Terug

Deel deze pagina:

FIFA-baas

Door Doeman 4 reacties

Heb vandaag m’n aanmeldingsbrief op de post gedaan naar de FIFA. Volgend jaar op 29 mei zijn de verkiezingen voor de nieuwe FIFA-baas en ik acht mezelf uiterst geschikt. Waarschijnlijk moet ik het opnemen tegen de zittende president, ene Blatter. Ik heb zijn profiel bestudeerd en me verdiept in zijn handel en wandel. Er zal nog wel één en ander geschaafd moeten worden, maar ik ben er zeker van dat de kwaliteiten van een FIFA-baas in mij ontwikkeld kunnen worden. Ook ik wil een machtig man worden waar J.C. “U” tegen zegt. Ook ik zou in evaluatiemomenten met Platini eens uitgebreid mijn bezwaren tegen de handelswijze van de UEFA willen doornemen. Ajax-vazal Michael van Praag de les willen lezen hoe een nationale bond als de KNVB wat dichter bij de gewone voetballer zou kunnen staan en zich niet enkel profileert door tegen de FIFA aan te schoppen. Laat ze eerst maar eens zorgen dat er goede scheidsrechters op de Nederlandse velden lopen.

Aangezien mijn kandidatuur gesteund moet worden door minimaal vijf nationale bonden, heb ik tevens de bonden van enkele landen aangeschreven om hun steun te verwerven. In een dergelijke sollicitatiebrief ontkom je er niet aan enkele beloften te doen om steun te verwerven. Zo beloofde ik de bonden van Somalië en Indonesië dat ik binnen mijn ambtstermijn ervoor zou zorgen dat de WK daar georganiseerd zal gaan worden. De bond van Suriname krijgt mijn steun voor compensatie om oud-internationals van Nederland op te stellen in officiële interlands. Ik hoop de bond van Mexico te overtuigen door ze in de volgende eindronde-wedstrijd met mijn vaderland in de laatste minuut een penalty te laten geven. Later zeg ik gewoon dat het allemaal een ‘missteek’ was en kan niemand me meer uit m’n luxueuze functie ontheffen.

Om mij te profileren heb ik me uitgesproken vóór nieuwe doellijntechnologie en enkele aanpassingen van de spelregels. Om het spelletje een nieuwe impuls te geven heb ik voorgesteld om buitenspel af te schaffen, de doelen te vergroten en de klapschoen toe te staan. Aangezien de aanpassing van het schoeisel in het schaatsen een succesvolle innovatie is gebleken, lijkt me dit ook binnen het traditioneel ingestelde voetbal kansrijk. Dat mijn goede vriend en zakenpartner van deze introductie gaat profiteren, lijkt eerder een pre omdat je als grootste FIFA-baas op z’n minst aan vriendjespolitiek moet doen.

Het sterkst ga ik me inzetten voor dat wat de FIFA het meest kenmerkt. Ik zal met hand en tand me verzetten tegen eigenwijze criticasters die niet willen dat we langer binnen de organisatie “de doofpot” hanteren. Dit is de laatste jaren een probaat middel gebleken om onfrisse praktijken onder het tafelkleed te houden. Gelukkig hoef ik geen verstand van voetbal te hebben in deze functie en kan ik me beperken tot manipuleren, omkopen, vage toezeggingen doen én om me heen slaan. Ik ben zelfs al met m’n Ronaldo-imitatie bezig en eerlijk gezegd is die al beter!

Heb eerder geprobeerd om baas van een club uit Nederland te worden, maar bij FC Groningen vond men mijn kwaliteiten onvoldoende. Kreeg het advies om het eens bij de FIFA te proberen.

Reacties:
15-11-2014 om 20:25

€ 2.000,- per maand in contanten de komende 4 jaar en mijn stem heb je. Geen probleem.

16-11-2014 om 09:58

En toen werd Doeman wakker en keek naar het plafond van zijn zolderkamertje en zag daar het mooie logo van z'n favoriete club FC-Groningen, en zag dat het goed was.:o:o:o

FCGmijnclub16-11-2014 om 10:13

Wie niet waagt, wie niet wint:lol: Maar feit blijft uiteraard wel dat vrijwel iedereen weet dat de Fifa een corrupte bende is, behalve dhr Blatter himself, omringd met zijn invloedrijke vriendjes ...:(

16-11-2014 om 16:19

ja: moet je niet willen, zo'n baan...maar het is structureel: Platini die na jaren tegengas nu ook tot de corrupte bende gerekend mag worden... het is trouwens menselijk: na veel perverse prikkels zie je het niet meer, die "onder de tafel" betalingen, en reik je je arm vér uit richting de schoot van de ander... :$

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!