-2014 om 11:05

Hollander zo is het,dat bedoel ik nu. Nog even over Kieftenbelt,zegt in de media; We deden aardig mee tegen pec,zaterdag..dede idd aardig mee ja,met terugspeelbalen en balletjes breed,maar dat was het dan ook....drama figuur...

appie happie10-11-2014 om 11:46

Bokko, We wachten rustig af wij hebben toch geen invloed op het geheel. Maar het laat mij in iedergeval NIET koud.

hertopwil10-11-2014 om 12:02

tja het zijn moeilijke tijden voor onze clubje,bij winst sta je zo weer 6 maar bij verlies is plaats 15 in de buurt. Zoals ik nu weer las hebben ze weer te weinig geboden voor larsson € 326.000, man als je wat wild(en dan te bedenken dat hoerenveen ook op de loer ligt)reageer gewoon sneller en kopen die hap. Kan nooit minder zijn dan van Nieff (is ook geen verd. arme jong). Het vertrouwen begint toch wel wat te knagen,hopelijk worden de heren achter het bureau nu snel wakker:bowdown:. Anders gaat een mooie klassering wel aan ONS neus voor bij. Maar blijf ons groen /wit clubje wel trouw wat er ook gebeurd.(L)

10-11-2014 om 12:46

Bokko: ik waardeer dat je zoveel clubliefde hebt, dat je gewoonweg de meeste negatieve reacties over FC Groningen tegenspreekt...Het is dus ook niet allemaal waar wat jij schrijft...maar goed. Kijk je naar teletekst 819 ( de stand ) en kijk je naar Cambuur, Heerenveen, Zwolle, Twente, AZ, Vitesse en FC Groningen..dan weet ik zonet nog niet of Groningen niet in december het laagst staat van allemaal. En de tijd van Kees Kist ( oud AZ aanvaller begin jaren '70, toe ze kampioen werden, is voorbij ) De spionage en de wedstrijdbeelden en statistieken leggen zó nadrukkelijk de zwakke kanten van een ploeg bloot, dat iedere andere ploeg kan winnen... Maar daar moet iets tegenover gezet worden: een teamspirit en 90 minuten ervoor gáán, en een overtuiging van het benutten van kansen...daarin doet Groningen en Van de Looi nou net niet goed, en daar hebben de criticasters meer dan gelijk in! ;)

10-11-2014 om 12:54

Vandaag (maandag) op het nieuws dat men merendeels het spelen op kunstgras een competitievervalsing vinden...het lijkt inderdaad veel meer op zaalvoetbal en de :fc: is niet rond op zo'n "heuga-veld"... Ik vind het belachelijk dat de KNVB over alles het laatste woord heeft wat er wel-en-niet toegstaan is in Nederland op voetbalgebied, maar hier hebben ze toch echt iets gemist!

Hoekie10-11-2014 om 12:56

Bokko Ben het met je eens dat die jammeraars die nu roepen om Maaskant en Verbeek blijkbaar vergeten zijn dat Maaskant bijna 6 miljoen door de plee trok door Kostic kompleet te negeren. Ook Johansson maakte hij kapot door voor voetbalminnend Nederland hoorbaar te roepen dat hij nog geen kut kan dekken. Verbeek is uitgekotst bij 010, Alkmaar en in Duitsland. Waarschijnlijk dezelfde figuren die op de Grote Markt stonden te juichen...........

brummie10-11-2014 om 14:02

Kees, de waarheid ligt vaak in het midden. We staan maar 4 punten achter op de nr 5. In de wetenschap dat we thuis in de euroborg nog ongeslagen zijn en er wedstrijden thuis tegen psv, heerenveen en vitesse op komst zijn valt de balans wellicht iets positiever uit. De wedstrijd tegen psv is een bonuspunt wedstrijd, tegen heerenveen en vitesse zie ik de ploeg wel punten pakken. Dat het allemaal beter moet en kan, ja dat zien we allemaal wel. Maar geld de wisselvalligheid niet ook voor teams als az en utrecht en vitesse bijvoorbeeld. Toch teams met dezelfde begroting of hoger? kritiek is prima, maar als 2 linkervleugelverdedigers geblesseerd zijn en gelegenheidsback van nieff persoonlijke fouten maakt, kun je dat de speler en van der looi toch niet erg kwalijk nemen. het grootste zorgenkindje is het middenveld. We missen creativiteit en loopvermogen. Maar ik mag toch aanemen dat nijland en co hier hard aan werken en zoals vaker hierin ons niet teleurstellen.

10-11-2014 om 14:38

Kan allemaal wel waar zijn maar feit is dat we op de 10e plek staan en die 4 punten achter nr.5 moeten wel even gehaald worden. Met de wedstrijden tegen PSV,Twenthe, Vitesse en Akkrum-zuid zie ik nog niet zou gauw gebeuren dat die 4 punten worden ingehaald. Eerder moeten we met dit materiaal, naar beneden kijken. Een verdediging die fout op fout stapelt en een middenveld die de benaming "middenveld" niet eens verdiend en een voorhoede die niet weet wat doelpunten maken betekend. Zie het duister in de komende tijd. Positief zijn is prima maar men moet de realiteit niet uit het oog verliezen. Dit FC-Groningen is een armetierig ploegje en Nijland en Veldmate moeten uitkijken dat dit niet net zo gaat als met Roda-JC. Tranen met tuiten janken helpt ons niet, er moet gewerkt worden.:(

fc groningen!!10-11-2014 om 15:39

:agreed:e

10-11-2014 om 19:44

rob roy:agreed::clap: en dat werken moet niet alleen op het veld maar ook in de burelen...met een zgn "lucky shot" win je geen hoge klassering: er moet dus écht meer veranderen, goedschiks of kwaadschiks.

10-11-2014 om 21:06

Om te beginnen die trainer eruit!!!!(L)

Marja170110-11-2014 om 21:36

Zo wat een reacties allemaal, doen jullie/we dat ook wanneer ze wèl goed hebben gevoetbald want toen vond ik het maar rustig op deze site ;) Ik baal er enorm van dat het zoooo slecht gaat. Wij doen ons best om wel achter ze blijven te staan en iedere wedstrijd hoop ik weer dat ze het te boven zijn maar al snel kom je er achter dat het voorlopig nog bij dromen blijft en dat er nog veel gemopperd zal worden. Zoals we Grunn kennen, spelen ze vaak verrassend tegen een grotere club zoals ik al eerder zei dus tja, maar verder blijven hopen wat moeten we anders? Zucht!

11-11-2014 om 10:05

Tja, Mevrouw Marja, het zal wel ijdele hoop blijven, zeker tot de winterstop. Dit team is een dolende in de woestijn en volgens mij ziet die trainer af en toe een "fata morgana" en belooft dat het allemaal goed gaat komen en zoals we allemaal weten, een "fata morgana" is een luchtspiegeling waar niemand wat aan heeft, dus ook deze trainer niet.Sprookjes dus!!!!!!!!!! :o:o

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!