Terug

Deel deze pagina:

Binnenkort krijgt de eerste "jas"een stadionverbod

Door Johan Staal 11 reacties

Opeens viel mij het groot aantal commentaren op Facebook richting het gedrag van de stewards van PEC Zwolle op. Commentaren die er niet om de hete brij heen draaiden. Commentaren ook waar ik eerlijk gezegd niet eens verbaasd over was. Maar laten we één ding echter direct even duidelijk stellen, er zijn veel stewards waar niets mis mee is maar er zijn er bij, die per direct een stadionverbod moeten krijgen!

Begin met een zekere Roy Bouten niet over de RODA-stewards want een tweetal jaren na dato zal hij nog woest worden. Stoere RODA-stewards die een jochie van tien jaar jong een Ajax-sjaal afpakten omdat hij als fan van de Amsterdammers in het stadion van RODA stond te juichen. Ooit maakte ik het mee toen de 10 jarige Saskia in de Alkmaarderhout stond te juichen toen Martin Drent de 1-0 voor Groningen tegen AZ scoorde. Ik zag, en vergeef mij de woorden, een "vetklep" van een steward al kijken wat "die oproerkraaier" stond te doen. Er werd zelfs aanstalten gemaakt om tot actie over te gaan, wat men aan die "vetklep" - wat mij betreft toen had mogen doen....

Dat liep gelukkig met een sisser af hetgeen een groot aantal jaren geleden in het Oosterpark Stadion anders was. Het was in de periode ’79-80 dat Sammy Morgan voor FC Groningen voetbalde. Morgan was echter een keer geschorst of geblesseerd en moest dus genoegen nemen met een plaats op de tribune. Voor dat duel, wie de tegenstander was weet ik niet meer, had ik ook een kaart op de hoofdtribune waardoor ik ooggetuige was van hoe dom een steward kan zijn. Sammy kwam rustig aanlopen en stapt de hoofdtribune op waar hij door een "jas" werd tegengehouden met de opmerking, "woar is dien koart". De Noord-Ier keek "de jas" aan en wilde verder lopen. "De jas" deed een stap zijwaarts, versperde Morgan de weg en herhaalde zijn vraag nog een keer, "woar is dien koart"!!! Toen werd Sammy Morgan boos. Niet een klein beetje boos maar echt des duivels. Hij schold "de jas" helemaal aan flarden en de fucking dit en de fucking dat galmden door het stadion. Iedereen schreeuwde naar "de jas" dat hij normaal moest doen en zijn huiswerk beter moest maken. Eén opmerking die er toen gemaakt werd was dodelijk. "Als je de spelers van ons eigen niet kent, heb ik liever dat je weer terug naar je koeienstal gaat.”

Daar moest ik aan denken toen ik de ophef las over de stewards van PEC. Ik moet eerlijk zeggen, ik heb niets met grapjassen die denken dat een gekleurde jas hun meer macht geeft dan waar een hoofdcommissaris van de politie jaloers op zou zijn. Maar ik weet ook dat supporters zich soms gedragen alsof de wereld alleen om hun draait. Die denken dat alles wat zijn doen rechtstreeks uit de Bijbel komt. Dat is een foute gedachte want nog te vaak, kijk naar het achter ons liggend weekend, gebeurt het dat een stelletje idioten uit - in dit geval Amsterdam in Zwolle "tikkertje" willen spelen met een stelletje mafkezen wat zich supporter van PEC Zwolle noemt.

Maar dat de "jassen" de echte voetballiefhebber soms het bloed onder de nagels weghalen begrijp ik volkomen. Dat dit voor velen een reden is om niet meer naar een stadion te gaan snap ik helemaal. Je zult maar door zo'n "jas" onheus bejegend worden en jij hem datgene zou toewensen wat de "Jassen" in Zwolle de meegereisde supporters zaterdagavond toewensten. "Jassen" die notabene het lef hadden om iemand de verschrikkelijke ziekte toe te wensen. Hoe schandalig kun je je als Steward gedragen - waarbij ik mij hardop afvraag hoelang het nog duurt, voordat er een club de moed heeft om eens een "Jas" een stadionverbod te geven. Want om eerlijk te zijn, er zijn er bij die hier openlijk naar solliciteren.

 

 

 

Reacties:
10-11-2014 om 18:05

Dat snap ik niet. Om een steward niet meer heen gaan. Ik word 17 wedstrijden gefouilleerd...gaat altijd prima. En ook al kijken ze me met een smerige bek aan dan trek ik me daar niks van aan.

10-11-2014 om 18:22

Thuiswedstrijden geen probleem.... ;) Het zijn de verdomde uit stewards!

appie happie10-11-2014 om 19:10

Precies die honden hebben thuis niks te vertellen. Ik haat die domme,olie domme figuren..een paar x zelf meegemaakt,moest me echt inhouden anders waren er rare dingen gebeurt..tis een geluk dat ik geen bier drink en daarom ook altijd nuchter in het stadion ben.. Nogmaals ze hebben er de domste lullen voor,allen die lulllen voelen zich iets omdat ze dan een jas hebben en daardoor ergens bij horen. Dat geldt niet voor iedereenvoordat er kommentaar komr..ik kom altijd via ingang 3 binnen en daar staan de aardigste mensen... Gaar met name om de bezochte clubs...roda,feyenoord en sinds dit weekend zwolle..o ik vergeet twente..daar klopt het ook niet.

Marja170110-11-2014 om 21:29

Oh jeej... Ik heb geloof ik wat gemist wat niet best klinkt... Dat van Ajakkes heb ik wel mee gekregen maar niet de jassen en misschien is dat maar beter ook. Klinkt nait best iig.

Hoekie12-11-2014 om 17:25

Een beetje vreemd verhaal. ik ken alleen maar vriendelijke stewards bij Groningen. Natuurlijk zullen er vervelende stewards zijn maar dat geldt ook voor supporters die zich kunnen misdragen. Trouwens Sammy Morgan was in die tijd ook een hork.

Hoekie12-11-2014 om 18:07

Ik denk dat Hans Nijland korte metten had gemaakt met ene Sammy Morgan. Een zeer beperkte voetballer die betaald werd door u en ik en een vrijwilliger die de opdracht heeft mensen tegen te houden zonder kaart en even niet door had dat er een voetballer langs kwam en vervolgens de volle laag kreeg. Flinke vent die morgan

12-11-2014 om 19:39

Vraag me af of je voor dit stukje van Johan Staal ooit van Sammy Morgan gehoord hebt.:clap:

12-11-2014 om 20:02

Ken ze allebei niet. Staal en Morgan.

Hoekie13-11-2014 om 13:06

Bokko :agreed: Ik vind het nu wel een beetje eng worden. Ik ben bijna 50 jaar supporter van gvav en fc Groningen en ben nog nooit lastig gevallen door een steward suppoost gele jas of hoe ze ook genoemd worden en dan wil iemand mij wijsmaken met een voorbeeld Sammy Morgan waar de honden geen brood van lusten dat dergelijk gedrag van een suppoost niet deugt. Gelden voor artikelschrijvers andere huisregels? Die vrijwilliger van 30 jaar geleden nog even affikken. Het moet toch niet gekker worden. Ben met bokko eens dat Verbeek dat gedrag ook vertoont en denkt dat hij God is. Reed een suppost bijna omver. MODERATOR BM - VOOR COLUMNISTEN GELDEN ZEKER GEEN ANDERE HUISREGELS. AANLEIDING VAN DIT ARTIKEL IS HET WANGEDRAG VAN EEN AANTAL ZWOLSE STEWARDS HET AFGELOPEN WEEKEND (NU) TEGEN FC SUPPORTERS - DE KERN VAN DIT ARTIKEL IS NIET HET AFZEIKEN VAN EEN FC SUPPOOST DIE EEN SPELER 30 JAAR GELEDEN NIET HERKEND HEEFT. DE INSTEEK IS DAT ER LIEDEN ZIJN, ZODRA ZE EEN HESJE AANKRIJGEN, DAT ZE ZICH ANDERS (LEES HUFTERIG / CQ. IK BEN MEER DAN JOU) GAAN GEDRAGEN. EN ZOALS DE SCHRIJVER OOK ZELF DUIDELIJK AANGEEFT, ER ZIJN VEEL STEWARDS WAAR NIETS MIS MEE IS, MAAR ER ZIJN ERBIJ , DIE PER DIRECT EEN STADIONVERBOD MOETEN KRIJGEN! ONZE EINDREDACTIE - SLUIT ZICH HIER VOLLEDIG BIJ AAN!

Hoekie13-11-2014 om 13:14

over die suppoost die blijkbaar te dom was om een speler van de fc te herkennen. Twee geleden liep Hieraj in de stad en kwam mij tegemoet toen mijn vrouw zei is dat niet die voetballer? had ik even niet gezien. Ze lopen dan niet in spelershirt met rugnummer.

Marja170115-11-2014 om 21:27

Oh mag ik er nog even aan mee doen, over Tom? passeerde hem laatst op de kermis (Nick overigens ook nog gezien die avond), hij liep gewoon als een nuchtere Groninger door, zn vriendin daar in tegen moest of moet er misschien nog aan wennen want zij bleef langere tijd om kijken nadat ik mijn partner had verteld dat het Hiariej was die voorbij liep. :lol:

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!